1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Тоа затоа што во минатото жените не се школувале и не биле во состојба своите интелектуални моќи да ги насочат кон истражување, наука, иновации... Во денешно време не би рекла дека има повеќе машки научници од женски. Подеднаков е бројот, а и заслугите во сите научни дисциплини.

2. Boyfromtown

Boyfromtown Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2010
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    102
    Е како да не сигурно.Оди малку прочепкај по интернет и види колкав е процентот на жени научници и бројот на мажи научници ;) Неспоредливо е така да не зборувај глупости.Заврти се малку околу себе и околу твоите другарки и погледни колку имаш другарки што ги интересира наука или се бават со наука.Нула проценти така :) .Жените секогаш се фаќаат за далеку помалку интелектуални области отколку мажите тоа е факт другото само ќе се лажеме.Порано не сте се школувале ама еве сега последните 30 до 50 години се школувате па измислете нешто и вие ако мислите дека тоа било пречката.Ни здосади нам мажите цело време ние да измислуваме :)

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    СДП..Момче од град, без навреда ама зошто си толкав контраш??Аман кажувај мислења, коментирај никој не ти брани ама немој се да претвораш во контрирање и дебати овде..те молам!Опуштено човече.. :!:

4. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Типично момче од град :) Без навреда и лутење Бој ;)

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.298
    СДП Бојфромтаун, а што па ти си се запнал да се 'рчкаш со се живо на форумов? А од кај ти доказ дека имало повеќе мажи научници отколку жени? Интернет?! Пих, интернет е нешто кај што можеш да прочиташ се и сешто, секакви вистини и невистини затоа што секој си пишува што сака и како сака. А од друга страна пак... изгледа дека има повеќе мажи научници отколку жени, затоа што вие мажите сакате само да се фалите на цел глас што сте постигнале, а ние жените работиме во сенка, но освен тоа, зад секој маж стои успешна жена ;)
    А ако си ти толку исфрустриран и искомплексиран - што не одиш да си ја празниш негативната енергија некаде надвор, види што убаво е времето :D или оди легни нешто, те молам ;) испразни се, па диши малку, и доста на се удираш контра!

6. Boyfromtown

Boyfromtown Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2010
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    102
    Од кај доказ хехехехехехе сега ќе се лажеме ли или.Нема врска несакам да се инаетам за нешто што сум во право и самите вие знаете тоа нема врска.Можеби за 50 години и би измислиле нешт којзае најсреќен ќе ме направите :!: :)

7. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Бојфромтаун, аман замараш по форумов каде стигнеш со негативни коментари без основа. Јас немам што да се вртам и да барам. Сиите мои колешки се занимаваат со наука. Опкружена сум со жени интелектуалки, кои секојдневно се вклучени во научна и истражувачка дејност. А низ историјата ги има многу... Ada Lovelace, Marie Curie, Grace Murray Hopper, Naomi Nakao, Helen Greiner..... Мене не ми е јасно ти што сакаш да постигнеш со коментариве твои? Да ти кажеме ОК, така е машкиот пол е интелектуално доминантен? Не е така. Се објаснувавме веќе во една тема која ти ја отвори. Очигледно си имаш потреба да се докажуваш на темава...

8. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    САКАМ ДА ПРАШАМ ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДЕКА ТЕМАВА ГЛАСИ САКАМ ДА ПРАШАМ?!
    вакви дискусии за мажи vs. ЖЕНИ се водат на други теми...на пример ПОЛОВА РАМНОПРАВНОСТ!!!
    ви текнува????? :!: :!: :!:

9. tanjaaaa

tanjaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    13
    devojki ve zamoluvam nekoj ako znae da mi kaze nekoja privatna ortopedska ambulanta vo veles i ako e mozno i br od nea.vi blagodaram odnapred...

10. Miss-Perfect

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Сакам да прашам дали некоја знае да ми каже како можам да подесам, ако воопшто е возможно, да проверам кој ми го гледа профилот на фејсбук? Можда малку смешно, но навистина би ми било од корист :lol:

11. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    нема таква можност сеуште за жал :)

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.130
    Допаѓања:
    156.106
    Сдп...што ѓавол ме тераше?!Слушај си ја интуицијата...е сега лупај си ја главата!

13. Miss-Perfect

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    пфффф штета :emo: иначе фала у секој случај :f:

14. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Сакам да прашам зошто волку изреволтираност и викање, кога мојот пост беше одговор на прашање. Кога сум повикана со реплицирање на мој пост, чувствувам потреба да си одговорам. Инаку строго ги почитувам правилата на форумот и не правам неред со моите постови никогаш. Мислам дека не е во ред секој каде стигне да опоменува овде, особено што и ти Гоу-Грл знаеш да си завлезеш во дискусија во друг правец на одредена тема....

15. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    еве ти одговор:
    1. постот не е конкретно за тебе....пишан е за неколку поста кои развиле дискусија (ако си се пронашла твое си е)...да се однесуваше на тебе ќе те спомнев со име. Мојот пост е општо видување за тоа како во кој правец отишла темата.
    2. никој не опоменувам за тоа се администраторите...само си поставив прашање, впрочем за тоа е и темата.
    3. кога ќе ме видиш да завлезам во дискусија слободно опомени ме.

поздрав

16. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Ок, не беше во ред ни првиот кломентар ама ајде. Твое право. Само мислам дека форумов, барем јас така го доживувам, ми е место каде што добивам некоја убава енергија, разменувам искуства, времето поминато читајќи и пишувајќи по темите ми е пријатно и релаксирано, бидејќи повеќето од девојките со своите постови ми го задржуваат вниманието и со задоволство ги читам. Од тие причини сметав дека нема потреба да шириме лоша енергија и да ја намалуваме убавината на форумов. А инаку, една од членките чии постови со интерес ги читам си и ти, така што неам ништо лично против тебе, само се најдов погодена од оштрината на коментарот.

17. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    СДП дали некој знае дали ќе биде убаво времето денеска , да не ќе врне ? |( За Скопје иначе прашувам :D

18. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Душица незнам јас , па гледај МЕТЕО тие знаат . :D
    СП зошто некои работи мора да се одвиваат бавно?!

19. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Лажат за времето на Метео , не ги гледам веќе :lol: :lol:

20. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    http://weather.yahoo.com/macedonia//sko ... DIB?unit=c
    јас овде гледам и најчесто погодуваат ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.