Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Верувај не си имала болка ти.
    Се нервирам најискрено кога ќе ми каже некој вака како тебе.
    Јас ако не се напијам кетонал, посебно онаа болка во спиење кога ќе ме разбуди, јас се виткам во кревет, плачам, ми се повраќа, ми доаѓа да ги извадам јајниците. Ги осеќам како вибрираат и мислам дека ми се превртуваат истите. Луѓе се онесвестуваат од менструални болки.
    Па ако ги имаш таквите болки дојди да те видам да не пиеш кетонал. Ќе молиш за кетонал. И тоа ми треба 40сетина мин отприлика да ми делуваат при болки.

Кафетин менструал е никакво апче. Мислам 10 да испијам нема да има ефект, освен желудникот да си го уништиш.
    Јас во една менструација во рок од 24 часа, зашто цел прв ден ме боли пијам 3 апчиња, на 8 саати по едно кетоналче од најслабите од 50.
    Не пијам од што сакам, туку зашто од тие болки мислам дека ќе умрам и мразам што сум женско.

Е така да знаеш, не ги прави девојките што пијат кетонал нежни или плачливки или да им се потсмеваш божем не издржуваат болки. Некои имаат дури болки како контракции при пораѓање. Затоа биди среќна што немаш болки, зашто ги немаш само малку мешето те боли, тоа не е менструална болка.

2. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    вака сеа..тоа шо јас сакам да ви дадам совет дека смирувате една болка со кетонал а желудникот после ке ви страда не значи дека се потсмевам...а за тоа дека немам болки...само јас си знаам..мислам дека НАПОМЕНАВ дека на природна база пробувам да ја смирам болката...се имам ослободувано од часови кога имам менструација...значи муабетов не ми е потсмевање или глумење јака женска..туку чисто совет да не си го расипуваат желудникот...нивна работа дали ке ме послушаат или не..не сваќај ова како контра ама ако не ти се бендисува советот не го употребувај...не ти мислам лошо сепак позз :* :* :*

3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Дајмонд од каде знаеш ти кој колкави болки има ?
    Јас сум одела на дежурна да ми стават кетонал инекција, во несвест паѓав од болки додека да ми се нормализира циклусот, секој месец дете раѓав ;) . Затоа не можеш да судиш. Секој ќе си го најде соодветниот лек против болки. На некој му поминува со аналгин , на некој со кафетин или кетонал...ти остани си на природна база, браво за тебе !

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Дајмонд ај ќе се ослободиш од часови, ама утре задутре на работа имаш важни обврски, и таму да не планираш да се ослободуваш? :^)

Јас од силни болки со последните сили сум се влечкала до некоја аптека за да си купам апче.
    Природна база не ми помага, сум пробала и со топла вода, и со лута маст да ме згрее, ништо не ми помага :|

Е сега не се препорачува да се пие кетонал, бидејќи е многу штетен, подобро е спазмекс.

Јас сепак имам среќа што ме боли само еден ден од циклусот и ми поминува за 30мин од кафетин менструал, ама знам девојќи кои буквално завршуваат на лекар од болни менструации

5. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    :tmi: Упатството вели 2 при неподнослива болка ...се предозира .. :D

сум пробала се кафетин менструал , кафетин ,аналгин , беналгин , баралгин, вентор, кетонал и кетонал форте..последните две ни во зорт не ги препорачувам штетни се за Желудникот , јас дури и крварење имав.Пробај со облози , на крпа стави ракија чувана на собна температура , крпата стави ја во долниот дел од стомакот , ако ова не помогне пробај вака : земи шише од литар и пол ( или сеедно од оние големите ) наполни го со топла вода ( значи не Жешка ) и стави го меѓу ципите. Пробај добро да се наспиеш ;) Се надевам помогнав. И јас сум од оние кои патат од хронична менструална болка , се соЖивувам со тебе.Со помин нека е душо, моЖеби доцнам со одговорот , нема врска ќе ти се најде за друг пат :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Кога имам добиено да оставам болката сама да ми помине ?! Тогаш ако немам апче мислам дека подобро ми е да си умрам . Кога ќе добијам првите два дена не можам да спијам . Нозете , особено десната многу ме боли . Сум имала моменти кога сум помислувала ненормални работи . Сум одела кај моите во кревет плачејќи , замислете 17 години кај моите во кревет . Ете толку лошо ми е кога добивам . За тие што и тие денови им се како сите друга , секоја чест . Мило ми е што не знаете болка што е .

7. Diamond

Diamond Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    182
    добро девојки вие стварно испаѓа дека којзнае шо ви реков.само ви дадов совет.ни судев некому ниту па се занесував..сега испаѓа јас сум некоја крената пуфла и се занесувам и ке ви судам сега...ај не кажувам веке, да не бидам погрешно разбрана.. секое добро ;) и дај боже да немате веке болки

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    ај ве молам совет за некое поново интересно филмче? :?:
    Стварно не знам што да симнам.

9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    ^
    1. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 :D
    2. The Eye
    3. Clash of the titans
    4. Carriers
    5. Percy Jackson and the Olympians
    6. Shutter Island
    7. 28 days later
    8. 28 weeks later
    9. The Lovely Bones
    10. Nanny McPhee Returns
    11. Tooth Fairy
    12. Valentine's Day
    13. Death at a Funeral
    14. When in Rome
    15. The Back-Up Plan

има уште мноогу... :) се надевам дека помогнав... глеј ги треилерите на ју тјуб.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    СДП: Девојки, батеријата на телефонот ми беше тенка, а сега е подуена и подебела.. :^) дали знаете зошто е така? е сега, ако не најдам таква батерија и телефонот ми ојде :(

11. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Го имав иститот проблем пред некоја година.
    На батеријата и се гледа крајот.
    Разни промени, топло-ладно... речиси се може да допринесе за поодувување на батеријата.
    И во мобилариве за секој мобилен имаат батерија. Или пак ти нарачуваат ти стигнува за некоја недела.
    Така да не се секирај, оди побарај си на време. Зашто може да престане да ти функционира.
    Мене се повеќе ми се подувуваше и морав да ја сменам.

На BeYourself му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    сакам да прашам што да му купам на бившиот за дипломска? Нешто не многу скапо зашто сепак е бивши хаахахахаха, не сакам да помисли дека го сакам назад. Нешто како за близок другар,стварно немам појма

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    СДП кој победи на детската евровизија и што направи нашето крескало?
    и
    СДјаП Багуф4е: дали се откажа од толкување на соништата (потполно е разбирливо доколку е така) :lol: )

14. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Хипица,Багуфче кажа вчера или завчера дека не била во форма за да ни ги толкува соништата,длабоко си извини и ни кажа дека ќе се обиде да ни врати подоцна. :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Нашето 3то место .... ама отпозади. Тоа е 12то од 15 натпреварувачи :rofl:

Aма и победникот ништо посебно не е, еве види го.
    http://www.youtube.com/watch?v=rS935dnyM08

И крекалото
    http://www.youtube.com/watch?v=oYJ50sT2 ... re=related

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Сакам да прашам дали само кај мене или и кај некој друг пред пет-десет минути не можевте да ја вклучите Фемина? :?:

17. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    И кај мене :)

18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    24.165
    Исто и кај мене беше Тенкаи...

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Еве и кај мене истата ситуација, десетина минути се обидував..

20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    24.061
    Исто беше и кај мене..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.