Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    261.026
    хаххаха добро е не сум ќорава значи :D
    на сликичката е поинаков па јас таков барав а тоа црвеното го фрлив, фала и ќе знам за нареден пат ако е воопшто вкусен денеска ручекот!

2. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    многу е вкусно пилешкото така приготвено мн е сочно само пази со што го врзуваш ластичката е како гума па да не ти се стопи подобро со конец јако врзи го и кажи ми како ти испадна ручекот поздрав

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. gospparkernizaedna

gospparkernizaedna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    јас го пробав...стварно е добар...сакам пак :D

4. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Сдп убави ли се на Авон лаковите :?: Сакам поквалитетен лак..ама незнам што да изберам :?:

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.856
    Допаѓања:
    202.969
    Како и сите други лакови кај нас. Јас не сум сретнала некои навистина квалитетни лакови, со некои исклучоци, па така ни Авон не се подобри. Имав еден Midnight plum беше бојата, ама не знам од која колекција точно. Три пати ако се намачкав, се исуши. А шишето - едно огромно, секој ден да се лакираш не ќе го потрошиш. И не се баш трајни, уште следниот ден се лупат.

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Абре лак си е лак.
    Мала разлика има во квалитетот, а голема во цената на различни марки.
    Факт е дека лакот ќе се уништи и упропасти, ако миете садови секој ден, или чистите, или сте приморани да миете раце три пати повеќе од вообичаено поради професијата или хауард хјузов синдром. :lol:
    Нормално дека лакот ќе стои подолго и понеоштетен кај некоја која не пипка ништо по цел ден и се мачка само со крема за рачиња...

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Не се ама ни малку поквалитетни од турските што ги купуваме за 50 денари.
    Мене Аура ми се убави лакови, малку повеќе траат. Оние од 90 денари, во цилиндрично шишенце. Има и поскапи нивни, ама овие од 90 ми се супер.

8. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Како не се сетив, на Аура ќе си земам..фала ти :) Еднаш ми даде братучетка ми да се лакирам, стварно се добри и траат плус.Пред некој ден загледав ваков во аптека..а колку чинат овие лакови на Аура :?:

9. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    околу 40 денари мислам дека се и јас ги користам овие посебно црвениот ми е најубав и четкичките им се убави не оставаат траги и влакна

10. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    Дали некој знае од која држава потекнува цртаниот филм "Светулката Светле" или ако знаете како беше името на цртанот, на мк. и анг. не можам да најдам слика.

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Е овие во малите се истите лакови што ти ги кажував, само мини верзија. Јас ги купувам 35 денари. Обично си земам мали, а ако се заљубам во некоја нијанса, си го купувам големиот.

12. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    не се квалитетни на Авон јас одеднаш купив два бордиот уште истата вечер ми се излупи,а на око амбалажата им е примамлива.

13. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    јас пак имам скроз другачие искуство со авон лаковите.
    само тие ми траат и по една недела...сум користела ревлон,макс фактор одма се лупат за разлика од авон
    позззз

14. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Имам една релаксирачка маска за лице од орифлејм но рокон на употреба и е до 07. 2006. дали има тоа некакво влијание, мислам дека на козметиката нема рок за употреба или ќе ме исфрли ако ја ставам? :)

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.856
    Допаѓања:
    202.969
    Немој да ја ставаш... многу време поминало оттогаш, којзнае во што се претворила маската... сепак, се работи за хемикалии, не си ја барај белјата ;)

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Нема рок на траење???? :rofl:
    И тоа како има рок на траење козметиката.
    Иначе најчесто на амбалажите го има рокот на производство и пишува потоа колку години има рок. Ама на некои има и до кога е рокот. Затоа убаво прочитај си. Ако се гледа мислам од 2006та тоа :lol:
    Мој совет не ставај.
    Станува збор за лице. Немој да се исфрлаш. Нешто расипано, со поминат рок да ставаш на лице ич не е пожелно.

1. Маскара. Бара внимателно чување затоа што четката на патот од тубата до трепките редовно собира бактерии. Тие може да доведат до црвенило и чешање, а во најлош случај и до конјуктивит. Маскарата треба да се менува секои 2-3 месеци. Старата маскара добива мирис на бензин.

2. Коректор. Служи за да ја покриете „нечистотијата“, а не да создадете нова – што се случува ако му е поминат рокот. Коректорот во облик на пудра може да трае и до 2 години, додека течните коректори се расипуваат за една година.

3. Пудри и руменила. Најдолговечна козметика со рок на траење до 2 години. Сепак, мора да бидете внимателни со пудрата каде значаен удел има водата од ботанички екстракти која е плодна површина за развој на бактерии. Ако погледнете на составот ќе препознаете дека содржи вакво нешто по долгиот латински назив и следниве состојки во заграда – екстракти од камилица, алое вера, бамбус и зелен чај. Важно е редовно да ја менувате четката за нанесување на шминка и да избегнувате контакт на пудрата и руменилото со вода.

4. Сенки. Тие се во постојан контакт со слузницата, и треба да се менуваат во просек на секои 3 месеци.

5. Моливчиња. Слично како и сенките и тие се нанесуваат на подрачје каде лесно може да соберат бактерии и да ги шират низ очите. Траењето е во просек до 1 месец, иако и по подолго користење нема да попримат видливи недостатоци.

6. Кармин. Не содржат вода, па, единствена опасност доаѓа од допирање бактерии околу усните. После некое време користење добиваат непријатен мирис заради „масните“ состојки. Карминот е расипан кога станува премногу тврд и кога бојата веќе не може да се нанесе рамномерно.

7. Четкички и други апликатори. Може да траат повеќе години ако се чистат исправно и ако се чуваат. После секоја употреба треба да се избришат со сув пешкир или хартија и да се исперат со шампон за коса на секои 2-3 недели.

17. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Ауууу, па уште на лице да ја ставаш, НИКАКО.
    Ај да беше во прашање некој ден , ама 07. 2006. Немој да експериментираш.

18. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    :o :o Како бе нема рок на траење козметиката не се заебавај ,ако не се става во уста незначи и дека не е опасно :wasntme:

19. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Нема да ја ставам, најдов така во една фиока 3-4 маски од поодамна останати уште првиот пат мајками кога се зачлени, неотпакувани ниту пак користени. И ноќни креми имаше. Но се фино лепо собрав во едно ќесе и фрлив. Ипак се работи за лице сега жал ми е што не се користени. А имаше и едно млако за тело, него го оставив. :)

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Не ги фрлај кремите.
    Кожни .... чизми, ташни, јакни поминувај си ги со креми од време на време.
    Многу убаво се чистат истите со креми, а и кожата се негува на тој начин.
    Јас така си правам.
    А таа кожа не се исфрла, мртва е, човечката мора да се негува :lol:
    Така да старите креми може да се искористат ;)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.