Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    фала Aна и јас тоа размислував ама да прашам пак.Cамо којзнае дали ке разберам во целост што зборуваат,не ми е уште усовршен англискиов :wasntme: :$

2. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдп..нели би било подобро да може да се направи групата што е за МОДНИ КРИТИКИ ЗА ФЕМИНКИТЕ, да може да ја посетуваат само логираните корисници т.е. ние феминките...вака сите можат да не гледааат...и тие што не се логирани на форумов???? нели е така попаметно :?:

На mims-89, marama, glamour-lady и 2 други им се допаѓа ова.
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    сакам да ја прашам хипица од каде и е тоа сликичето на потписот божиќен дух чек? :D многу ми е интресно сакам и јас слично ...... :$

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Девојки, за какво гласање за Фемина зборувате?? Каде да гласасме? Ај линк ако може

5. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ете го имаш во СДК Нинче :)

6. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Фалаа Џулии :*

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007

Нина, само ова го најдов за Дифлазонот, и неговата елиминација од организмот. Се надевам дека барем малку ќе ти помогне.
    Дифлазонот е нели флуконазол ;)

Fluconazole is well absorbed after oral doses, bioavail-ability from the oral route being 90% or more of that from the intravenous route. Mean peak plasma concentrations of 6.72 micrograms/mL have been reported in healthy subjects after a 400-mg oral dose. Peak concentrations are reached within 1 to 2 hours of oral doses. Plasma concentrations are proportional to the dose over a range of 50 to 400 mg. Multiple dosing leads to increases in peak plasma concentrations steady-state concentrations are reached in 5 to 10 days but may be attained on day 2 if a loading dose is given. Fluconazole is widely distributed and the apparent volume of distribution is close to that of total body water. Concentrations in breast milk, joint fluid, saliva, sputum, vaginal fluids, and peritoneal fluid are similar to those achieved in plasma. Concentrations in the CSF range from 50 to 90% of plasma concentrations, even in the absence of meningeal inflammation. Protein binding is only about 12%.

About 80% of a dose is excreted unchanged in the urine and about 11% as metabolites. The elimination half-life of fluconazole is about 30 hours and is increased in patients with renal impairment. Fluconazole is removed by dialysis.

Ако сакаш да дознаеш за некој друг лек, можеш само да напишеш на Google, Pharmacokinetics of .... и би требало да добиеш информации за тоа. Инаку, за овие работи повеќе знаат фармацевтите, како и оние медицински лица кои се фокусирале на фармакологијата.

На Nina24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Дали некој може да ме упати каде можам да купам воз играчка, ама со шини, по можност и со далечинско, ама да биде навистина личен и квалитетен, може и поголем, дали има во Џамбо или во некоја друга специјализирана продавница за играчки?
    Благодарам

9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас од Џамбо купив количи со стаза како осмица ама голема , се движат со далечински управувач. Мислам дека имаше и возови, сега пред Нова Година треба да имаат донесено нова роба. Побарај и во Вучко, таму може да има, ама прашај затоа што сега имаат лампиони и елки, а играчките им се во магацин.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Трендафилке една другарка ми збореше дека во Бисер во некоја продавница имало, ама незнам точно во која, само за играчки била.

11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Да, има и во Бисер, продавницата гледа према новата катна гаража.

12. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Да, точно, ја знам таа продавница, иако никогаш не сум влегла, имаат и огромни плишани играчки, ме плашат. :(
    :D
    Туку, сега ме ставивте во мисла девојки, првичната идеја ми беше да купам хеликоптер со далечинско, :D , ама вчера дискретно дознавам дека сите сакаат вовчиња со шини.
    Ама стазата со количе , ааааа... И сега?
    Вовче, количе, хеликоптерче? :tmi:

13. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Jaс сум за вовчиња. :wasntme:

14. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Е па вака, хиликоптерите кај нас во сите продавници се кинески и се занигде , како камикази се , не се управуваат, ти го тераш право , тоа оди десно се мава во нешто и толку му е, џабе парите, верувај ми не се исплати, преку 5 имам купено и сите се такви.
    Стазава со колички е добра, два колички се тркаат, на стазата има како шина и количката со едно метално делче влегува во шината, е тоа делче бргу се уништува , ама сепак трае додека да му помине меракот на детето.
    Вовче до сега не сум купила, не знам на кој принцип работи, а планирам на внука ми за Нова Година да и купам количка, на акумулаторче, детето си седнува во количката и ја вози :) ми рекоа дека ги има во Вучко, ама планирам и до Бисер да поминам да видам дали ги има и таму.
    Ако ме прашуваш мене немој хиликопер никако, навистина не ги бива.

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    И јас гласам за вовче. Имавме со брат ми кога бевме мали и тоа е играчката која најмногу ми останала во сеќавање. Беше прекрасно - малечко, но многу оригинално направено. Ги редевме шините низ цела соба и се радувавме :) . Многу мили спомени.
    Тоа е повеќе од играчка, верувај, останува за цел живот и кога ќе порасне ќе може да ја користи како сувенир.

16. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Жени да ве прашам јас (денеска само туку прашувам :rofl: ), синоќа некоја од вас да не ја гледаше онаа емисијата со Жаре (нешто за автомобили беше, со Ламбе како гостин), ама прво беше Сања Николиќ, и таа носеше едно бело дуксерче со златникави линии на ракавчињата (како тренерче, баш и таков материјал (не памучен нели, туку како адидас што се) ).
    Е сега, знаете ли за какво зборувам? :$
    И ако знаете, каде има такво, и колку е? :wasntme:
    Иде Нова год. и се трошат пари, ееее така ти е тоа :D :D

17. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Фала ви жени, решено е , вовче ќе барам и во Џамбо и во Бисер и Вучко, па веројатно ќе се најде нешто убаво. ;)
    ... :$ абре... пораснат е. 27 години.
    :rofl:
    Ама нема врска, знам дека сакаааа... :lol:
    Благодарам на помошта.

На irenna и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    :D Ме насмеа Trendafilka , и јас хиликоптерите ги купував за едно пораснато дете, отприлика на исти години како твоето :D
    Сега си има полици само за нив и наредени му стојат :D

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ах девојки, welcome to the club :D и јас имам еден таков дома, и сакам да му купам од оние количките што се склопуваат. Еден куп ги има дома, сакам некоја нова да му купам, да се порадува малку. Дали имате видено такви колички, како макети на оригинални возила што се, само да се по принципот „направи сам“?

20. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    сега видов дека може да се виде кој ти ставил ми се допаѓа на некое мислење
    Сдп ми пишува дека има + 4 корисници дали се гледат или не ?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.