Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Скопјанки домаќинки, сигурно во СК има специјализирана продавница за порцелан, садови, филџани, итн, итн. Каде? Значи во ПП нема ништо асолно, се третокласни тањири со грозни рабови, во Бт, исто, Вицко евентуално, ама се само по еден комплет, а ни требаат барем два исти, со се во нив(супиер, овал, плиток, длабок тањир, разбирате мислам). Па да знаеме каде да бараме, има доста шетање низ Скопје :)

2. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    Имам Bluetooth..а кабелче немам го изгубив.... :worried: имам Bluetooth усб ама не сака преку тоа...
    како правиш преку Bluetooth... :$ иначе имам Nokia expressmusic мислам дека е 5300

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Ако ја симнуваш од Јутјуб користи го YouTube Downloader , самиот даунлоудер има опција за конвертирање, ќе си ја конвертираш во мп3, и ќе си ја ставиш во моб. Јас ставав така песни за рингтон, ама не знаев како да ги скратам , да ѕвони само рефренот.
    Може ја има на нет како рингтон, ако знае некој нека пише.

Кога се иде од Зоил према Рампа, во редот продавници после Трафик, а Пред кафана ИВ , сега отворија нова продавница за порцелан и прибор за јадење, не сум разгледала детално, ама онака на поминување видов убави работи. Не знам како им се движат цените.
    Има и во Веро и Рамстор маркетите.

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    А ја имаш програмата во компјутер инсталирано? Јас имам програма, го ставам Bluetooth конектирам со моб, се отвара менито од моб. и си пракам.

5. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Фала Ирена, тато сигурно знае каде е тоа, навистина нема овде ништо, секако ќе идат по работа, па нека видат, не губат ништо. Фала ти. :)

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    А можат и на пластичарската улица да видат. Таму има многу продавници, па сигурно ќе има.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384
    ^^марамке а од каде ја инсталираше програмата преку нет или од цд? немам програма за никаде сум.... ;(

8. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Има една продавница со порцелански садови, се наоѓа на улица Никола Вапцаров во Центар. Кога од Мекдоналдс одиш накај Окаиди, од десната страна се наоѓаа таа продавница. Не знам како се вика, ниту ми текнува помеѓу кои дуќани точно се наоѓа, но на излогот има садови. Има и кинески порцелан и не знам уште каков. :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.156
    Од цеде. Заедно идеа со USB-to. Ама сигурно има на нет да симнеш. Ако не да ти го дадам цедето? :) :D

10. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    384

Ти пишав ЛП, да не ја замарам темава :*

Редактирам...Ако некоја знае како а симнам без ништо нека ми пише...иначе да симнам музика од пц на моб ? :?:

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Каснам малку ама се надевам ќе ти помогнам :)

Комбинации: Нека А е множество со n различни елементи и нека k[​IMG]n. Секое избор на p елементи се вика комбинација на n избери k.
    Секоја комбинација користи p различни елементи од А, а различен редослед НЕ е различна комбинација. (|Варијација e кога секој различен редослед се број.)

ВаријацииНека А е множество со n различни елементи и нека k[​IMG]n. Секое подредување на k елементи се вика варијација на n избери k.
    Секоја варијација користи p различни елементи од А, а различен редослед е различна варијација.

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Ја знае ли некоја од вас песната што се врти на џангл тиви коа го даваат она напумпај се, ај ако на некој му е позната нека стави линк, или нека пише како се вика...
    Тенк ју :)

13. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    СДП ви се случило да имате некој внатрешен глас во себе? Еве јас од мала имам едно гласче кое постојано ми кажува дека сум сама, дека никој не ме сака, никогаш нема да се омажам. Ова последново највеќе. Како да сум преокупирана од тоа. Почнува да ме нервира :@

14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Ај ма па и ти... сите тие глупости се само во твојата глава... И јас мислев дека нема никогаш да се заљубам, ама ете се случи и тоа чудо :)

15. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    те лаже :lol: (шала на страна, се обидувам да се расположам некако :( ), и јас секогаш имам претчувтсва, особено лоши, внатрешен глас, на пр. кога имам лошо претчувство им се случува нешто на моите, а за дечко ми знам кога лаже, кога ја зборува вистината, кога крие нешто... за него секогаш знам однапред што ќе се случи, и се плашам од тоа. но не значи дека секогаш МОРА да е вистина :)

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сдп користел некој чичково масло? Ставам рицинусово на скалпот, ама сакам да земам и чичково за врвовите. Ми рекоа наместо силиконски капки, подобро да го користам ова масло. Е сега се нанесува пред миење, па се мие по еден час исто како рицинусовото или :?: Бидејќи слушнав од една другарка дека се користело после миење исто како капките, само на врвовите.И колку чини ако сте информирани?

17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Што кога ви е страв да спиете? :( :(

18. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    јас прв пат слушам за ваква намена на тоа масло, знам дека само дека се користи против првут и против опаѓање, ама ме замисли па побарав на гугл и ништо не најдов за такво дејство.... еве што најдов:
    ЧИЧКОВО МАСЛО
    Чичковото масло (Arctium Lappa) има анти септичко и антибактериско дејство. Помага при сабореични промени на кожата од главата, успешно отстранува првут, го спречува опаѓањето на косата, го зајакнува влакното, и дава сјај, волумен и виталност на косата. Се нанесува на косата и кожата од главата со благо масирање и се остава да стои 1 час, пред да се измие. Исто така може да се користи и за обликување на косата.
    http://businesshouse.com.mk/doctorsproducts/index.php?option=com_content&task=view&id=58&Itemid=71
    ако сепак заменува силиконски капки информирај ме ;)
    инаку за цената, приближно му е иста со рицинусовото масло, сега зависи од која фирма е и од каде го купуваш, максимум до 100денари е, а може и многу поефтино да го најдеш

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    ^^
    И мене не ми се верува, затоа прашав.Инаку не ми е логично да се нанесува после миење, бидејќи се мрси косата.. иако врвовите би можело, и капките се доста мрсни.Би требало да се нанесе после миење , и после еден час да се измие косата ..исто како рицинусовото.Само што рицинусовото на скалпот, а ова на врвовите се нанесува :?:

20. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    сдп дали некој става некакво масло на трепките, одамна прочитав во тамата како побрзо да ми расте косата некој спомна дека ставал некакво масло, растеле трепките повеќе :?: јас си ставам ричинусово масло и не гледам некоја промена ама некако ми се потемни,а за подолги не сум приметила.. некое искуство??

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.