Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Заврши ерата на таксени марки, сега се уплаќаат во банка на уплатница 50 денари + 15 денари провизија за банката :)

2. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    Сдп нешто идиотско. :lol:
    Дали знае некој/а од вас кога доаѓа Џоли во Босна, или веќе го снима филмот таму? |(
    Ептенски сум опседната со неа.. па ќе ја бркам ами како. :mm:
    :D

3. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    ..демек вака малце пари ни земаат, па уште плус?! :devil: ама јас залепив на пријавите таксени марки, од книжарата на факс ги земав и сеа случајно отворив бидејќи утре ми почнува сесијата :( гледам на страната на факултетот објаснување како се уплаќа таксена марка.. и ваква сум сеа :o :o :o

4. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Колку што знам нема да се снима филмот :|

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Малку касниш Брокен, Анџелина заврши со снимање на филмот, беше во Босна во август на ден два, а не дојде кога се снимаа последните кадри во ноември иако требаше.
    Иначе филмот се сними, така да сега е постпродукцијата.

6. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    SuperGirl2010 а да знаеш која гужва е во банка, ако ја имаш жиро сметката уплати во некоја друга банка, некоја локална или во пошта, на факултет јас чекав 40 минути за една уплатница.
    И не само за пријави , туку сите таксени марки се укинати, и оние од 10 денари се уплаќаат на уплатница.
    Глупости, банкиве важно си земаат провизија, таксата во целост се слева во буџет, они немаат трошоци за печатење, транспорт, продажба и се тоа на наш трошок. И не е само за парите, туку и за времето потрошено во чекање ред, како да немаме попаметна работа.

7. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    rossonerka ват? како бе човече.. мислам дека е во тек.. има слики таму со бунди, дебели палта како им објаснува на актерите :o
    О МАЈ ГАД. стјупид ми. :puke:

8. SuperGirl2010

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316

божеее.. уште што нема да измислат. Фала иренна за информацииве ама јас утре идам прво на студентски да се испокарам малце, па дадов веќе пари јас за таксени марки ако може само да доплатам нешто, ќе видам што ќе направам.

9. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Ако ти ги примиле пријавите со таксени марки нема потреба да доплаќаш ништо, мислам дека последен рок беше 01.02.2011 ама за понатаму да си знаеш :)

10. SuperGirl2010

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    :^) на 7 или 8 ми пријавував. Еј ама се испаничив ден пред испит. Требаше порано да си проверам соопштенија. Инаку на Фон сум, се е поразлично кај нас па може и ова. |(

11. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Aбе чекајте неделава другарка на државен на правен уплаќаше и тоа со таксени. Уште на правен можело со таксени, за разлика од економски и филозовски каде веќе не ги примале.
    Штом сте уплатиле да не ви е гајле, ви се важат 100%.

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Јас во јануар нешто пријавив со таксени, после за една молба ми требаше таксена и морав да уплаќам во банка и видов некое соопштение дека до 01.02 ќе промале таксени, зборам за на Филолошки.
    По другиве не знам како е.
    Ама штом си пријавила нема да имаш проблем, за следните пријавувања ќе важи ова.

13. SuperGirl2010

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    уф... па се надевам. Не сакам да ми биде за џабе мачењево. Цел месец спремам испити и сеа да ми пропадне трудот поради некакви таксени марки и процедури..
    Ај да се вратам на учење и фала ;)

14. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Женски да знаете,се додека ги има во продажба таксените марки и додека не се исцрпат залихите ќе важат,а доколку не можете да најдете таксена марка ќе си уплатите на сметка

15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Само колку да се потврдам самата, во деновите после овулација, значи неплодните денови, шансите да се остане бремена се минимални, речиси никакви, така? :wasntme:

16. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Па да, иако секогаш постои барем мала шанса, односно мал фактор на ризик. ;)

17. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    :$ ајде и јас овде со едно мое глупо прасање на една другарка и отворив фб ми донесе апаратот со слики ги внесов во компј.али проблемот е како да и направам албум да и ги вметнам сликите може мала помош јас немам фб па така да поима немам како се тоа успеавме да ставиме само поцетна слика а за монатаму може да ми помогне некој или? :$

18. rossonerka

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Хммм не би рекла, ако во овулација огромни се шансите за забременување, половичен е процентот за другите денови ама пак голем е.
    Речиси неплодни се само ден до два пред добивање мензис, ама ни тоа не е 100%, туку 99.
    А знаеш некогаш е доволно и 1% шанса, а некогаш џабе и 100% па пак не може да забремениш.
    Покомплицирано нешто од женско тело нема бе! :)

19. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Девојки не сакам да ми дојде за викендот црвената тетка па дали знаете како побргу да ја натерам да дојде ? :worried: :D

20. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Скај можеби ќе звучи малку смешно или глупаво :lol: но мене кога ми доцни малку или неколку денови пред да ми дојде, сум одела на некое повисоко место на чист воздух ( во моето село) утредента обавезно ми идело. Се случувало намерно да отидам таму, да пијам вода од некој извор и сл. Значи зависи до климата, мене тоа ми помогнало, па пробај ако имаш каде да одиш ;)

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.