Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Абе луѓето во автобус не се поважни од мојот врат во моментов ви се молам ! :D
    си се смеам ,ама ме боли , како робот сум , ако сакам да се свртам морам со цело тело на една страна, кажувајте лек . :^)

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.151
    Лукс врзи ракија,а да и напиј се некое апче за опуштање. се извинувам што го запоставивме твојот врат за сметка на не дружељубивите луѓе во автобус ;)

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215
    Ме болеше 5-6 дена, жилата на вратот само онака со рака ја масирав од време на време (мене левата страна ме болеше), осеќав болки и кога се вртев на страна ама не големи, најмногу ме болеше кога спиев на левата страна :worried: И ете само од себе ми помина. Сигурна сум дека ми беше од спиењето, бидејќи не спијам баш мирно, и често знае да ме боли од тоа.

4. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Lux ептен те сфаќам вееерувај... Јас пред едно три недели имав заспано изгледа некако лошо+сум се испотила на вратот од што ми се напикала косата во него кога станав сабајлето бев укочена, испотена, косата цела виткана, абе крш! СКОРО ДВЕ НЕДЕЛИ бев укочена како робот, ме болеше ненормално многу, дури пиев и кафетин, аналгин и масажи правев за да попушти, неколку ноќи по ред од што ме болеше не можев да спијам. Во живот немав искусено таква болка на вратот!!! Па и под вратот над левата плешка, цела бев укрутена, настината заникаде. Масирај се, со кремче, можеш да се напиеш ибупрофен или аналгин или кафетин за да попушти болката. :*

5. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    -За да не седне некоја дебела тетка до мене и почне да се прелева на моето столче...остај тоа, туку и ќе мрчи со носот демек друг и е крив што е толкава и плус торбата гнасна мене во скут ќе ми ја плесне.
    -За да не седне некој некој човек до мене и почне да ми зјапа во цицки и демек случајно си го чепка таквото...па уште ако му направиш намќор-фаца ти се смешка, ко небаре си му намигнала.
    -За да не седне некоја тетка до мене а оваа пријателкава нејзина и вика : " Седни ти , едно столче е , јас ќе стојам " ( а во себе ја пцуе) , па разврзуваат некои бесни муабети, а да ги прашаш кога последен пат измиле заби нема да знаат .

...и уште 1000000 други причини.

П.С Луксче, јас често така се укочувам , масирај се со ракија или со тоа ладното кремче што уствари ги загрева мускулите ( јас користам Фиталп на Фитофарм ).

На Lolo5, Trendafilka и Lux им се допаѓа ова.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Фала ви на помошта, ама не ми се верува да ме држи до две недели, не е толку силна болката, ама доволно силна за да прави проблеми.
    Сега ќе ставам ракија и ќе се напијам аналгин, кетонал немам пиено, и ќе ангажирам некој од домашниве да ме измасира ама прееска кога ме масираше сестра ми страшно ме болеше не се издржуваше, во секој случај фала.

Едит Ирена сега мајка ми ми даде од докторс АнтиКолд се вика оваа маст(лута е на ментол мириса и лади)веројатно имаат ист ефект, прво ќе се намачкам со ракија, па после со неа, се надевам ќе ме попушти.

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.523
    Допаѓања:
    92.151
    Лукс подобро парацетамол напиј се и нека не те масираат, врат е, како што те боли да не те стиснат погрешно.
    Морав да допишам ако имаш коњска маст, мачкај се. Одма ќе ти попушти.

8. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    ^^^ Лукс, до сега барав во шкафчето со лекови, памтам дека татко ми еднаш се мачкаше со една маст за болка во вратот, во делот одма каде што се спојува со грбот... и ја најдов.
    Се вика Counterpain Cream, и внатре пишува:
    Се користи за домашна употреба, при вкочанет врат, болки во стапалата или било какво здрвување или болка во мускулите. Внатре има и упатство како се користи, првин со топла крпа на болното место па после да се мачка итн.
    Kупи си ја ако ја немаш, во големо пакување е, а навистина помага... Па пиши дали ќе ти помине. ;)

9. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262
    Lux мачкај се со некоја крема за утоплување,ако имаш дома по фиоките јас се мачкам со маст за реума од мајками отпушта верувам ти многу боли одила сум до брза помош инекција да ми стават за само да ми помине сочуствувам со тебе.

10. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И ракија е добра опција за да те измасира некој и ќе те стопли. Е малку ќе подсмрднуваш ама нек ти пројде, поважно е. :)

11. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Секси не знам дали има таква маст овде во нашиве аптеки ама веќе се намачкав со антиколд и аналгин се напив, а Марама имам дома Алпа (и таа е лута ) мајка ми си чува вакви работи има таа подвижна и неподвижна аптека за секој случај и ако таа се вика коњска маст може ќе делува.
    Сонче не е дотолку страшна работата,не ми се верува да дојдам до инекција,се издржува, фала за грижата , се измачивте , сакав само да прашам од што може да е.

12. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Нема проблем... :)
    Па можно е да е од неудобно спиење, ти се укочил вратот или пак од промаја може да е исто така... Можно е и од тежок ранец ако си носела или сл... Побрзо да ти помине... :*

13. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    СДП што е Лаицизам, т.е. секуларизам??

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    24.147
    ^^^
    Секуларизација - Лат. Saecularisatio
    Претворање на нешто црковно во световно (на пр., на установа, посед и др.).

Лаицизира - Грч. Laikos
    Лиши/лишува од свештеничкиот чин, врати/враќа свештеник во положба на световен човек, распопи/ распопува.

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Сдп уште нешто.. :$
    Дали има тема Ренесанса и ако има каде е?

16. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.872
    Допаѓања:
    24.147
    СДП
    Девојки денес цел ден се мачам од ФБ да избришам нешто од мојот sид и никако не бива :@
    Т.Е да објаснам подобро, можам да избришам се, освен каде имам пишувано на нечиј sид...
    Пример:
    _________ wrote on _________'s Wall.

Ви се има случено и на вас или.. :?:

17. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170

Истото и мене денес ми се случи и не знам што е работава?

18. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Секси, мислам дека нема.

19. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833

И кај мене исто :envy: фб нешто зеза |(
    а отворам од кај сестра ми на фб и на мојот ѕид нема ништо

20. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    124
    СДП дали знаете некоја интересна игра за на компјутер да си симнам од некој сајт за неограничено и без пари?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.