Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    24.154
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    И на баба ми вакво ми стигна... ама пишуваше на него дека може да се подигне во рок од три дена по испраќањето. Боа, кога стигна кај вас тоа писмото?

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.247
    Допаѓања:
    27.878
    И мене ми има стигнато такво писмо порано :?:

4. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Праќаат на сите, и мене ми стигна, а кога отидеш во ангенција е да се онесвестиш :lol:
    Како се било бесплатно, ништо не е точно, плаќаш се, само ова е примамлива понуда па ете некои се излажат па отидам. Сместувањето е бесплатно најверојатно, ама превоз и све остало си плаќаш. Мајка ми и татко ми беа и ми кажаа не е ништо посебно. Оваа година пак ни стигна, ни рекоа да отидеме но ќе видиме. Можеби оваа година имаат подобри понуди. Но верувајте ми, цената на патувањето си ја плаќаш, можеби со 10% попуст :)

5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Хипи денеска и стигна писмото на мајка ми. И да пишува дека наградата мораш да ја подигнеш во рок од 3 дена, ама можеш да ја искористиш во наредните 12 месеци. Значи најдоцна до три дена мораш да отидеш во агенцијата, ако не отидеш ти пропаѓа патувањето, а после можеш да го искористиш во кој термин ти одговара.
    Барби и јас прво си го помислив истото што ти го пишуваш, ама кога се јавив ми објаснија подетално, и да точно е патот и храната се на твој трошок и најверојатно нема да ти се исплати да одиш на пример во Доминиканска Република зошто авионска карта е 750 евра за еден :o , ама се исплати за во Грција, ако веќе планираш да одиш на одмор некаде секако мораш да си го платиш и хотелот/апартманот.
    Незнам, ќе видам што како во сабота, па ќе ви кажам :)

6. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Ми се појави не еден херпес, туку три. |(
    Ставам ацикловир. А што мислите да ставам ракија а? :?:

7. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Па тие го кажуваат тоа така некако со други зборови... :D
    Сепак ако си заинтерисирана, оди таму и слушај што ќе кажат, па кажи ни. Ама мислам дека било многу не организирано, па на крај ти испадне и сместување си плаќаш.
    Ама незнам точно, оди тие поубаво ќе ти објаснат :)

8. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    сдп дали некој може да ми каже како да се научат сите детали за металите и неметалите ?
    се изморив више мачејки се ;( :doh:

9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Оф леле. Баш ние тоа сега го учиме, при крај сме со неметали. Арно ама јас книга не отварам и не го учам тоа хахаха. Онака као што ги видов лесни се лекциите зашто текст се, нема формули и такви ствари. За мене тоа лесно е, ама го мразам предметот а и ме мрзии хаха. А иначе од кој ви е книгата?

10. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    На херпесот само топло му е лекот.. Еве ако пиеш кафе стави го малку филџанот на местото кај што ти е херпесот, ама не го држи премногу зошто ќе се изгориш, устата е многу осетлива..

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Глупав PINK 15- ..вчера не можев да гледам Фарма денес пак....замрзнува сликата .. секаде е вака или само кај мене :devil: ???????

12. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Не ми е книгата при рака, плава корица има и со бели букви Хемија пишува

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Да и кај нас е таква. Со големи дебели букви пишува Хемија. Иначе од Слоботка Алексовска е. Мрзам хемија. -.-

14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Миј го со чај од камилица и мачкај го со прополис ;)

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ах колку само јас бев загреана исто :rofl:
    Ништо не се исплати. Те маткаат. Те носат на состаноци и ти перат мозок, сериозно перат мозок.
    На моите познаник беше на тие состаноци, ти бараат и предвреме пари, па после уште плаќаш. На крај пак си доплаќаш за да отидеш.
    Една колешка одеше и вика ете јас си собирам од нив поени по состаноци и даваме месечно доредена сума пари и сега ќе оделе на сафари со "поените" еве 3-4 години поминаа она не беше на Сафари, вајда уште поени собира :lol:
    Мислам дека ако сакаш Грција ќе ти бараат пари, па после уште нешто ќе ти побараат и на крај пред да тргнеш останатата сума, а ти ќе се буниш ќе бараш попусти, а они ќе ти речат еве се пишува во договорот имаш 10% во хотелот. И ти се ќе си платиш до тргањето.

16. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Полесно од ова - нема. Својства, наоѓање и добивање. Ако ги научиш металите неметалите ќе ти бидат многу лесни и обратно. Арно ама треба континуирано да учиш се` по ред. Ако не си почнала од почетокот (Атом, молекула, хемиски врски, периоден систем) ова нема теоретски шанси да го научиш со сфаќање. Единствено на памет.
    Мој совет ти е да си направиш една табела за разлики во својствата на металите и неметалите. На едно ливче одвоено да си напишеш за бакар, калциум и алуминиум, и на посебно за водород, кислород и јаглерод (запази и на формулите што ги има). Од учебник ќе ти биде потешко. :) На крајот само ќе го повториш тоа во плавото на крајот на секоја тема што е (тоа треба да го знаеш најдобро :!: ).
    Пак ќе ти повторам, не сакам да те разочарам ама ако не си учела се` по ред од седмо навака нема шанса да научиш од еднаш.

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  17. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сдп дали знаете некакви ефикасни вежби за намалување на половината(тој предел) .. итно ми треба, загреана сум за вежбање а и мора да ослабнам :D ако знаете од било какви страни кажувајте, додека не ми паднала мотивацијата :D :wasntme:

18. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    сдп дали може сликите од глитер таа страната од кај што ставам потписи, да ги ставаме во коментари?

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^Може, зошто не :)

20. Name

Name Популарен член

Се зачлени на: