Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Старфиш ги има на пазар кремиве :)
    И јас ја барав секаде од Невен кремата и случајно на зелено пазарче ја видов ;)

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461

По пазарите на тезги сум го гледала..побарај. :)

едит: Ме претрка мимс.

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Старфиш Здраве нема да го најдеш во аптека.Побарај низ големиве маркети, јас го купувам од една мала продавничка кај нас.На такви забутани места полесно може да се најде кремава :lol:

4. Whatsername

Whatsername Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    344
    СДП дали некоја феминка го има овој аватар и да барам друг или слободен е за користење?

5. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    СДП знае ли некој да ми објасни што претставува Кокоидна бактериа,дали страшни опасни,и какви последици можат да настанат од нив!!!

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Whatsername стави си го , па ако некој го има ќе си најдеш друг :)

На Whatsername му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Коки се вид бактерии со топчеста форма. Можат да бидат единечни или групирани: диплококи - две топчести бактерии, тетракоки - четири, стрептококи се бактерии во ланец, а стафилококи кога формираат грозд. Од нив најопасни се стрептококите а уште повеќе стафилококите. Инаку мислам дека предизивикуваат инфекции.

8. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    А колку може да биде опасна таа бактерија мене ми дадоа цитерал апчиња да пијам дали со таа терапија може да исчезне бактеријата? :worried:

9. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    CITERAL
    ciprofloxacin

Се покажало дека ципрофлоксацинот е активен против повеќето лози на следните микроорганизми, како ин витро така и при клинички инфекции.

http://medicium.web44.net/index.php?id=237&src=-index-&ln=en&mod=med

Според ова што го прочитав мислам дека би исчезнала бактеријата... :)

10. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Кокоидните бактерии се јавуваат поради промена на pH вредноста на вагината.
    Кокоидните бактерии се развиваат во алкална средина и на тој начин ги потиснуваат нормалните за вагината млечно-киселински бактерии (лактобацили). Лактобацилите кои се природна флора на вагината произведуваат млечна киселина која ја дава киселата pH на вагината и на тој начин постои природната бариера за инфекции и воспаленија.Од клиничка гледна точка половиот контакт е ризик бр.1, бидејќи семената течност која е алкална силно ја менува pH на вагината со што се создаваат услови за развој на бактерии. За повторно обновување на киселата средина се потребни околу 4 дена(најмалку 4 дена апстинирај)
    Како резултат на тоа при редовен сексуален живот е исклучително тешко да се одржува природното pH без помош однадвор(најубаво е и да апстинираш некое време и да користиш некое средство за наворешна употреба )така најбрзо ќе ти помине.
    Како директни фактори кои доведуваат до овие проблеми се: честата употреба на алкални сапуни за одмивање на интимниот регион, кои ја нарушуваат природната pH. Парфемот и конзервансите кои ги има во сапунот може да бидат причина за развој на алергија. Некои жени развиваат алергија и од латексот на презервативите.Други фактори: носењето тесна облека, веш од синтетски материјали и танга, или неправилна употреба на хигиенските тампони, сексуални односи, лош имунолошки статус, хормонските промени во текот на ментструалниот циклус, употреба на антибиотици со широк спектар на дејство, употреба на орални контрацептиви и спирали, вагинални спрејови и контрацептивни средства во вид на гелови, породување или некоја медицинска процедура која може да ги повреди ткивата.Покрај тоа лошата хигиена може да доведе до развој на бактерии во интимната регија.

Значи апстинирај најмалку 4 дена дај и време на вагината да си ја врати нормалната pH вредност
    и нека ти препишат нешто за надворешна употреба (за мачкање на вагиналниот регион ).
    PS- не е ништо страшно ;)

11. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    200
    Јас колку што имам учено не се многу резистентни кон антибиотици, така да се лечат и не се опасни.
    Ама зошто бе луѓе така кокоидни ги викате, на форумов прв пат видов некој така да ги вика :^)

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    на пап тестот пишуваше ризик од кокоидна бактрија и јас бев запознаена само со кандида ама оваа сега прпат ја слушнав па затоа се распрашав...фала за информациите девојки.....

13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.174
    Допаѓања:
    10.078
    СДП само јас ли не славам Стара Нова година? Гледам сите се збирате и овде и пријатели и пријателки ќе се збирале...?

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ и јас багуфче нема дА Славам полагам утре, ама затоа ќе одам на оѓин во Мичирун малку да се релаксирам, затоа пак утре има да вријаааам после колоквиумска :dance: :makeup: :party: :d:

15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

И јас одлучив да не славам со тебе =)

Вчера одславив доволно, денес сакам да си останам дома, сама...и да си го докуцам текстот... =)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    ^ Не си сама, овде не ни има Стара Нова година. И да сакам да славам, нема со кого :) :)

17. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    И јас не славам, а по битолски денес се врти и паричка, а ние со цимерката ни паричка, ни вртење, ни зелници ни мазници :D Амосферата моментално е очајна кај мене дома, цимерката дреми гледа тв, јас чепкам ни интернетов чекам да ми роди нешто ново :D

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    ^ И јас нема да одам вечерва никаде.
    Трудна жена, кај да идеш со таква, никој не сака да ме дружи :D

19. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Се придружувам кон вас погоре феминки ;) . И јас останувам дома на Фемина ќе си славиме Стара Нова Година. :)

20. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Еве и јас сум со вас....дома за Стара Нова :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.