Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Не се заморувај околу тоа и не ги број твојте успеси и падови. Батали се тоа пинк па мала си девојче со какви работи се замараш. Кулирај, после дождот секогаш дојаѓа сонце. Можеби вака долг период ќе се осеќаш ама ќе помине и ќе се смееш кога ќе си ги читаш овие коментари. Полека не брзај младоста е пред тебе.

На pink4ever и blueeparadise им се допаѓа ова.
  2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    пинк донекаде се пронаогам и верувам дека секој помалце или повеке се пронаога..и јас така знам да се почувствувам...дека колку и да сум добра мила фина учтива нескржава и пак лугето ко ѓубриња се однесуваат со мене..но пред некое време се сретнав со една изрека која ме направо ваква :o ин ептен ме замисли а тоа е "Добрите луге имаат исто толку непријатели колку и лошите" сакам да ти кажам немој да ја наведнуваш главата и немој да потпагаш под лошо влијание.незнам зашто ти го зборувам ова кога и самата често потпагам..неможе животот да е исполнет само со убави работи..мора да има од се по нешто..што и да се десило,во што и да не си успеала, глава горе и идеш одново..таман работа ако од оваа возраст се разочаруваме и ја и ти..а што е за понатака..а ти продолжи со своето, биди она што си

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Пинк, не сакам да звучам грубо ама за некои работи во животот колку и да се трудиш, на крајот не се исплатат. Aма па, тоа значи (најчесто) дека си се трудела на погрешни работи и небитни, работи за кои воопшто не вреди да се грижиш. А и сигурно ти си една од тие што кога ќе им се случат неколку лоши работи последователно им паѓа многу тешко, често сметаат дека е крај на светот. (И јас сум една од нив, ама пробувам да не бидам веќе таква!) А и знам дека ова е веќе клише но вистина е. Млада си, имаш само 13 години, животот е пред тебе и ако вака лесно се откажуваш од се што ќе се случи кога понатаму во животот така брзо ќе се откажуваш од некои навистина големи работи и проблеми? Сметаш дека од сега потешко не може да биде, ама воопшто не е вистина. Јас на пример, кога сум даун, веднаш ми оди да си врзам еден шамар и си помислувам.. Аха, мене ми е тешко, јас не сум успешна, не сум исполнителна, немам среќа во љубовта, другарството, школото. А што е со оние деца надвор? Што немаат да јадат леб и немаат покрив врз главата. Што е со оние што се малтретирани од страна на најблиските? Каков глад и жед владее по светов.. И сигурно не ти е се така црно. Имаш некоја работа, барем една и мала, што ќе те натера да се насмееш и да продолжиш понатаму во животот. Е ти треба да се радуваш на таа мала работа, воопшто на сите мали работи што измамуваат насмевка на лицето. А и најчесто животот е она што самите ќе си го направиме. Па, потоа има и влијание од другите. Сега, се зависи од карактерот на човекот, колку е цврст и јак да не подлегне на некои работи.

Јас сепак се обидувам да бидам храбра, имаше време кога се жалев на оценките, ама си ветив дека ќе учам и дека ќе го променам мојот став врз тоа и едноставно фатив да учам! Резултат на тоа беа добри оценки. Значи ако доволно се потрудиш на некоја правилна насока и работа - сигурно ќе успееш. Кога тогаш, не треба да се обесхрабруваш. Ако почнеш од сега да си депресивна, каде ти е крајот? Се ќе биде подобро. А и тие мали, убави и слатки работи, најчесто доаѓаат сами.. кога најмалку ги очекуваш.

П.С.. Пинкче, може малку забегав од твоето прашање и ти напишав цел реферат ама едноставно сакав да го кажам моето мислење на ова. Среќно! :*

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
    девојки каде бесе темата тој и таа мислам дека оффи ја има отворено, прееска поцнав да ја цитам а сега не знам каде е :envy: знаци стварно сум заљубена ова де загубена :)
    редактирам- ја најдов и не е од оффи од unfaithful18 е

5. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Eej, девојки па ова некој новитет е? Баш сега забележав дека членовите со 50 мислења (толку се мислам. :?:), добиваат цветче? Ми се допаѓа каква е бојата на цветчето. :) А инаку колку мислења ќе тераат со тоа цветче? Уште само 50 или? Да не е нешто поместена границата? Ај јас куп прашања. :$

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.579
    Допаѓања:
    11.151
    СДП интересен ли е филмов?Вреди ли да го чекам да почне пошто а1 најавуваат во 00:00 ама чисто се сомневам дека ќе почне баш тогаш пошто македонските телевизии не се живи ако не каснат бар 15 минути... :) Ако е глуп и нискобуџетен хорор воопшто да не се мачам да седам до касно,да си легнам.

7. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
    малку офф топик ама дозволено нели?? и јас бас се зацудив на моево цветце ама мило ми е :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Јас да ти кажам го пуштив еднаш и заспав. Многу нереалности, нелогичности, да не речам глупости еден куп. Пушти си по лајт нешто за гледање :)

9. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    СДП што состојки ми требаат за да си направам топло чоколадо како во кафичите :( Какви се тие кесички топло чоколадо, ги немам сретнато :^)

10. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    ^ Кесички за топло чоколадо можеш да најдеш во сите супермаркети. Друго што ти треба е млеко, и постапката за подготовка е иста како и со обичното кафе. Ставаш 1 чаша млеко, па после додаваш топло чоколадо (толку колку што ти пишува во упатството, различно е, зависи од која фирма е) и го ставаш да зовре, и притоа го мешаш постојано. Шеќер и шлаг по желба :D

11. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    ^^^ И ќе се згусне или :^) :D

12. FortuneTeller.xD

FortuneTeller.xD Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2010
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    381
    Да,да.. :)
    Инаку, ако немаш во моментот млеко, можеш и со вода.

13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    да има во кесички, купи си на доктор еткер, преубави се, една кесичка е 15тина денари и е за една чаша..

14. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Мора да ги има, ги има во сите поголеми маркети. :)
    А друг начин на правење незнам.

15. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Дали знае некој како преку интернет можам да си ја порачам или да си ја симнам книгата Дијанетика ?
    Ми ја препорачаа многу добра била.

16. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Велат дека не е убаво да ја сонуваш сопствената веридба, ама јас не верувам во тоа. Сигурно нешто што ти се случува сега или што размислуваш потсвесно за нешто го поттикнало сонот. Јас во 1 година средно ја сонував својата веридба, па дури и венчавка, и тоа како во старо време со стројници и слично :lol: Ама тогаш ја читав книгата “Добра земја“, па бев под импресии од случките во книгата и затоа го сонував ова :D Инаку, мене ништо лошо не ми се случи ;)

Имаш во Џамбо комплет, внатре има 6 мали свеќи, миризливи стапчиња, керамички свеќник, уште една свеќа во форма на цвеќе некое и миризливо масло. Комплетот не е скап, не знам точно колку е, ама преубаво мирисаат :inlove: Има мирис на Ванила, ама не е јак, напротив многу е пријатен. А инаку точно е дека некпои стапчиња само на чад мирисаат, ама тоа кинеските :lol: Овие не се ни чувствува дека се запалени, само миризбата се осеќа.

Јас малку ја почнав оваа книга, една братучетка ја имаше. Не знам, мене не ми се допадна :^) Стварно е тотално различна од сите книги од таков вид досега, ама не знам, мене некако ми е премногу фантастично тоа што го пишува. Има некои интересни идеи, ама ете, не ме влечеше да ја дочитам до крај. Конфузна е малку. Може една тема за дијанетика да се отвори.
    Еве ти линк, не знам дали е цела книга или само дел, не ја симнав.
    http://www.findtoyou.com/ebook/dijanetika-page-2.html

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сдп кога даваат Фаци реприза ? Ја пропуштив синоќа, знае некој :?:

18. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.579
    Допаѓања:
    11.151
    СДП знае некој лек за моиве проблематични очи?Веќе неколку дена се будам со загоралавени очи,не можам ниту да ги отворам.Откако ќе ги измијам многу ме печат,целите ми се црвени и што е најлоши некои горелки не можам да ги извадам зашто многу ме боли. :worried:

19. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    што значи да сонуваш на сон да ти направат абортус?и потоа да крвариш?

20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Абортусот значи дека нешто ќе ти олесни,а крв е брзина,нечто многу убаво ќе ти се случи за брзо време. :*

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.