Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Турција влегува и на двата континетни, ете Русија...
    и толку :D
    не сум учела географија од основно :D во средно немав :$ |(

На sweetyears и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  2. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Вака значи...прв пат во живот ми се појавува херпес и мака мачам веќе трет ден со истиот...
    Ставав херпесан на секои две минути, ацикловир на почетокот, дури и гел за сушење мозолчиња...
    Но сеуште е тука ;( . Е сега ќе мора инстантно да ми го снема бидејќи во Среда имам снимање, па ако ми остане ќе мора да го одложам :(
    Дома најдов и Хидроциклин и Тетрациклинова маст.
    Знае ли некој за што тие служат??
    Прочитав негде дека Хидроциклинот се мачкал на херпес ама не сум сигурна...
    Ве молам помагајте ќе се мрднам...

Значи доволно би ми било да добијам одговор за што служат мастиве и дали може да се користат за ефикасно лечење херпес?

Тетрациклинова Маст?
    Хидроциклин?
    Солкосерил?

3. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    Алис стави паста за заби. Верувај помага.

4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Да ти кажам искрено често си имам херпеси, и единствен лек за него е ВРЕМЕ... Ацикловир е поефикасен од Херпесан, јас кога сум дома користам Ацикловир, кога излегувам херпесан, меѓутоа потребно е една недела додека заздрави раната. Паста за заби сум користела како прва помош кога не сум имала нешто од другиве помагала. Меѓутоа ништо неможе ефикасно и моментално да го отстрани, бидејки по воспалувањето останува рана, и треба неколку дена да се обнови кожата и да зарасне

5. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    МЕНЕ ОД Херпесан ми поминува,а сум користела хидроциклин.Енбецин маст за очи и кожа ама сум ја користела за херпес на устата.Не паничи до среда ке ти помине има решение и за тоа ке наставаш повеке пудро,кармин нема да се познава.Поздравче и сакам одма да ти помине.

На HeidiDiWalt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    солкосерил немој-- тоа е за рани и крварења
    тетрациклиновата нема да ти помогне зашто е антибиотик, а херпесот е габична инфекција
    хидроциклинот можеш да го ставиш и делува само ако не е засушен херпесот, инаку слабо резултати.. Пробај со хидроциклинот ако не ти мине за 2 дена ставај паста и прополис капки

7. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Херпесот не е габична инфекција туку вирус. Освен маст ацикловир може да се пијат и апчиња ацикловир, а исто така и мастот вирумерц е добар. Но сепак потребно е време.

8. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Не бе какви апчиња за херпес, глупости... Да се труе за џабе. Само нека се мачка нешто, и трпение, не да го корне како јас некогаш кога ќе се изнервирам :)

9. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Вирус де.. лелее габиве шо ги учам веке во глава ми се всадиле.. фала ти што ме исправи.. Ебате аптекарката шо сум ;) :$

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.761
    Допаѓања:
    162.823
    Дали immunal од lek Словенија помага за настинки?!

11. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    СДП ако има некоја феминка што студира на англиски јазик и книжевност во Скопје и е трета година на наставна насока да ми каже дали конечно се одлучи што ќе слушаме - психологија или педагогија?

12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Лилит, пробај со Риностоп, мене последниов пат ми пишаа такви, 4 само, ми помина, инаку сум доста отпорна на било кој антибиотици, ниедни не ми помагаа.А не знам Имунал, ама види прашај за овие :)

Хајди, на херпесот изгледа дур не му помина седум дена, не врви лесно, што сакаш ставај. Ама пробај со ацикловир, најмногу делува, и секако не чепкај, никако :!:

СДП дали некој знае што се треба за префрлање од еден на друг факултет? Документи, едно друго?! :^) Ај ве молам ако имате таква информација, споделете ја, на факсов наш ги мрзи да зборуваат референтите |(

13. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    кате треба да се информираш на факултето каде што сакаш да се префрлиш кои се условите ... како ке те примат што треба да поднесеш и дали треба да полагаш нешто .... а после треба да поднесеш барање да си ги повлечеш документите и да се откажеш од факултетот па да отидеш на друг . Јас така мислам дека е зашто има една девојка кај нас што се префрли од друг факултет :) :*

14. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    катуш, ќе треба да си идеш да си ги подигнеш документите, 1500 денари казна за исписница, и ако планираш гледај побрзо, пред 2 семестер, зашто ако почне 2от семестер, готово, ќе треба и таа рата да ја плаќаш и за тој семестер!

а јас прашав како иде процедурата во кузман студентскиов за вадење на лекарско, ми треба за вонредно да се запишам :( мислите ли дека ќе ми дадат? 1000 денари е демек, и што сакаш ти пишуваат, демек го купуваш.... ама не знам дали ќе ми дадат :doh: утре ќе одам накај 2 па....

15. ma4o4female

ma4o4female Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    352
    Шро бидна со стипендииве за оваа година? Има ли конкурс излезено???

16. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Фала на одговорите.Пусти желби :( како заглавив со некои предмети, ме фаќа нервоза и си велам да се префрлам таман за уште некој предмет. Ама не знам дали ќе биде, не ми се пустат повеќе години за овој факс, веќе ми прекипе :@ :@ Па размислувам и за таа солуција,има можност на еден приватен :$ , каков сака нека е, барем нема да плачам повеќе за тоа, ми се згади од корупција и неценење на труд и знаење :@ Кој како сака нека сфаќа :doh:

На annnni му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Ти благодарам Ливингглам за страната, си симнав книга и сега си ја читам :)
    :*

18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.474
    сдп кој празник е денес? на кои луѓе им е именден? :$

19. ciribiribela

ciribiribela Популарен член