Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    И јас и кажав на лижалка дека не е така тешко таа гледам пак се тапи на книгата.....ама добро барем трудот ќе и се исплати со 5....а дека ќе положе ќе положе нека не се секира!позз :*

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.661
    Каква е таа диета со јаворов сируп?

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Фала на одговорот Bona, конечно некој нормално да ми одговори, мислев само јас сум луда...Позз :D :rofl:

4. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    :lol: :lol: не не, не си сама :P :lol:

5. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    го купуваш сирупот, го пиеш и јадеш се што си сакаш... само што ги топе многу брзо калориите и има убав ефект за брзо време :) мислам дека е околу 1500 ден. е сега некој кажува дека се враќале килограмите ама мене не ми е баш за верба :^) инаку кажуваат дека е ефикасен :!:

6. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Јас ја немам практикувано(немам ни потреба)ама што ги слушам другите е многу ефикасна....знам дека се пие како сок по цела ден,незнам точно колку треба да се испие,и знам дека ја стимулира желбата ја јадење постојано се чуствува заситеност...сепа незнам точно да ти кажам еве кој има искуство со тој сируп нека ти каже по детално..јас толку знам позз ;)неее не мислам дека јадеш што сакаш туку дека се чуствува заситеност како што веќе спомнав погоре...

7. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Една другарка ослабе многу ( преку 10 кила ) со тиј сируп, уствари го пиеш сирупот секогаш кога ќе ти се пријаде и јадеш колку да преживееш :D Ама не само што си ги врати килограмите туку и повеќе се поправи. Јас не би ти го препорачала, нездрава работа е тоа :shake:

8. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Ефикасна. Таа служи за целосно прочистување, детоксификација и дренажа на цел организам.

Односот точно не го паметам, ќе проверам ако почнуваш, ама се меша јаворов сируп, ладна вода и свежо цедени лимони. Некои препорачуваат и додавање црвен пипер заради подобар вкус - :puke: искрено, не знам кои будали се тие, мој совет пиперот НИКАКО!

Значи, се пие само тоа во текот на денот - колку сакаш. Ама ништо друго и под ништо се мисли АПСОЛУТНО НИШТО, освен нели нормално вода и може кафе и чај без шеќер (мада и тоа не е препорачливо).

Се губат мн. kg, скоро по 1 на ден. Првите 3 дена се лесни, си пијуцкаш од напитоков, се' ти е пуно-рамно, дури имаш и енергија, за чудо. Од 4-от ден започнува кризата, нагло ти паѓа шеќерот и почнуваат да летаат глави. :D Ама ако издржиш 6=7 дена, нема да зажалиш, резултатите се одлични, од искуство. Ама тешко, многу инатење и лежење по дома, зборот ми е да немаш некои поголеми физички, а богами и психички обврски.

Важното е дека не е нездрава - ја препорачуваат доктори за детоксифицирање. Е сега, Јаворовиот сируп од Виталија е трета класа (нормално солиден), а тој Neera што го употребуваал Beyonce во нејзината диета е 3 пати поскап и наводно поквалитетен, лично јас тој не сум го пробала, иако ми го фалат. Ама и обичниов би ти завршил работа. ;)

9. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Ааааа , не ќе да е дека јадеш се' што сакаш! :lol: Ех, да беше така лесно. Значи го пиеш само тоа, а не јадеш НИШТО...

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    па може ќе те засити сирупот, ќе немаш потреба од јадење :D нешто такво ќе биде :)

11. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648

е и јас го кажав тоа....ама бројчето ме збуни малку....ама сега после твојот пост е ок. ;)

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Се препорачува ама за болни луѓе, не за здрави девојки, јас апсолутно сум против тоа ништо да не се јаде со денови, а витамини од каде?
    И што после кога ќе си се вратиш на стариот режим на исхрана, и килограмите ќе ги вратиш. Може е добар за луѓе што треба да го исчистат организмот од токсини ама никој нема да ме убеди дека е ЗДРАВА ДИЕТА .
    Другаркава што ја држеше диетата стана анемична, нормално. Ако сакаш строга диета стави се отсабајле на овошје, попладне на зеленчук и ќе ослабеш ама барем витамини ќе внесуваш .

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.661
    Ееееее фала ви многу за одговориве!Убаво сте ми објасниле,тамам...Мајка ми ќе ја впрегнам,треба да смали 20 кг и јас ке мцнам малце покрај неа,ми фали детоксикација,зошто имам намалена функција на тироидата и покрај таблетите,малце забавени ми се сите процеси,па препорачливо е во два месеци да се изгладувам и прочистувам,зошто инаку...отидов во категорија прасици.
    Еееее баш сте ми срцки!Фала многу! :*

14. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    да не заборавам ... http://www.neera.com.mk/mk_relaks_i_ned ... janta.html

со Neera има и неколку различни варијанти на слабеење и прочистување, ама знам дека едно такво чини околу 1500 ден.

Со среќа ;)

15. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    СДП има некој искуство со градници од ваков тип?
    Мене вака на изглед ми изгледа совршено,ама не сум сретнала по продавници(можеби најверојатно поради тоа што не сум ни барала :?: ),па секој пат кога ќе го видам по списанија добивам желба да го нарачам.

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    имам слушнато дека не бил многу практичен :worried: се одлепувал, нели тоа е силикон :^)

17. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Мислам дека на пазар ги има...

18. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    сдп каде беше лижалке а
    а
    а
    а
    :!: :?: :lol:

19. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Само не од пазар.....јас си купив и едно носење со коктел фустан наводно да не се познаваат рамките и рабовите и ан секои 5 мин во веце бев. :D Ми беше срам зашто се дигав цело време...иначе убаво прилега не викам не али од пазар не се квалитетни,,,,од мое искуство.Па после мајка ми се распраша и во продавницата на Лиска што е за долен веш и градници најдов,..околу 500-600 ден мислам деке беше ама тоа лани летоска.Се надевам барем малку помогнав .Поззз

20. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    СДП зошто кога некои луѓе не се достојни, ниту дораснати,.. си прават трач рубрики...ама тоа е кога живееш во мал град :@

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.