1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. seksi

seksi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2009
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    113
    ako e samo toa vo prasanje razgovarajte, sredete ja rabotata...
    Znaes za ova: Curiosity kiled the cat.
    Znaes kako e moze e ljubomoren, mozebi pak nesto e zbunet od noviot nacin na zivot ili toa sto go ceka....
    razgovarajte pls :)

2. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Секако не е убаво од негова страна што го направил тоа,ама ако ова до сега му се нема и друг пат случено мислам дека има надеж за уште една шанса.И ако сега тебе а и на кој да било ти е разнишана довербата мислам дека треба малку да оладиш па после тоа да размислиш што ќе правиш.
    Дали вреди поради една грешка(и ако не е мала) да откажиш веридби,свадби?
    Јас мислам дека можи да се прости само првин малку излади ја главата.Љубовта понекогаш тера на смешни а понекогаш на очајни работи :?

3. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    enca miloooo, nemoj da brzas... ne e nisto strasno toa...
    ete jas ke pocnam od sebe... iako sum vo brak veke, i mu veruvam 99,9%, sepak SEKOGAS ke postoi barem 0,1% somnez odnosno ne sigurnost... i jas mu gi citam skrisum postovite na facebook i na email... slucajno da ne se sluci nesto ne sakano... sepak da si ja imam rabotata pod kontrola... nekogas toa go pravime od pregolema ljubov, ili mozebi pomislata da ne se sluci nekogas nesto da go izgubam...
    sepak, mislam deka ne e i tolku strasno, procital pa procital, i sto sega? ne deka ti si pisuvala nesto sto ne znae... (normalno toa sto treba da go znae) ajdee ne se nerviraj tolku... ke pomine... i nemoj ni slucajno da si pomislila da napravis nekoja glupost okolu podgotovkite i tvojot iden zivot... ajdee ti si srekno devojce, ama srekna si zatoa sto pored tebe imas covek koj te razbira, te saka te pocituva... i za edna glupost da smenis se sto si planirala, mislam deka ne vredi... no vo momentov vredi da razmislis za posledicite dokolku se resis na toj cekor za koj zboris... RAZMISLI DOBRO... razgovaraj so nego... pa posle odluci si sama dali vredi za ova da rasipes se... ti posakuvaj da go napravis naj pravedniot cekor... i se nadevam deka se ke ispadne dobro...
    i na kraj, bidejki temata e za da prasame, sakam da te prasam: Dali navistina mnogu go sakas? (ako go sakas ke mu prostis za ovaa glupava greska), a za vaseto razlicno odnesuvanje i vasata promena, toa e normalno bidejki vi e periodot takov, so podgotovki, stresovi, soocuvanje so realnosta itn...

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Лелеееее енца...Како така? Како можел? И се прочитал? Дознал за се што си пишувала?
    Што е со маживе бе денес еееееј :roll: И дечко ми знае за форумов, ама не му го кажувам корисничкото име зашто знам дека ќе земе да чита...

5. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    A koj ne bi procital? :| bez razlika dali e masko ili zensko, bez razlika dali ti veruva ili ne, od radoznalost bez nekoja posebna pricina ke procita.

6. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    писменоста во нашава држава е на "завидно" ниво :lol: :lol: :lol:
    а за глупоста НОУ КОМЕНТ....има некои природно глупи и некои што тренираат за да се усовршат :lol:

На stella21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    5.543
    Зошто во долгите врски мажите забораваат да бидат романтични и внимателни како на почетокот :?: :(

На alexsandraa и Sara123 им се допаѓа ова.
  8. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Е па сакам да кажам па да прашам.....Прво ако тие забораваат,тука сме ние да ги потсетиме, да си спомнуваме како ни било порано, да им укажуваме, да ги изненадуваме...да ги сакаме и да се докажуваме...!!!Зошто сме женски инаку, па ние ја држиме топката и иницијативата :D А сакам да прашам ... Дали во врска уште од старт се имате почуствувано...He is the one :D :D :D ме плаши помислава, млада сум уште, барем јас така се осекам..а се некако натака целиме, и ЗНАМ дека тој е тој...ноооо??? :worried:ilent: :worried:hock:

9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.156
    Допаѓања:
    138.703
    Сакам да одговорам дека јас се имам почувствувано така, и тогаш имав нешто помалку од 18 години. Знаев дека е тој после првата недела врска.
    И тој е :D
    Тогаш им кажав на моите дека имам дечко, и татко ми ми искоментира као не ме замарај сега, кога ќе има нешто за озбилно тогаш кажи ми. И јас му одговорив, како сакаш, само да знаеш дека јас со овој ќе се омажам :D
    И така, 5 ипол години подоцна, почнавме да живееме заедно...

А сакам да прашам ви се случува ли да поттиснувате некои обврски иако итни, само затоа што не сакате да ги завршите, досадни ви се, итн...

10. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Сакам да прашам дали тие што ги мразите ви доаѓа да ги изгушкате :?: :oops:
    Многу чудно работи ми се случуваат...никој неможе да ме изнервира,неможам да се донесам во состојба да мразам некој :worried:ilent:

11. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Па тоа е убаво да не може никој да те изнервира,..и јас би сакала да имам такво трпение и нерви :D Јас сакам да прашам дали сите мужи си ги запоставуваат девојките кога има некој нивен омилен спорт :roll: :roll: :roll: :?:

12. Lady-Sweet

Lady-Sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    90
    епа да...кога се работи за спорт,мажите ги запоставуваат девојките,и заедно со своите другари навиваат како луди за нивниот омилен тим...сите денес се такви,а искрено мислам дека нема нешто лошо во тоа тие да уживаат во нешто друго,освен во друштвото со девојката-треба да се подружат и со другарите(преку спортување,гледање спорт на ТВ) ;)

13. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Баш сега учев по психологија дека доста често се случува да занемаруваме некоја обврска колку и да знаеме дека е битна, но тоа се случува поради здодевната суштина на самото извршување на таа обврска. Решение за овој проблем постои - треба да најдеме барем една позитивна и интересна страна во целата ситуација за да бидеме мотивирани и да ја завршиме. Треба да бидеме добро одморени, сконцентрирани, позитивно расположени и додека не сме започнале со останатите обврски да ја завршиме набрзина таа здодевна обврска која долго време сме ја одложувале. :D
    Ех добро сум научила :lol:

14. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    јас малку повеќе оф топик...ако не ми простат админ. нека го избришаат коментарот,или нека го префрлат во сакам да кажам, ама јас сакам да ви одговорам, да ви кажам...пред се фала ви на грижата и на советите....фри, да многу го сакам и тој е тој, и ќе бидеме заедно да...но многу сум изреволтирана, разочарана, повредена, се чувствувам предадено, и морам да го натерам да пати...ќе го натерам и има да се научи на ред...а реинбоу да ти кажам, читал значи само во темата моја, но немало што многу да дознае бидејќи 98% од работите знаеше, секогаш се му кажувам, затоа што сум таква по природа, и баш ме заболе што на толкава моја искреност го направил тоа, а пред тоа ни телефон не ми има чеппнато...ама изговорот му е барал одговор на моето променето однесување...ама оправдание немааа...нема...сакам да не беше работата до тука стигната да можев да го оставам на некој период...се на се многу лошо се чувствувам...фала ви на грижата и подршката.....поздравче...

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Сакам да прашам како некои луѓе немаат основна култура,како може да се прават како да не слушаат ништо кога нешто ке ги прашаш,тоа неможам да го сватам и не ми е јасно.Пред некој ден бев да купам нешто во продавница и сега на каса ја прашувам продавачката дали имаат ќесе,ја прашувам и ништои не ми одговори а знам дека ме слушна,немаше гужва или пак многу луѓе на каса,се направи како да не постојам,како да сум проѕирна и се изнервирав и искоментирав пред сите затоа што бев испровоцирана од нејзината постапка.Исто така не е само тоа,туку и кога ќе го прашаш некого нешто,без разлика пријател,другар,непознат,било кој.Јас еве неможам да разберам,едноставно неможам,мене кога некој ќе ми се обрати му одговарам или пак ако побара помош од мене,за било што,неможам на човек да не му одговарам,затоа што сум свесна дека ме прашал.Има и други работи, пример да видиш некој што го познаваш и што знаеш дека те познава и притоа тој или таа да се направи небаре првпат те гледа.Незнам стварно,само се чудам како може така,дали се така скроени луѓево или пак толку имаат култура,се прашувам а и прашувам :? :? :? :? :?

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Е па Горданче,и јас нешто такво слично прашав пред некој ден.Ама...
    Кога бре луѓево ќе се описменат,ќе се однесуваат соодветно,кога нема да се прават глупи,а ако веќе се глупи,кога ќе се опаметат баааарреееем малку? :roll:

17. emce-kremce

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Епа за жал, повеќето се такви и нема да се сменат зошто така им одговара ;)

18. free

free Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2010
    Пораки:
    1.526
    Допаѓања:
    75
    uhhhhhhhhh... sega mi e polesno (NAJISKRENO)... mila enca... sfati go... moras da sfatis deka i na nego ne mu e lesno kako i na tebe... vie sega ste vo situacija koga ke cekorite golem cekor napred koj ke vi go promeni cel zivot... zatoa sekoja tvoja razlicna postapka na nego mu izgleda cudna, neobicna... zatoa, ne go ostavaj mnogu da pati... vo ime na vasata dolgogodisna i golema ljubov nema da mu go napravis toa... dovolno e da mu pokazes deka si povredena i vakvo nesto lesno ne se prostuva... no neka bide kratko, za da imate vreme poveke da se zanimavate so toa sto momentalno vi e bitno (podgotovkite za svadbata) veruvaj deka ovie denovi stvarno se dozivivuvaat pod stres no VERUVAJ deka nikogas ne se zaboravaat... zatoa, ne go gubete vremeto so karanici, tuku naprotiv po veselo i po ambiciozno zavrsete gi obvrskite koi vi prestojat, bidejki ova uste ednas ne se dozivuva... se nadevam deka me sfakas... ete jas se potrudiv da ti objasnam, deka nie eve zavrsivme so tie ceremonii i sekojdnevnite obvrski ne ni dozvoluvaat da si priredime nesto mnogu vozbudlivo, no zatoa cesto znaeme pred da si legneme da se potsetime na denovite koga se podgotvuvavme za svadba... ajde milo... pokazi srce uste ednas... uzivaj vo ovie napnati no slatki momenti... i ne dozvoluvaj edna vakva banalna rabota da ti vlijae vo raspolozenieto... se najubavo... pozz

19. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Зошто прекинавте со прозата ? А баш убаво ни почна :(

20. emce-kremce

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    100
    Сакам да прашам што е со дедово, до кога ќе се контра???

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.