Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Ама осигурување мислам дека мора! 150 ден и јас си платив а редовно сум запишена!

2. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Мислев и на потврда од работен однос дека си осигурана, а јас таму каде што ќе работам нема одма да ме осигураат ии затоа сега не знам што да правам

3. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Извади си само лекарско, брат ми извади (прав, здрав фала богу и продолжи како вонреден студент) затоа што работи но не е пријавен.

4. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Ќе прашам нешто свесна сум дека можеби не можете да ми одговорете но сепак да прашам!
    Јас сум православна но дечко ми е католик! Значи тој се исповедува а јас не! Таква ни е верата!
    Епа прашањето ми беше ако некогаш се мажам за него ќе мора ли да се исповедувам?

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Не. Тоа ти е исто како тој да престане да се исповедува ако се ожени со тебе.

Само малце би имале проблем при венчавањето во црква, дали ќе е католичка или православна.

На N.A.T.A.S.A му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Епа осигурана ти е нешто како пријавена мислам, нели? На пример ако работиш во кафич нема да бидеш пријавена/осигурана. Друг начин за да бидеш вонреден студент е поради здравствени причини и треба да извадиш лекарска потврда дека поради тоа и тоа не можеш редовно да студираш. Само не знам дали такво лекарско се вади кај обичен, матичен доктор или кај специјалист.

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Нека биде католичка не ми прече но еднаш сум разговарала со него на таа тема и тој ми рече дека морало пред венчавка да се исповедам а ако не сум го направела тоа не можело да се венчам! Исто било и при крештавање на деца. Морало да се исповедаш за да ти ги крстат децата! Епа ај некоја што е католик нека ми објасни дали навистина така треба!

8. I.R.E.N.A

I.R.E.N.A Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7
    Како да си ставам потпис?

9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Контролен панел > Профил > Потпис.

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Ај ако има некој од Филолошки-германска катедра нека ми пише лп :)

11. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68

види, тоа е католички ритуал, исто како кај нас за прочка што рипаме преку оган и бараме прошка од сите. ти ако веќе планираш да ги направиш католичките обичаи поубаво да се преобразиш и да смениш вера. доколку не го направиш тоа, а ги користиш тие ритуали тоа веќе доаѓа некој вид на ерес.
    јас да сум на твое место ќе си барам православна венчавка во православна црква. зошто ти да бидеш таа што мора да смени. што не смени он? и ако веќе те бара за жена некогаш напомени му дека ти цел живот ги славиш православните празници и обичаи и дека не планираш сега нешто да промениш.
    не ме слушај сега ти мене и одма ова да го направиш. јас само ти кажувам како би постапила јас да сум на твое место.

ти си таа што треба да си одлучи како ќе постапи, никој друг!

На Isaak му/ѝ се допаѓа ова.
  12. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Ах Зизела111 пак по мене :D Фала на мислељето ама јас сакам некој што е католик да ми објасни дали навистина пред венчавката мора да се исповедеш? Значи дечко ми е католик и божик и Велигден слават во исти ден со нас! Единствено што се поразлични од нас е тоа што се исповедуват и што одат почесно на црква!

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68
    Исповедувањето е уствари барање прошка од бог за сите гревови. А како тоа слават Божиќ и Велигден во ист ден со православните верници? Празниците не се на иста дата.

:?: :?: :?:

14. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Знам дека не се во исти ден ама Католиците во Македонија славаат во исти ден како Православните незнам зошто е така ама така е! А зарем на форумот нема никој што е Католик????

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029

?? :?:

16. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Зошто не можам да постирам слики од компјутер во мислење? Порано од стариот апарат можев, а сега со новиов не... Се врти кругчето до бесвест и на крај го исклучувам или ако го оставам до крај ми пишува нешто дека е голема сликата... А ако намалувам резолуција на секоја слика се упропастува... :(

17. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    73
    ќе може ли некој ако знае да ми ја преведе реченицава на македонски :worried:

* Whoever makes two blades of grass or two ears of corn grow where only one grew before serves mankind better than the whole race of politicians .
    фала однапред :)

18. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    502
    некој да ми препорача кармин во неутрална боја?

19. zizela111

zizela111 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    68

се брише, немај галје. ако е на платно пробај со сјајче или нешто слично. би требало да исчезне.

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Каде да најдам кармина во ваква боја? :D :wasntme:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.