Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Знааам,али сепак е шанса :D
    Затоа друг пат и кондом,и предвреме вадење и деј афтер.Мирна глава...

2. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Зависи кој пребарувач го користиш, јас на гугл хром можам да видам се што сум спуштила.

Ctrl+J

3. Lux

Lux Форумски идол

И јас имам Мах Адсл и рутер со вајарлес и 2 лаптопчишта и комп, јас знам дека имам пасворд и дека ми е "заштитен" ама ништо чудно некој комшија да ми го краде :devil: , не е можно на пола месец да кочи толку со оглед на тоа што и кога имам спуштено само 4 слики пак кочи, а да спуштам и друго ми се чини до десети ќе снемам интернет.
    Кажувајте како да променам пасс, еднаш пробав ама се зафркнав, па мораше одново да се приклучува рутерот и од тогаш не чепкам.

4. k.i.m

k.i.m Популарен член

Имам слушнато дека вирус може да „лапа“ мегабајти :D

5. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

A може да се пробие и пасвордот на wireless-от, па некој да се убие од download на туѓа сметка.

6. Lux

Lux Форумски идол

Е како може да им пробијам јас пасворд и тогаш да им се изнаспуштам и ич око да не ми трепне?
    Кај мене се појавуваат уште 2 конекции , ама може да се провери некаде дека крадат или дека некој ти го пробил пасот?

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Може да пробие пасс некој добар информатичар во близина ако имаш. Има програмчиња специјални. У денешно време се се може :tmi:

А пример на татко ми му рекоа кога имав 40 гб да се јавам во кол центарот на Оне и ќе ми проверат кој ми краде. Арно ама се гледало тоа ако ти е преку телефонт или така нешто. А ако имаш рутер и постојано си уклучен нели не пишуваш пасс на секое прикличување на нет тогаш ништо. Со рутер не се открива кој краде. Никако не може!

8. starfish

starfish Популарен член

Девојки прашање за тие кои се разбираат во компјутери и вируси...
    Прееска додека си разгледував некој сајт, ми се појави како предупредување дека имам вируси, и јас со цел памет ситиснав да се симне некој програм Personal Internet Security 2011, кој замислете бара пари за да ми ги избрише вирусите |(
    Не знам како сум толку смотана, и не сфатив дека тоа уствари е вирус, ама многу веродостојно изгледаше прикажан лажен firewall :@
    Избришав све што најдов од тој програм, ама ете пак се појавува проклетото!!!
    Што да му правам сега? Знаете ли? :?: :worried:

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Формат на компјутерот... или некоја страшно добра верзија најнова на антивирус, што стварно брише, ма да не верувам ... чим е избришано и пак се појавува, само и понатака ќе се заразуваат фајловите...
    ова вака, од моето скромно познавање и искуство

10. Lux

Lux Форумски идол

Можеби има некои што се разбираат повеќе во информатика и тие работи има дури едно продавниче како да го речам кај што продаваат цедиња , од таму има и нивен интернет ама тие не ми се верува да крадат , имам и еден комшија што работи во ЕВН ама тој не ми се верува дека ќе кради, ама ми крадат сигурна сум.
    И преку телефонот ми е :devil: значи проверување никако, епа ако знае некоја како се прави да се заштити пасвордот да си го сменам и да си ставам друг нека ми пише ЛП.

11. starfish

starfish Популарен член

Ама уствари ова не е баш како вирус.
    Фактички, мене ми излеува цело време некое предупредување дека е спречен нападот на некој Тројанец, и ми вика да кликнам и да продолжам за заштитување на системот. И ако кликнам ме носи на страната официјална каде треба да го купам тој антивирус.
    Еве сега проверив и на мојот |Firewall и ми пишува дека е ON, и дека е активиран Personal Internet Security 2011.
    :@ :@

Многу сум смотана значи!!!
    Претпоставувам дека ќе мора форматче! :(

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Да ти беше само преку телефон и при секое вклучување на интернет да пишуваш пасс ќе се знаеше дали некој краде. Рутерот е тој кој не дава информации кој се приклучува на него.

Иначе јас порано на Т хоме мноооогу одамна имав договор преку телефон и ми доаѓаа малку поголеми сметки а тогаш колку истрошиш толку плаќаш. Интернет користев 5 пати месечно, за мирц :rofl: и зашто некој без везе да ме краде. Земавме детална сметка и имаше непознати броеви кои го користеле нашиот интернет. Ама чудни броеви беа :^) Не беа македонски, а овие не знаеја да објаснат од каде се. И го раскинавме договорот. Којзнае можи они така си крадат од т хоме.
    Сеа со Оне е стварно подобро. Барем засега не ме краделе :lol:

13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Епа со твојот антивирус, ако е лиценциран би ти избришало шо и да има, не мора баш со тој. Ме збуни малце сеа.... а фајрвл не се надевај многу на него

14. cinderellce

cinderellce Истакнат член

А да пробаш да му направиш system restore и да го вратиш пред да било што даси прифатила од тој вирус ;) ако не бива и со тоа тогаш најверојатно формат ќе треба......

15. Lux

Lux Форумски идол

Значи вака не може да се види, абе дајте информација како да им крадам јас :D
    Епа сега ако крадат од таму не се фер, ем пари ни земаат, ем бесплатен интернет сакаат.

16. la-chicka

la-chicka Популарен член

Пушти го антивирусот што го имаш , да ти го скенира цел копјутер може да го избрише тоа нешто или да го стави во карантин (зависи што антивирус имаш :?: ) ако не успева вака прашај некој подобро упатен во овие работи, мислам дека и немора формат, се бришеа вакви го*на ама незнам како :?: ...

17. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Ние сме само обични смртници, тоа треба некое хакерче да те подучи.

18. macence85

macence85 Популарен член

старфиш најверојатно имаш слезено некоја друга антивирусна и сега се конфронтира со твојата. Барај во последно инсталирано шо имаш кладено и реинсталирај го. Ако не е ова тогаш веројатно е тројанец и ќе треба форматирање.

19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Абе се бришат за бришење, ама треба да купуваш, баш како што и искача на неа, или да ти има некој донесено од негде оригинал антиспам, антивирус, анти_што_ти_ја_знам, а форматче ти е како ново компјутерче, и можеш да си изрежеш што ти е потребно, да ти ги исчистат цедињата и мирна глава :)

20. starfish

starfish Популарен член

Фала на помошта девојки. Утре ќе викнам некој другар да ми помогне, па ако треба и формат да направи.

Само не можам да ви доловам каков звук испушта кога ќе се појави тоа предупредувањето. Како магаре да ми рика во соба, и ми вади од памет секои 2 минути. Језива работа....

Thread Status:
Not open for further replies.