Сакам да прашам...?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Hipica, Mar 16, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

И јас мислам исто. Слободно стави ја во машина и за саат време сува ќе ти е.Или па пробај прво само на местото протрлај малце со сјај ако излезе супер,ако не одма во машина :)

2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Или ако имаш Вениш дома стави дирекно на флеката и малце протљај и остави ја некое време да отстои така ,па испери го тој дел само :)

3. starfish

starfish Популарен член

Џули видов дека мајка ми има таков сапун, сега пребарував.
    Ќе ја истријам сега со сапунот. Доволни се 15-тина минути да отстои?

4. julie77

julie77 Форумски идол

Е супер!најубав е верувај ми..Не ќе го зачуваш минутка и толку, ама убаво ќе протриеш.Сапунот се вади да знаеш. :)

5. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Девојки, кај да најдам едно тепихче, или од оние бушавите, ама кружно, не ептен големо, а можда и правоаголно ќе ми заврши работа... За евтини пари?
    Дезен и боја, тоа и не пребирам многу, ќе да е еднобојно, темно сино или темно лила.
    Има ли на пластичарската улица, ќе ујдисам ли едно за околу 1500-2000 ден, или си правам Бајрам на мозоков?
    :)

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Побарај во Шутка, таму имам гледано :?:

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Значи имате отворено тема за домаќински работи, имате посебна тема со објаснување како се става превод на филм, речиси за се има тема... А за што? Најубаво че биде само СДК, СДП и СП да ги оставиме, другово очигледно не ни треба |(

Gordana10 likes this.
  8. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Тренди , јас имам бушаво тепихче и сега прашав .. 1000 и нешто било :) Инаку во некоја од продавниците на пластичарската улица го купив . А во секоја продавница исти се . :)

Trendafilka likes this.
  9. starfish

starfish Популарен член

EEEEee Трендафилке, да отидеш до Икеа во Солун, за 10 евра ги има овие килимчиња.
    Не се шалам! Јас на пролет решив од таму да си ја опремам собата.
    А инаку кај нас, на пласитчарската има сигурно, не би требало да се поскапи од 1200 денари!

Trendafilka likes this.
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

^ Старфиш, ти онака мило и потајно ќе ме навлечеш да извадам еден пасош и да тркнам до Солун. :D
    Ај, ај... Лошка.
    :D
    Се зезам, фала, ќе тркнам до пластичарската улица, ми ги пофалија тие бушавките, трошки ич не се познавале. :lol:

starfish likes this.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Во Фејдом има,има и на зелен пазар,нешто поевтини.Мајка ми ми зема од Фејдом,као демек побушави и поквалитетни биле...искрено да ти кажам,си купив сега чергичка интересна,а тоа го исфрлив,затоа што ресите се утапкуваат ненормално многу,иако не го газам,а и шо да го газам,онака мало е,колку да краси.Вака утапкано,ужасно е,а плуууус,како пердуфчиња му паѓаат од ресите,а за смукање муабет да не праам,едноставно не можеш убаво да го исчистиш,а кога ќе фатам да го тресам,гореспоменатите пердуфчиња што излегуваат од ресите,моментот е еднаков како надвор моментално,као снег да паѓа.
    Да прекратам,не би ти го препорачала воопшто.Нефукнционала работа која кратко време убаво изгледа,филм ми беше во новата ми соба,ама ме разочараа скроз,а толку мерак имав.А истото се деси на розе,цаканко,финко на другарка ми,само што тоа смени и боја.Стана прљаво розе,мајка и го испра,останаа врвки. :D

12. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Сакам да ве прашам, како може со лимон да се осветли косата и дали може нешто да ја оштети xD =) ?
    Фала однапредд

13. julie77

julie77 Форумски идол

Ќе си исцедиш лимон ќе нанесеш на коса,ќе ја намокриш нели...Ама џабе ти е сега кога нема Сонце да те огрее.Ова прави го на пролет или лето.

14. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Ако има некој што ги рабира закониве, многу ме интересира зошто изводот од матичната книга на родените не важи повеќе од 6 месеци. Што ќе се смени во него после тоа време или е ова чиста кражба на државата :devil:

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Чиста кражба на државата.

Bokicka and Offspring like this.
  16. marama

marama Форумски идол

Логички е да е чиста кражба, затоа што ниту еден од податоците од книгата на родените не се менува, со што секој извод што го вадиш ти е ист. Но, порано сите правевме копии, а извод вадевме многу ретко. Сега копии не примаат, па поради тоа бараат оригинал извод.

17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Тоа ми е сосема јасно, но дали ќе ме вратат со оригинал извод, ако да речеме е изваден 2002 година, не е од Југославија.

18. macence85

macence85 Популарен член

Единствено може да се допише кај забелешки ако си стапил во брак во мегувреме.Друго нема што да се смени, па може ради тоа..инаку класично дерење..

19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^^Не се разбирам во законите на МК ама мислам дека е чиста кражба на државата.
    Изводот во Австралија важи истиот цел живот,само треба да се промени кај женските доколку го променат презимето кога стапуваат во брак.

20. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Ако се бара стрикно да не е постар од 6 месеци ке те вратат.Ако имаш малку повеќе време можеш да си извадиш,не е сложена процедура :)

Thread Status:
Not open for further replies.