Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.824
    Допаѓања:
    163.194
    Не знам дали некој ти одговорил веќе,ама баш вчера налетав на кристали од Докторс во Рамстор маркетот,па се почудив,мислев се силиконски капки,ама после те сретнав тука по темиве,нешто ги спомна и сфатив дека не биле иста работа.А башка што видов и силикон во ампула на Докторс и се збунив како бебе у стриптиз бар,ама сега ми е така делумно појасно околу разликата,ама не во целост.Мислам и дека не беа нешто скапи,ама не сум сигурна околу цената.И пиши некое препораче околу нив ако ги зимаш.

Некој праша за Мајсторот и Маргарита и Парфем за во Матица,да ги има,првата е 250 и топло ја препорачувам,како и Парфем,фантастична е,таа мислам дека беше 150,ама не сум сигурна.Да си се пофалам и јас си се подновив со бабачковци-книги,не многу,но доволно,се трудев да бидат квалитетни,меѓутоа...мора да се признае дека Матица од сите издавачки куќи нуди најнеквалитетна литература,од наслови до преводи,што страшно ме нервира.Табернакул ми се број еден.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Дневно ти се доволни 1800 калории ( ако сакаш да ослабнеш). Ама мораш да внимаваш на се што јадеш.
    Јас внимавајќи на калориите за 4 дена симнав 4 кг. Јадев ниско калорични мусли (на Виталиа) и еднаш во денот пиев млеко или јогурт.
    А за конфекциски број тоа се зависи од тежината. Ако јас сега загубам 5 кг нема да се примети, ама ако некоја по слабичка ослабни 5 кг ќе се познава и тоа многу.
    Ме сфати ? :?:

3. Dafnee

Dafnee Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    1.929
    Не сакам да звучам смешно али јуначки го прифаќам ризикот... Што се кристали за коса, како се користат и по што се разликуваат од силиконски капки? :?:

4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ^^ Да Блонд, фала. :)
    Јас деновиве сум на јогурт, потточно вчера испив еден литар (со 1,5 масленост), а денеска еден литар кисело млеко ми е на менито. :D Само се надевам дека нема да почнам да правам МУУУУУ. :rofl:
    Паралелно на тоа, пијам и шумечи со витамини, секој ден витамин ц, за да не ми ослабне крвта. :)

5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Е да си ми жива и здрава. Сакам и јас да знам, не ме правете простичка ама освен што ја мијам и Хоби што користам, друго незнам. :$

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Немој само на јогурт да си.
    Ај ќе ти пишам ЛП за мојава диета како течеше.

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  7. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    СДП знае некој како точно се вика кремата на Нивеа што е вооедно како лесна пудра?
    Одамна се канам да ја купам и пробам, не сум слушнала за нечие искуство досега.
    Ја пробал некој?

8. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.736
    Девојки, да не знае некоја од вас турски? :$ Барем малку.. ? :$ :wasntme:

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Исти к*р во различно пакување. :D
    Бар јас така си мислев, а вчера - откровение, дознавам не било исто, мамето. :^)
    Чичко Гугл си игра мајтап со мене и не сака да ми одговори
    difference between silicon drops and liquid crystals for the hair ...

Мене фризерката само ми кажа дека силиконските капки се помаслени и повеќе ја заситуваат и ја мрсат косата. Дополнително го отежнуваат влакното, наспрема кристалите кои ја прават лелеава, сјајна, заштитена, но :!: не и мрсна.

Слободно нека ме дополни некој, околу составот немам апсолутно идеја што е разликата... :^)

На Dafnee и marama им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.824
    Допаѓања:
    163.194
    Вајлд,паметна работа е да се бројат калории,зошто тогаш така најмногу се слабее.Но,гледај да балансираш,зошто само со еден тип на храна ништо не правиш,особено па кога ќе престанеш со режимот.
    Гледај сите оброци да ти бидат со ист број на калории,НО многу е важно да внимаваш на нивниот состав,затоа што ти можеш да изедеш нешто со релативно малку калории,меѓутоа да доминираат мастите,тука ништо не правиш,мастите најтешко се трошат и топат,веднаш ќе се закачат.Затоа наутро гледај да конзумираш нешто во кое доминираат јаглените хидрати,попладне варена храна богата со протеини,а масти многу,многу малку,но најубаво ќе ти е омега 3 да примаш,не можеш без нив,многу се важни за функцијата на мозокот.Пиј и зелен чај и какао без шеќер и млеко,не е толку лошо колку што на прв поглед делува,а топло ти препорачувам во јогуртот и киселото млеко да рендаш целер,но немој да бидеш само на тоа,затоа што брзо ќе се откажеш и ќе станеш многу нервозна.Што ќе ти фали да си свариш зеленчук,пилешко мевце или риба (риба варена е ок,мислев дека е одвратна,зошто и онака не јадам риба,но не е) или туна во вода.Ќе ја зголемиш киселоста на организмот со ваква небалансирана исхрана...а тоа не е добра ствар.

И де пишете ми на мојот подфорум мамата,цел се вика Диети...ц ц цц ц ...

11. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Rainlover ако мислиш на Нивеа Natural Beauty убава е ,само што не е како пудра не покрива ништо,туку повеќе го изедначува тенот така,незнам како да објаснам друкше :lol: Се надевам ме свати :)
    И Blueеparadise јас знам малце,може ќе можам да ти помогнам :)

На blueeparadise и rainlover им се допаѓа ова.
  12. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Се извинувам за прекршоков. :$
    Фала многу Лилит, ова со мастите не ми ни падна на памет.
    Инаку не е само јогурт, утре имам варени компири, без зејтин, несолени. Балансирано е се, мада ќе ве излажам ако ви кажам дека не ми доаѓа да ги гризнам прстиве од што ми се јаде. :rofl: Ама пусто, инает сум... :(

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Не мисли на храна, што повеќе мислиш на храна и на диетата толку повеќе ти се јаде.
    Пушти си го мозокот на пасење трева и слушај добра музика, учи итн итн итн

14. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.736

Aбре Мис, има една песна на турски, преведував на гугл транслејт демек и ете се ми преведе. |( Многу ми се свиѓа песната ама никако да најдам некој да ми најде превод. Ако разбираш нешто и ако не ти е тешко можам да ти пратам преку ЛП. :) :*

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    СДП дали има во ГТЦ (пошто таму ми е најблиску) Угг Бутс по пристапна цена? Може и да се имитација :?: Енибади?

16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    ^^ хаха абе срце ја по некој збор знам ама цела песна тешко :D :D Пиши ЛП па што преведам ,преведам ;) :*

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.824
    Допаѓања:
    163.194
    Има во Калиопе и Теранова и Еуроазија.

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Колку пари се? :wasntme:

19. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Јас знам барем малце. :)
    Сојле =кажи :D :D

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Дарки во Атланта има , 600 денари се . Мене многу ми се свиѓаат . Само не знам каде точно им е продавницата зошто јас бев во таа во Лептокарија . :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.