Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    2.474
    може малце е глупаво прашањево ама ај да си прашам јас..
    дали професорите на факултетите МОРААТ да ни ги даваат тестовите на увид, или само тоа го прават оти сакаат...
    сите професори/асистенти ни дадоа, само една личност не мота, де да предадеме семинарски, па де немала време, па нема празна просторија, па после ај двата колоквиуми заедно.. проф. ни рече дека треба да ни ги даде, само асистентов/асистенткава не зафркава..
    па ме интересираше ако им е обврска да ни дадат да се пожалиме кај проф, па да видиме тогаш што ке се вади.,.. а ако не мора ич да не ги очекуваме..

2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Велешанка не е задолжително. Барем кај нас ретко кој ги дава, освен ако некој студент смета дека не е правилно, па си оди посебно на консултации.

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.756
    Ако сакаш да го видиш тестот мора да ти го даде. Барај си таму, ако се сомневаш во нешто.

4. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Имаш овде опис на цела услуга. НА uslugi.gov.mk: http://www.uslugi.gov.mk/UslugaDetali.aspx?UslugaID=E737CF857751480FAEF973F05012AC89

Апликацијата за пасош, започнува со пополнување на:

Барање за издавање на пасош, уредно и читко пополнето, (барањето може да го најдете на сите шалтери каде аплицирате за издавање на патна исправа). Обрaзецот на барањето за издавање на пасош е со димензии на А4 формат и е изработен во бела боја.

*

Лична карта или друга јавна исправа од која може да се утврди идентитетот на подносителот на барањето, а за лица кои немаат живеалиште на територијата на Република Македонија се приложува лична карта Издадена од надлежен орган на странска држава или друга јавна исправа од која може да се утврди нивниот идентитет.
    *

Уплатница на жиро сметка во износ од 1.500,00 денари за образецот на пасошот ,
    *

таксени марки од 50,00 денари- за лица до 4 годишна возраст,
    *

таксени марки 150,00 од денари- за лица од 4 до 27 години,
    *

Уплата за административна такса од 250,00 денари- на уплатница за лица над 27 годишна возраст

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Реинбоу, сум утнала за 100 денари :)

Sorry :(

6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.756
    Ех Сеси ќе се брукав таму, ако немав уште 100ден што ќе правев? Ццц :D

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Еј јака си, ми ги сфаќаш шалите :D

Јас онака на грубо пресметав, секоја чест на Нина за трудот :!:

8. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    ^ :) Па не дека се потрудив нешто посебно. Искрено, барав информации за цела процедура пред некое време и ја открив странава, така да ја знаев од претходно, а ја постирав пошто имаш и линк од барањето па можеш да си го испринташ и попуниш од дома да не се туркаш таму да чекаш ред 3 пати. ;)

9. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Девојки, дали кај матичниот гинеколог, при правење на пап тест, се врши плаќање?
    И колку е тоа (доколку се плаќа)? :wasntme:
    знам дека малку прашањето е :x , ама да си прашам јас за секој случај :$

10. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.240
    Допаѓања:
    67.756
    Се плаќа, да . Партиципација. Јас мислам околу 300 платив, ама не ми текнува баш.

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Бројче јас платив 60 денари за пап со картонче. Гинекологот ми рече дека е намалена цената, порано плаќав 150.
    Заедно со прегледот ми дојде 660.
    (ова во Охрид на приватен, но матичен гинеколог)

На 2468 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    dali znae nekoj da mi kaze dali navistina se patuvalo vo Srbija samo so licna karta(taka razbrav takov zakon imalo izglasano)
    [mod-kirilica:m8titek0][/mod-kirilica:m8titek0]

13. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДП на маската од Dove пишува да се масира по шампонирањето. Дали тоа значи на коренот? :o
    Знам дека маска не е убаво да се става на коренот, мислам дека некој претходно имаше прашано за истово ама не се сеќавам баш...

И СДП денес видов на билбордите: „Ова е Ана“ и слика од мало девојченце, сигурни сте дека се работи за книгата? :^) :?:

14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    ким, да, маска и регенератор не се става на коренот, само од пола надоле, мегутоа ипак маска не се користи секогаш кога се мие косата нели..? така да мислам можеш да си приуштиш да ставиш еднаш на целата коса за да делува насекаде, најверојатно ке ти ја спласне после косата, али ај, за 2-3дена што..
    јас ставам регенератор на краевите од косата бидејки просто неможам да ги исчешлам после бањање..
    а кога одам на фризер, ми става на цела коса регенератор па после ми е без волумен али сепак изгледа здраво и ухрането :)

за ана случајот стварно незнам,немам видено таков билборд :^)
    се надевам помогнав :)

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Абе кои беа ликови во Големата вода од Живко Чинго ?????? и Црно семе-Ташко Георгиевски....све сум заборавила :doh: :doh: :fubar: :fubar: :@

Едит...ми текнаа ;)

16. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    2.474
    сдп некоја штипјанка.. денес со едни колешки од факултет бев во една парфимерија на многу забутано место, кај продавницата на DOCA за ташни што е.. до парфимеријава има еден фризерски салон....
    е вајда ви текна на која зборувам.. прашањето ми е зошто таму се толку ефтини работите.. пудрото на кетрин арли.. или како и да е (каменото) во темата за пудра напишаа дека е околу 180 денари, а овде е 100.. дали нешто не се во ред производите, фалсификат ли се? ми се виде многу ефтино па ми беше страф да купам.. ај просветлете ме оти е толку ефтино..

17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Велешанке и во Ск на пазар е 100 ден. Се зависи од тоа каде се продава и јас се зачудив кога тука напишаа дека е 180 ден.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Хахах ние тоа место го викаме „кај цигано“ бидејќи ром продава и продава за поефтино ама не е кој знае колку ефтино. Во ред се прозиводите не се секирај исти се како во другите продавници. Сите купуваат од таму.

На TheCandy880, od-samrak-do-zori и velesanka им се допаѓа ова.
  19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.638
    Допаѓања:
    2.474
    e фала многу, деновиве одам да си купам :)

20. od-samrak-do-zori

od-samrak-do-zori Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    58
    SDP ako znae nekoj podslusnav deka vo srbija sea se patuvalo samo so licna karta takov zakon donele nasive.dali e toa tocno?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.