Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    сдп...дали знаете некој сајт за симнување на книги? Електронски книги :^)

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    па мислам дека можеш на сакамкниги.мк, нова е страната, а книгите што можеш да ги симнеш се на англиски.

3. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ^ Ангелче моја препорака ти е да земеш книга на МК од библиотека (доколку ја има кај нас се разбира) :).Бидејќи од лично искуство ти кажувам дека е многу потешко кога ја читаш од компијутер.Ќе те болат очите,ќе се мачиш со предовот,а и научно е докажано дека читањето од екран е од 20% до 30% по бавно. Мој совет е :) немора да прифатиш доколку не сакаш. ;)

4. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    ми фалеше милооо :* не беше тоа тоа без тебе :( ајде ќе се договориме за друг пат :* :hug:

5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    СДП зошто мора да постојат љубоморни луѓе?

6. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    За да ни биде интересен животот :lol:

Вајлд и старфиш фала :*

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    ^Kако ќе ни биде интересен ако ни љубоморат и сакаат се да ни расипат?

8. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    СДП What do you, when you know something's bad for you and you still can't let go?
    Се извинувам на англискиов :$

9. WildAngel

WildAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    108
    Специјално прашање за БОЈ:

Што значи за тебе реализирана особа?
    (Појаснување од темата во свадба, оти стварно не ми е јасно што сакаш да кажеш) :?: :^)

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    СДП дали сметате дека особа која се смнила 10000 степени на добро, може да се сменува и на подобро ? значи зборуваме за личност која веќе заборавила да греше, која заборавила на тоа да повредува... и за која се уште сметаат дека таа не е добра? :@ и да, дали проблемот е до неа, или до тој што е со неа? :)
    мило ќе ми биде да ми одговорите, потребен ми е искрен одговор, за да ја дијагностицирам ситуацијата ;)

11. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    И јас сум многу често во таква ситуација да си го поставам истото прашање. Често ми се случува да бидам злоупотребена заради тоа што не се штедам себе си, својата енергија, чувства, средства, за никого. Секогаш на сите сакам да им излезам во пресрет, а потоа очекувам ист однос и од другата страна, мислам дека така треба сите да се однесуваат, затоа што тргнувам од себе, ама грешам. Затоа често се разочарувам во луѓето, повторно и повторно... И пак заборавам... Ама не сме сите со ист сензибилитет. Не значи дека ако некој не го прави она што ти во тој момент го очекуваш (не мислам на услуга туку на поддршка), дека тој не те почитува или дека не се труди околу вашиот однос. Можеби според неговите гледишта ете... нема потреба или пак можеби мисли дека проблемот кој тебе те прави ранлива и заради кој ти треба неговата поддршка, не е некој проблем туку ти го доживуваш така. Можеби според него тој само во твоите очи е карпа, а реално е камче. Можеби затоа, а можеби и тој има нешто што го окупира, а малку посебичен во односот од тебе и не се вложува толку, што повторно не значи дека не те сака. Незнам... тоа е мое мислење вака општо. Ама можам да ти кажам дека сум сфатила дека не вреди за никого (ама баш за никого) да се даваш целосно себе си и да се ставаш во втор план. Секогаш биди себична и ставај ги твоите желби потреби и планови на прво место. Инаку секогаш ќе се најде некој кој ќе ја искористи твојата желба за несебична помош и ќе го злоупотреби тоа. 8)

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    каде се админите?????????????????????
    дали забележуваат дека во секоја тема е развиена дебата која не е склона на дадената тема???????????????
    дека има многу навредливи постови?????????????
    мислат ли дека тоа треба да се среди, или да настанува голем неред на форумов , со кој воедно и се губи значењето на истиот :^)

13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Нина секоја чест на твојов пост! :clap: Колку убаво објаснето...Реално и вистинито :y: :)

14. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    нина благодарам што одвои време да ми одговориш на моето прашање за кое би требало јас да го знам одговорот :( ама не можам да го препознаам ;(
    и искрено да ти кажам дека овие твои реченици ми помогнаа да размислам детално мноооогу детално за себе и за другите околу мене. како и да е, уште еднаш фала ти мнооогу :* :*

15. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Мила мислам дека колку повеќе сакаш да им угодиш на луѓето толку повеќе не си добар за нив.Ако веќе си се сменила и некој не ти го цени тоа тогаш верувај не е ни најмалку до тебе,биди си онаква каква што ти сметаш дека е доволно да си добра со друѓите но се разбира немој да се изгубиш во тоа.Со тоа што веќе си се променила на подобро кажува каква особа си и не барај доказ од другите за тоа.Поздравче

16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Да , така е се сложувам . Колку подобар си , толку полоши се со тебе. Еве јас во последно време многу луѓе ради кои што сум зажалила , сум ги отпишала од мојот живот . Ама па се јадам кога ќе ми текне колку сум им помогнала ..

17. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    339
    Да некогаш одговорот не мава во лице, ама џабе се додека ние не сме спремни да го прифатиме, или додека не излезе од нечија уста па добие друго значење откако ќе се изговори. Битно ти си го размисли тоа што те мачеше. А штом веќе размислуваш за нешто, ќе му најдеш решение и успешно ќе се справиш со тоа ;) :)

18. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.955
    Знае ли некој како стојат работите со полагањето за кола сега?Татко ми ми кажа дека бил донесен закон веке да се посетуваат некои часови мислам дека беше,кои чинеле уште плус 100 евра.А брат ми преска ми рече дека слушнал дека тој закон ке почне од 1ви јуни.Има ли некој што е информиран да ми каже точно како е?

19. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    девојки, знаете ли некоја страна за гледање онлајн филмови? :wasntme: сакам да гледам филмчееее :(

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас сега ги возам часовите преку АМСМ. Инаку прво полагав контролен тест што кошта 700 ден, па ги платив часовите, тие коштаат во зависност од колата и авто школата , јас ги платив 14 400ден а може и на рати, во меѓувреме треба да полагам прва помиш, тоа кошта 1200 ден. И на крај полигонот, градската и тестовите се 6.000 ден а користење на возилото за обука е 400 ден еден час. Така да се на се најмалку 22.300 ден ќе ме фати се.
    Кога ме заверуваа во АМСМ и мене ми спонмаа дека наскоро ќе се воведеле уште некои часови ама јас тоа не го фатив, за какви часови станува збор и колку коштаат незнам .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.