Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Добро зошто серијата ( Лисјата паѓаат ) ми трае само саат ??

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Секој месец ми касни обавезно минимум една недела ... Ама ова е прв пат со кафен исцедок па затоа сакав да си прашам да не е нешто лошо..Фала ви многу девојки :*

3. zenska

zenska Истакнат член

не се секирај и мене ми се случува ова. Еднаш знам кога требаше да добијам имав само кафен исцедок 2 дена и толку. И Не добив.. дури наредниот месец..изгледа немам доволно крв во мене за да имам редовен циклус :D :D

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Баге и мене ми се случува понекогаш :(

А за ова другово, мене ми се нема случено никогаш, единствено кога земав контрацепција :?:

Јас за секој проблем трчанка - на гинеколог, му здосадив едно време на човекот, ама па што е сигурно, сигурно си е нели? ;) Ако ти доцни подолго време, би ти препорачала да одиш и ти.

5. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

Па денес ја скратија, претходно имаше нешто за Крсте Петков Мисирков и затоа покасно почна(во 21:00 наместо во 20:00) и направија како демек трае 1час... :)

6. 2468

2468 Популарен член

Вака значи, шишките ми се на некоја безвеза должина. Носев рамни шишки, и сега ми пораснаа, и не се ни за пуштени да се носат, ниту пак за настрана :emo:
    Ако отидам на фризер да ми ги пострижат онака, за настрана, не рамни (знаете за какви зборувам, нели?), дали би можела така да ги носам, или и тогаш пак морам да чекам да пораснат уште малку? :?:
    Ме разбравте? :D :$

7. SexyLady

SexyLady Популарен член

^ Па мислам дека ако отидеш на фризер самата фризерка ќе ти каже дали може да ти ги ишиша и да ги носиш на страна, но мојата фризерка секогаш ми вика дека ако предходно ми биле рамни, а потоа треба да ги ишиша на страна, треба да бидат долги барем до носот, за да може да се направи убава форма на шишката, а не безвезе само да ме шкрапне.. Колку ти се долги тебе шишките, т.е. достигнуваат до носот? :)

8. 2468

2468 Популарен член

Е па затоа и јас прашувам , не ми се до носот :(
    Некако ми идат до половина очи :worried:
    и морам цело време фатени да ги носам |( , а ме нервира така, монотоно ми е :emo:

SexyLady likes this.
  9. SexyLady

SexyLady Популарен член

^ Епа мислам дека нема да може да ги направи за на страна ако се толку кратки... :(
    сепак ти прашај си ;)
    *А не мора да ги носиш цело време фатени.. си пробала ли да направиш патец во средина па, на пр, ако косата ти е исфенирана (или извиткана), и шишките да ги исфенираш на крајчињата онака малку нанадвор.. јас така често ги носам шишките, или целите на страна или пак на патец така...

Еве некои сликички, види на што мислам... :)

2468 likes this.
  10. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

мислам дека можи, ама неколку милиметри само треба да ти ги скратат на едната страна
    еве како би ти изгледале одприлика
    [​IMG] [​IMG]
    а после и рает ќе си бидеш од сечење шишки некое време...

2468 likes this.
  11. strangewoman

strangewoman Популарен член

СДП дали за Чешка или Словачка потребна е виза? И ако да колку време се чека за да добиеш?

12. Phyramide

Phyramide Популарен член

Каква виза? За билокоја држава во ЕУ, така и за Чешка и Словачка не ти е потребна виза, доколку престојот се разбира не е подолг од 3 месеци. Можеш да седиш 3 месеци, па треба да излезеш од државата т.е. од границите на ЕУ. После можеш повторно да влезеш и да престојуваш наредни 3 месеци, но доколку во тој временски период не си го легализираш подолгиот престој, мораш да ги напуштиш границите на ЕУ. Наредните 6 месеци не ти е дозволено да престојуваш во која и да е држава во ЕУ ;)

13. joelle

joelle Популарен член

словачка и чешка ти се во шенген зоната и не ти се потребни визи за влез и престој до 90 дена, доколку сакаш работна виза тоа е друго прашање и ќе треба да се распрашаш во нивните амбасади

14. skyAngel

skyAngel Популарен член

СД ве П дали сте биле во бутикот Tomy Hilfiger? Јас не знаев дека во Ск го има , па како се движат цените во него ?

15. strangewoman

strangewoman Популарен член

^ Всушност јас сакам да одам да учам таму, а врска немам како одат тие работи :worried: Учењето фаќа 5 години и прво требало да се обратам кон нивните амбасади во македонија. Чешка има а Словачка има само конзулат колку што пребарав на нет. Му пратив е-маил на двете одговор чекам. Ама изгледа ќе се изначекам. Да бев од Ск друга приказна.Ама сега од ПП треба да идам до Ск....Леле :worried: :worried: И ако не напрам ништо? Ах да си имав некој од Ск :(

16. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се извинувам за изразот , мислев во Велес не се користи ! Инаку Благодарам ! :*

17. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

СДП дали некој знае колку е карта за радискиот фестивал годинава? :)

18. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Пред малку се изгорев со загреано масло на раката |( И сега ми се поцрвена ептен местото..... Што да ставам да ми помине знае некој?
    Да не ми остане лузна нешо? |(

19. savana

savana Популарен член

Јас сум слушнала дека се става масло и сол е сега колку помага не знам

Lacrimosa likes this.
  20. kate21

kate21 Популарен член

Лакримоса, еднаш чинам кажав, ама еве пак, по бабите ваши прашајте дали чуваат маст за изгорено што се прави од еден корен и свинска маст. Не знам точно како се вика растението чиј корен треба, ама сигруна сум дека постарите знаат, во ПП дури и на пазар имам сретнато еден човек продаваше во канчиња малецки од кремче. Тоа помага најмногу, секако ако можеш да најдеш :)

Thread Status:
Not open for further replies.