Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ^^ Мислам дека по едно се препорачува дневно. :worried:

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Лина - Да, времево стварно е посебно, у 3 и нешто се стемни -.- врне грми..зима доага конечно =)

Куин и Старфиш - А да ве прашам, тоа у рамстор и гтц (еуро азија) што има бершка и страдивариус производи..оригинал ли се? не прашувам дали се ланска или нова колекција..тоа не е битно..облека си е облека, бар тоа е моето мислење..али зашто имам некој осет дека не е исто ко бершка и страдивариус у космос..тука некако шубе ми е..или грешам?? Баш денес бев до еуро азија да видам што како има..и на неколку парчиња облека што ѕирнав пишуваше на самата облека аутлет или нешто слично нез...што значи тоа? ја бев у космос пред 2 недели и баш ке ѕирнам на мојата облека што ја купив дали има нешто такво слично..што мислите за ова???

3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не можам преголема е болката :doh: 4 веќе имам испиено, и ако ме стегне пак после незнам што ќе правам ;( а ни 12 саати немаат поминато... ај ваљда можам уште 2... како да го видов бројот 6 на упатството

4. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Во Евроазија се оригнал само не се најнови колекции :)

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
    Кимче, и јас сум го фрлила упатството, ама мислам дека како крајна граница беше наведено 6 или 8 не сум сигурна. :?:
    Сепек немој да претеруваш и почекај барем 45 минути пред да почне да делува.
    Немој да ги пиеш едно на секој пола саат или 15-тина минути, туку ако имаш многу јаки болки напиј се 2 одеднаш и земи легни одмарај додека им почне ефектот на делување. :)

6. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мене ми делуваат по 6 часа отприлика некаде, а пијам по 2 зашто 1 не ми врши работа. И испив 4 досега... Инаку и јас мислам дека 6 пишуваше во упатството сенза... фала ти

7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Дали Децибел си ставил слика од него на профилот ? :o Не ми се верува што фаца е :D

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    :rofl: :rofl: :rofl:
    Сега видов!!!

:rofl: :rofl: :rofl:

9. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Сигурна си? ја па мислам дури дека не се ни бершка/страдивариус..како залепени да ми се ознаките..и зашто да нема самостојна продавница од Б и С? мора ли еуро азија да ги држи..и да добивам кеса таква.. -.-

ајде бе некој електронски дропки да ми најдеее :(

:)

10. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^ Да Нејм сигурна сум :) оргинали се :) Евроазија има лиценца да ги продава ,нешто како застапник на оутлет за мк им е :) И плус некои работи што ги имам од Бершка/Страдивариус од странство од пред 1-2години ,кај нас сега ги има истите :)

11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кимче а кетонал не пиеш? Тој помага на вакви големи болки. За кафетин не сум сигурна колку максимум можеш да испиеш :worried:
    Или магнезиум земи ако имаш, тој е исто така добар.

12. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    621
    Ако не ти помогнал кафетинот земи напиј се Кетонал (кетопрофен) или Спасмекс ако имаш дома нешто од овие, срави си топла крпа на стомакот и напиј се нешто топло (чајче,кафе какао).. Треба да попушти болката..А и вит Б6 ако имаш напиј се 2 одеднаш

13. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Кимче кафетин менструал мене не ми помагаат ич . А гледаш ни тебе после 6 апчиња не ти се смирила состојбата . Пробај со друго апче :)

14. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Кетонал немам дома моментално, а не сум пиела досега, имам слушнато дека многу биле јаки и не биле убави незнам... Спазмекс имам, ќе се напијам другиот пат таков. (се надевам дека нема да има друг пат во теков на ноќва :worried: )
    А и аптеките толку ни се снабдени тука само кафетин имаат ништо друго :@
    Фала ви на сите девојки :* :* :*

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    Ким мислам дека е препорачиливо да се пие апче еднаш на ден,многу се 6 апчиња од кафетин менструал,јас порано користев кетонал или кетопрофен, сега веќе не, затоа што болката е издржлива.Кетонал мислам се издаваат со рецепта, по препорака на доктор, би било добро да се конслутираш со доктор.

16. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сдп што му фали бе на чоколадово :?: :worried:
    И купив на сестра ми да ја почестам што фатив спортска,не сакаше ни да проба ..само Милка јадела |( Абе ти гледаш човек да бидеш,ама очигледно ништо не се цени :|Е што Милката рогови да не има :?:

17. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    а да не си играте...каков кетонал бе девојки..за една менструација желудникот ке си го продадете со кетонал...и јас имам болки ама не пијам ништо, не сакам да го навикнам организмот и после тоа нишо да не ми прима...се на природна база ;) :) :*

18. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Јас го чувам упатството, па ајде ќе ти препишам тука, што пишува :)

- Поединечна доза: 1-2 таблети.
    - Интервал меѓу две земања на лекот: 4-6 часа.
    - Вкупната дневна доза (за 24-часовен период) не смее да надмине 6 таблети (=1200 mg ибупрофен).

*Едит: Упс, грешка цитат :lol: ама добро ипак на Ким и се обраќам :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    може воопшто не сакала чоколада :D може чекала нешо поголемко.. :) :)

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Не не :lol: Се договоривме дека чоколадо ќе и купам, ама сакала Милка..се налути што Милка не било |( Инаку за поголемко секако дека ќе извлече пак нешто,ама не излезе фер вака што се испонаша..Јас сум си чиста си го одржав ветувањето и и купив..па сакала јадела сакала не :D

На Diamond му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.