Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Имам андулирана коса од средината на јуни. Сакам утре да ја скратам, бидејќи ми е многу оштетена и пак да се андулирам.
    Дали може толку брзо, зошто косата не ми личи на ништо од кога ми помина андулираното, но ја сакам андулирана. :)
    И колку отприлика да ја скратам за да ми биде повеќе виткана, затоа што првиот пат кога ја андулирав ми беше многу долга(а сега уште повеќе) и немав баш убави локни. ?

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Прво се нанесува лосион, се чисти лицето, се става крем за акни, и после пак се мие лицето со лосионот ? :wasntme:

3. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    дечки ај ве молам дајте ми име на некој добар филм за овие зимскиве празници,нешто новогодишни и слично да симнам,сакам да гледам,ај ве молам? ;) :)

4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Е па, ако интервалот на тарифирање е 1 минута (а минутата на пр. е 6 денари), без ралика дали си зборувала 10 секунди или 55 секунди, ти зема 6 денари.
    Во овој случај ако зборуваш 2 ипол минути ќе ти земе колку за 3 ( т.е. 18 денари). Ако пак интеравалот на тарифирање е 30 сек. ќе ти земе 15 денари.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    СДП зошто неможам да го симнам филмот преку битторент :?: Го симнав торентот,но кога го отварам преку битоторентот не се симнува воопшто :wasntme:

6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Да ве прашам, дали некој знае која е процедурата со изгубен телефон со број на сметка?
    Го изгубив вчера телефонот...

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.524
    Допаѓања:
    92.156
    Мислам дека треба во полиција да пријавиш, а после во некој салон од каде што ти е бројот, за да стопираат инаку ќе си плаќаш сметки. Ама може грешка сум.

8. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Немаше батерија телефонот исклучен е, а имав и пин. Ќе го пријавам утре, ама ќе ми дадат друг број или?
    Ако некој имал искуство да пише :)

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Рејнбоу, знам дека доколку мобилниот е изгубен,самиот телефон има шифра и доколку друг го најде и го користи истиот,веднаш можат да го лоцираат каде е мобилниот според шифрата, а покрај тоа и да му оневозможат на другиот да го користи телефонот,барем така ми имаат кажано.Меѓутоа дали ќе ти дадат друг број или пак треба да купиш друг мобилен, незнам.

10. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Да убаво кажа горде ама јас знам дека треба таа шифра да си ја знаеш ти самиот а гледај што побрзо да ја исклучиш сметката оти да не те мавне шлог кога ке дојде цифрата ..... Инаку ако не се лажам се плаќа двеста денари и ке ти дадат нов број ... Сепак ова не е информација од сигурен извор ... Може е сосема погрешна :tmi:

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Ќе кажеш дека е изгубен(ти треба и личен документ), и ќе ја стопираат картичката да не може да се троши, а после се доплаќа до 500ден најмногу и ќе ти дадат нова картичка со истиот број. А тоа со лоцирање е можно, ама многу ретко завршува успешно.

12. dancing.queen

dancing.queen Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2010
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.087
    Хани и кај мене не сакаше да почне си симнав торент и се 0 беше 100пати стоп и плеј но залудно и се откажав :(

На HoneyBun му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    На пријателка,керката го изгубила телефонот(она уствари не го употребувала многу,и мислела дека и е дома негде).Била на претплата и крадецот направил голема сметка и родителите на девојчево морале де ја платат,бидејки не можеле да докажат дека телефонот е украден

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Oколу 200 денари е нова картичка, веднаш ќе ти ја дадат арно ама празна без ниеден број така да ќе се изнамачиш да си го составиш именикот пак.
    А лоцирањето е многу тешко и е возможно само на новите телефони. Со тоа што кога ќе го лоцираат мора телефонот да е уклучен, а најчесто кога ги крадат го исклучуваат телефонот на одредено време баш за да не бидат пронајдени.
    И спреми се и нов телефон да си купиш

15. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Кажав и погоре, телефонот е исклучен, така што не се секирам за сметката. Мислев на тоа дали ќе ми дадат друг број, изгубениот да се блокира и дали се плаќа. А и сега немам телефон, па дали ќе треба и нов да купам. Договорот дури идната година ми истекува. Или ако се плаќа за одблокирање дали ќе може да земам некој(ропачки)тел од тие од нула денари.

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ќе ти дадат веднаш сим картичка со твој број баш нова картичка празна. околу 200 денари е.
    Ама ти веќе значи си купила телефон на сметка, така да искористени ти се поволностите од пост пејт договорот. Нема да ти дозволат од 0 денари, значи ако купуваш телефон баш оноа нов ќе треба да купиш само телефон. Твоја е вината што си го изгубила, ако даваа така телефони еј го изгубив сакам нов од 0 денари или телефон од 20000 што на постпејт е 7 илјадарки, сите ке ги пријавуваа за изгубени телефоните.

17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    Оф мори мајко. Ај ќе видам утре што ќе направам. Фала на одговорите.
    И се надевам нема вака да ми тргне годината :worried:

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Оди на Extra torrent имаш какви сакаш филмови и нови и постари...има многу.Јас се заборавив од симнување филмови :)

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдп...има некој што е на факултет за туризам и бизнис логистика ?
    Оваа година,година на матура и факлутет студенски живот а јас веза немам што како се одвива,лутам не знам ќе идам натаму...Па ме интересира на овој факлутет што како е :^)

20. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Мајка ми еднаш има изгубено телефон, а вториот пат и го украдоа. Треба да си пријавиш во полиција и во салоните на твојот оператор. Ако сакаш да ти го лоцираат, а претпоставувам дека сакаш, треба да дадеш IMEI број кој го пишува на секоја кутија од телефонот кога си го купила, а ако не можеш да ја најдеш, можеш да се јавиш во некој од салоните да кажеш име, презиме и матичен број и тие можат да ти го дадат IMEI бројчето. Инаку доколку го бараш на кутијата од телефонот, IMEI бројчето, да ти кажам можеш да најдеш повеќе броеви, а за да не дојде до забуна IMEI бројот има 13 бројчиња, а може да се случи да го има и IMEI бројот на договорот што ти го дале при купување на телефонот. Со тој број треба да одиш во полиција и да го дадеш, многу ретко се случува да се потрудат да ти го најдат, односно да ти го лоцираат, затоа што на мајка ми до ден денес ниту еден телефон не и најдоа. Инаку ако бил исклучен не мора да ја блокираш сметката, ама за нова сим картичка (со ист број) треба да си платиш 200 денари, а обично тие пари ги префрлуваат на сметката (ако си пост пејд) и си ги плаќаш заедно, а на сметката кога ќе ја добиеш ќе ти ги пишува тие пари како дополнителен долг. :) А за телефон, на пример T-mobile (за другите оператори не знам) имаат понуди, зависи на која тарифа си можеш да си земеш телефон по поволна цена, односно помалку да платиш за истиот, но ако имаш искористено таква можност не можеш да земеш доколку не поминале две години од земањето на телефонот. А за именикот, ако броевите ти се зачувани на телефон, тогаш нема да можеш да си ги повратиш, а ако ти се зачувани на сим картичка, автоматски си ги имаш откако ќе ти ја дадат новата картичка. Повеќето информации се повторени од претходните постови, но морав да ти пишам бидејќи знам какво е чувството, а и нервозите кога ќе се изгуби телефон. Со среќа. :) :*

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.