Форумџика на годината

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Ти кажав најискрено, на твое место веднаш ќе прифатам, па дури и за сметка на тоа да не давам испити на време, на сите можни понуди за работа се бара искуство, многу ќе ти биде полесно да најдеш работа подоцна, а може ќе ти за засвиѓа оваа, па и ќе немаш потреба од тоа. ;)

На mime87 и marama им се допаѓа ова.
  2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Прифати ја работата без размислување и двоумење.

На mime87 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    и јас сум за да ја прифатиш работата. во денешно време е толку тешко да најдеш работа. е сега факт е дека ќе жртвуваш многу работи околу тебе, но полека ќе се навикнеш да си ги исполнуваш сите обврски и барања. кога животот ти дава шанса искористи ја ;)

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    и јас сум повеќето за да ја прифатам ова ми е шанса но сепак ми требаше поддршка ви благодарам девојки :)

5. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    И да незнаеш Миме ќе научиш, се е пракса, не е толку страшно, ајде со среќа немој да не си прифатила :!:

6. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Прифати, без размислување. Сепак што и да биде тоа ти е искуство плус што ќе ти послужи и за понатаму, а и ќе биде добар детал за во CV ;) Со среќа :)

7. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    И јас ќе ти речам ПРИФАТИ :) . Сепак мораш од некаде да почнеш нели? Кога веќе ти е понудено, не се двоуми, со тек на време ќе си научиш и некои работи што не ги знаеш и сега се мислиш баш поради тоа (немање искуство). Со среќа! :)

8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Мене другарките ми викат дека со врзана коса многу сум личела на неа. :tmi:

9. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Знам дека прашањево на форумов е поставено преку илјада пати, но морам... :$
    Сакам да му подготвам изненадување на либето. Ама не романтично, туку сакам да збесни. Стриптизот е задолжителен. Ве молам за идеи и други детали. :)

10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Менструација ВТОР ДЕЛ :^) :@

Океј,сеа ми треба ваша помош...
    Значи пред некое време,15-20 дена,испив едно од оние норлево ...
    И ај бидна,се си беше ок..али некако ми стигна менструацијава пред време,а требаше 18 19 20 тука некаде...а мене една недела порано скоро..Ај ок тоа,знам дека и во организмот има пореметувања зашо сепак се тоа хормони...Чудно беше шо крвта ни мирисаше,ни ништо,ко што треба да мириса ..знаете оној одвратен мирис :puke: Не личеше на менструација.Траеше едно 5 дена,од 10-11 до 15-16ти...И еве вечерва,осеќам стомакот пак нешо ме боли ( ко шо се дешава пред да добијам ) и коа гледам капки крв..и се скаменив просто :|

Идеја,помош што би можело да се дешава со телово ли мое?

Би ви била благодарна...

11. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Ааааааа... врзи му ги очите и пружи му еден орален. Ништо нема да гледа, само ќе го очекува твојот допир. Е дури тогаш ќе збесне.

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Маца мислам дека не е ништо страшно,туку само пореметување на хормоните што ќе се стабилизира брзо.Сепак норлево е хормон.

13. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мм да дополнам,кога ми дојде првата менструација,не ме болеа градите,ни стомакот,ништо..само дојде...А сеа стомакот малце...
    Океј,фала на утеха,се наадевам не е ништо страшно :)

14. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Најпаметно ти е да си се консултираш со гинеколог :)

15. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ррр,а сакам да го избегнам тоа -.-

16. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Мене тоа ми се случуваше многу често порано. И знаев дека не е менструација, туку нешто друго(што???)
    Ама буквално секој месец така ми правеше: Една недела пред да треба да ми дојди, гледам крв на гаќите, таква чиста и посветла од менструалната, крварењето беше присутно 3-4 дена и потоа прекин. И оп, за неколку дена, максимум една недела, еве ја менструацијата, со сите свои пропратни болки, многу обилна и многу долга- порано ми траеше по 7-8 дена. На гинеколог ми кажаа дека имам полицистични јајници, правев испитување и на хормоните и се потврди дека е тоа. Пиев и јас Прималут нор, но не ми помогнаа многу-многу. Потоа ми препишуваа Diane 35, па Јасмин, па Yaz...И секогаш кога прекинував со терапија, која траеше некаде околу 3-4 месеци, а Yaz ги пиев дури 6 месеци, пак се се враќаше по старо. Се откажав од лечење, некаде прочитав и дека полицистичните јајници не се лечеле, т.е. само се контролирале. И за некое чудо, последнава година веќе ги немам тие маки. Менструацијата ми е редовна, немам предменструално крварење, времетраењето и е околу 5 дена со умерено крварење и умерени болки. Не знам до што ќе е промената ама, добро ми е вака. Требапак да отидам на гинеколог да направам испитувања, па да видам дали хормоните магично се средиле сами од себе, или сеуште не се како што треба.
    Сума сумаро :D Оди на гинеколог, нека ти кажат што ти е :)

17. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    СДП знае ли некој кога е саемот на работодавци за работа во Америка оваа година? Јас разбрав дека е на 2 февруари, ама не онака од неофицијални извори :D И каде ќе се одржува? На скопски саем, во Континентал, или на некое сосем трето место?

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    ви благодарам девојки ја прифатив работата
    пак сега пак ќе чекам нивни одговор мислам од 1 фебруари ќе бидни ;)

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.251
    Допаѓања:
    57.002
    Честито Миме, знам дека нема да зажалиш.
    Ај ќе ти дадам една приказна пример. Моја братучетка прифати работа во шпедиција (американска фирма беше, не знам точно која) за време на студиите. Работеше многу часови во денот и факултетот мораше да го стави на пауза, но не зажали воопшто. Земаше одлична, одлична плата, колку 4-5 просечни наши плати. Кога забремени ја напушти работата и ги положи останатите испити, а со заштедата од неколкуте години убава работа има можност да оформи семејство без проблемите со кои се соочува нашата младина најчесто (читај економските). Ти најверојатно нема да работиш толку часови во денот и ќе имаш можност паралелно да продолжиш со факултетот, но во секој случај работата е убава, ќе работиш на комуникативноста и контактите, и имаш едно многу добро искуство плус во животот.
    Со среќа :*

20. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Кажувајте како да се справам со тремава моја????? понеделник бранам дипломска работа па имам многу трееемаааа :worried: Да манам некоја чашка од дома а? :D Од што ме фаќа трема ништо не можам да запамтам а понеделник се блжииии :|

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.