Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nika666

Nika666 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    217
    Дали сеуште работи тоа за принтање маици во рамстор?? Ве молам итно ми треба одговор :wasntme:

2. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Обично после втората недела од зачнување,тоа е всушност и периодот кога би требало да добиеш(ако се водиме по плодни денови) и кога стануваш свесна дека нешто се случува :D ,но има и исклучоци односно некои имаат симптоми и после 4 недела. :D

3. agi

agi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    65
    на Партизански одреди во близина на пазарчето Буњаковец ја имаш Браќа Миладиновци.Во неа сама можеш да си бараш книги по полиците.А од Кисела Вода поблиску ти е до Зоил библиотеката ,само што таму не можеш да си бираш книги по полици.
    осуден си на вкусот на библиотекарката

4. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Јас пак .. На другарка ми за роденден незнам што да и купам сакам да биде нешто уникатно, оригинално, посебно хаха .. што ќе ми предложите ?
    И сакав со movie maker да направам видео со наши слики ама незнам која песна да ја ставам , ако може предлог и за тоа .. :?:
    Многу ви благодарам однапред :*

5. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Ти ја знаеш најдобро. Каква музика слуша, што сака најмногу. Исто можеш да купиш албум за слики, да ги извадиш вашите најубави и на секоја слика од позади да напишеш по нешто интересно, каде и кога е направена сликата и нешто заедничко што би го разбрале само вие две. :)

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Јас не ти препорачувам со муви мејкер, туку албум со слики. Да, денес се се сведува на компјутер, но јас повеќе би посакала албум него ЦД... Купи некој убав албум во нејзината омилена боја, извади ги најдобрите ваши слики (барем денес сите се шкрапаме по сто пати :lol: ) и напиши и посвета...
    Ако навистина сакаш да ја изненадиш мислам дека ова е најдобро, ама ти ја знаеш најдобро и знаеш подобро од нас што би сакала...

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Обично камповите ги затвораат околу 1 септември. Има луѓе во Охрид, прилично. Не е како другите години, ама сепак има луѓе. :D

На n.a.t.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  8. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Фала ти Лов, се најде некој што знае :D
    Сега имам уште едно прашање :$
    Може ли некој да ми објасни како се магистрира односно докторира.
    Значи, дипломираш факултет, после зимаш додипломски или постдипломски или исто е? Тоа е магистратура?
    Па откако ќе магистрираш упишуваш докторат?!
    И се ова може последователно да се направи?
    Се испобунив скроз, не се разбирам многу во овие работи, но многу ме интересира.

9. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    СДП од каде да купам куфер во Скопјето? Да не биде со астрономска цена. Секој што знае некои продавници или каде на пазар ги има нека пише. :)

10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Во кинеските продавници има, цени точно не знам ама сигурно не се мн скапи

Завршуваш прво додипломски студии 3-4-5-6 години колку и да ти се, па спремаш дипломска, потоа запишуваш постдипломски па кога ќе положиш се, спремаш магистратура и на крај спремаш докторат :) За докторски студии се распишува конкурс и се пријавуваш и не знам дали треба да дадеш тема или труд, некој овој дел нека го објасни подобро и мене не ми е баш јасен :D

11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Јас купив пред 2 години од кинеска продавница и нема гајле. Коска е. Ова ти го кажувам пошо кога ќе се спомне книнеска одма се мисли на неквалитетно, ама мојот куфер се погоди ептен. Цената зависи од големината.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.169
    Допаѓања:
    259.410
    Јас купив од кинеските продавници на почеток на летото 1650 ако ме држи точно паметот, голем е и не е лош. Малку луфтирање, бришење неколку сапунчиња и мислам дека ја баталив онаа миризба од нивните продавници. Провери сигурно сеуште им останале!

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ве молам за совет уште малку му е на дечко ми роденден и сакам да гио изненадам со нешто.лани му купив торта во вид на срце оваа година незнам ?ве молам за помош.

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^^ Исто и низ чаршија може да се најде куфер :)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    СДП дали некој може да ми објасни, тоа стипендиите што ги доделува УКИМ... Е, тие.

Дали УКИМ ќе ми ја плати партиципацијата, или ќе ми даваат секој месец некој динар плус ?!

Јас мислев дека е плаќање на партиципација, ама изгледа дека е паричиња секој месец. Барам на интернет и еве што вика.

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје оваа година ќе го удвои бројот на стипендии што традиционално ги дава на почетокот на академската година и ќе додели 230 стипендии чија цел е подобрување на студентскиот стандард.

- Стипендиите ќе им бидат доделени на десеттемина најдоброрангирани студенти на прв циклус студии на секој факултет на УКИМ во академската 2011/2012 година, кои имаат положено државна матура и ќе се запишат во категоријата редовни студенти во државната квота, информира УКИМ.

Од ова испаѓа дека е месечна стипендија ?! Кој нормален ме сфати ве молам да ми разјасни и да ме просветли. :D

16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Вака значи :D Овие стипендии се доделуваат на бруцошите со најдобра матура, значи на целиот факултет најдобрите 10 имаат бесплатна прва година од студирањето, ама не по смерови туку општо од сите пријавени на факултетот на пр на Економски. А другите стипендии ги добиваш ако имаш просек над 8.5 после првата година од студирањето и тоа во вредност од 4-5.000 мислам во рок од 9 месеци. Ако наредната пак имаш висок просек пак земаш и се така додека имаш просек над 8.5

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    квалитетен часовник или паричник :)

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Има во Топанско во Рамстор, ама не ги знам цените. х)

19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.732
    Кога е последниот воз за Битола да не знае некој ??
    Мислам во текот на ноќта..има на пример за натаму воз во 10 навечер? :)

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Јас неможам да се снајдам, ама ти пробај. :angel:
    http://www.mz.com.mk/Default.aspx

На ripkata му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: