Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Саванче јас бев на филолошки и се зависи од професорот кај мене сите даваа без проблем освен една проф. која не даваше потпис ако имаш отсуствувано повеќе од три пати на предавањата, така да најдобро ти е да се распрашаш по колегите од твојата катедра

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Носот ми е затнат веќе 2 дена, не можам ни да спијам убаво. Многу сум исцрпена и омалаксана затоа што не сум наспана. Што да правам? Помагаат ли капките за нос воопшто? Одамна не сум користела им го заборавив ефектот? Помагајте.. Ме умре носот, ме умре.. Ма не можам ни да дишам бре. :worried:

3. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Помагаат бе како не помагале :) Уште подобро купи си спрејче. И изнаспи се убаво со мирна глава и мирен нос :D

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Помагаат, секако дека помагаат. Купи си и спрејче за нос. Ти го препорачувам Aqua Maris Strong.

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.818
    Значи ја реинсталирав мозилата и пак не сака :@ Не знам веќе што е проблемот. Му се случило на некој ова?

6. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^ :| Пушти го антивирусот да скенира, да не најде нешто (што би попречувало да се пушти) :?:

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.740
    Допаѓања:
    6.737
    СДП дали Orphan и He's just not that into you се вредни филмови за да ги погледнеш? За Orphan имам слушнато многу позитивни критики, а за овој другиот незнам. :?:

8. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас за првиот не сум слушнала, ама вториот е нешто измеѓу драма и романтична комедија. Нешто во стилот, на кого каде му чука срцето. Интересен е. :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Orphan мора да го гледаш. Ептен закон филм. ;) Погледни го само трилерот, не ти кажувам ништо али ќе се изненадиш на крај. ;)

10. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Orphan го имам гледано, и ако сакаш трилери и крими филмови, треба да го погледнеш. Мене ми беше интересен, особено пресвртот на крајот!

11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.678
    Женски знае ли некој дали информацијата дека картите на врата за утрешниот концерт во Метрополис биле 1200ден е точна :worried: Јас планирав да одам и да купам од врата ама имав информација дека се 800 и сега на фб гледам тоа пишува и ваква останав :o и се изнервирав тоа ми се ногу пари...

12. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Значи пак мојот посран компјутер |(
    Имам телефон Самсунг с5230 и нели има samsung new pc studio што треба да се инсталира на компјутерот. Епа глупавото не сака!!! Стискам инстал , оди така некое време и се појавува :

1152: Error extracting
    C:/Users/AppData/Local/Temp/{4CB33
    New PC studio.msi to the temporary location

И сеа?! :swear:

13. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Си читам низ темиве, денеска нешто не сум посебно располошена за расправање криви дрини, туку една ситуација ми боде многу очи, еве јас не сум паметна па ќе си прашам случајно на некоја да не и се сонил одговорот.

Оти одредени персони тупат со денови за нивните проблематични партнери, море кукање, солзи пролевање,нервози, аман заман ситуациии....давајте феминки совет нож до коска е дојдена работава.

И нели, жени фини, паметни, море ќе куцаат по тастатура, ќе делат совети, ќе тераат правдини, ќе бидат рамо за плачење, ....кога оп по ден -два, ете гледаш осамнал пост од истата шо кукала у стилот

„Драги феминки ви благодарам за одвоенот време, се смиривме и ништо не е како порано, не е он таков каков што мислите вие :^) :^) :^)

За два дена они си ги управија работите ко ништо да не било, а вие бркајте си ги прашалниците шо ви висат на глава....Конкретното прашање ми е, зошто бе тупат и дават, а најмалку што сакаат е некој да го искриикува нивниот партнер, аха да, истиот оној шо ги залепил за некој ѕид, шо спиел со братучетка им,шо у „Дневник“ објавил дека ја плеснал.....зошто бре ни губите време а?

На senza.parole, Trendafilka, girl1985 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Starfish, еrror 1152 укажува на проблем со дискот. Дали имаш доволно простор на дискот на таа партиција каде пробуваш да го инсталираш софтверот? Инаку не е лошо да го дефрагментираш дискот ако тоа никогаш не си го направила. Исто така може да е оштетен инсталациониот фајл. А можно е да укажува дека немаш привилегии да вршиш запишување на фајлови каде се креира привремената локација, ама не верувам дека е ова.

15. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Да толку е цената на картата 1200.
    Не знам зошто ако планирате да одите на некој концерт си дозволувате да чекате и да купувате дупло поскапа карта на врата :^)
    Оди во Југотон 1000ка е.

16. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Girl1985 I have no idea what you're saying! :D
    Translate , за да сфатам што да правам!
    :rofl:

17. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    :$

1. Провери колку е останат слободен простор на хард дискот. Претпоставувам дека е веројатно поделен на партиции, па провери колку слободен простор е останат на C:/ Можно е да нема доволно слободен простор за да се инсталира.
    2. Дефрагментирање на дискот е средување на секторите на дискот. Да не навлегувам детално, можеш вечер пред да си легнеш да пуштиш ваков процес на дефрагментирање, бидејќи трае подолго, па да пробаш после тоа пак да го инсталираш софтверот. Дефрагментација се прави така што одиш Start -> All programs -> Accessories -> System tools -> Disk defragmenter. Откако ќе го стартуваш, одбери да ти се дефрагментира партицијата од дискот со име C: што претпоставувам дека е местото каде ти е инсталиран оперативниот систем и стисни defragment disk.

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Пробај и ова. Оди во start -> run -> и напиши %temp%

Ќе ти се отвори фолдер (темп фолдерот). Селектирај ги сите фајлови и избриши ги. Може ќе одзме некое време. Некои од фајловите нема да сака да се избришат ама скокни ги,не е страшно. Пробај после ова со инсталација. Пиши ми што си направила.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    45.678
    Фала за информацијата :) а знам дека не треба да се чека последен ден ама така испадна и затоа решивме од врата да купиме, а и не сум од Ск ...така да веројатно не одам, промена на планот во последен момент :envy:

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    Жени како да си ја направам косата вака како Ријана што и е на спотот? :emo:
    Сo пегла, со што? Како да виткам?

http://www.youtube.com/watch?v=yd8jh9QYfEs

На skyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.