Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Карина напишала 4 теми за есеј, јас така и и одговорив, а не би рекла дека составот се разликување од тој за средно, беше 3 страни.
    Како и да е со оглед дека тој беше професор, а ти сепак студентка или ученичка, не иде да и земеш толку, ти ја кажав цената за да се ориентираш отприлика ;)

И патем речено не знам зашто е толку чудно 500 денари што и земал професорот.Човекот потрошил неколку саати што тебе ти биле обврска ама си бил мрзлив, ти искуцал убаво, си добил на готово и плус највисока оценка.

2. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сепак, мислам дека треба да бидеш и ти малку „посебична“, односно да мислиш на себе. Девојката со самото тоа што дошла кај тебе со таков коментар, дава до знаење дека и’ се битни темите, додека средствата не се проблем. :) На твое место, би и’ напишал 4 теми по една А4 страна, и би наплатил по 80 денари од страна, значи 320 денари вкупно. За средно училиште, така би било најлогично.

На karina8 и starfish им се допаѓа ова.
  3. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Малку е една страна, јас во средно пишував по три страни , а некогаш и повеќе.
    Туку мислам 100 е фер цена :)

4. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    СДП како можам да повратам избришани фајлови од компјутер ?

5. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Ако ти се во Recycle Bin,со десен клик и restore, а ако ти се и од таму избришани, некој поискусен нека се јави :D

6. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Има неколку програми за такво нешто, но работат само под услов да избришаните фајлови прво ти биле во recycle bin, а не директно отстранети од компјутерот.
    Како и да е, пробај со програмчево, едноставно за користење е, и види дали ќе ти помогне.
    http://www.piriform.com/recuva

7. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    ^ Директно ми се избришани, леле кутрата јас сега за 1 час ми ги треба :sweat:

8. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    http://www.aumha.org/a/recover.php Кликни на линков, и кога ќе ти се отвори прозорецот, треба да кликнеш на болдираното „here“ , па спушти си го програмчето и види што ќе можеш да повратиш. Јас го имам користено и не е лошо ;)

-RESTORATION: File Recovery Freeware by Brian Kato

Restoration is a freeware program by Brian Kato that restores deleted files no longer in the Recycle Bin. The good news is that it works not only on Windows 9x versions, but also on Windows NT, 2000, and XP — even in NTFS! It fits neatly on a floppy, since it is only 406 KB in size (and the Windows 2000/XP version is less than half that size), but you can also run it from your hard drive. I recommend you be prepared to use either option.

You can read more about Restoration here and download it directly from here.
    -

Едит - ова програмче ги враќа и директно избришаните фајлови :)

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    ова мислам само што се избришани од Рисајкл Бин :?:

I'm in serious shit ! :doh:

10. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    ^^
    ^
    Како што реков, доколку си избришала директно, шансите да ги вратиш тие фајлови се речиси невозможни, затоа што не оставиле никаква трага во компјутерот. А доколку однесеш фајлови во рисајкл бин, а потоа ги отстраниш, нивното присуство во рисајкл бин остава трага од извесен временски период која може да помогне при враќање на фајловите со помош на разни програми.

На TennisBabe му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    сдп само извесен период??? :) ко на пример???? :D одприлика? :$

12. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Абе јас со ова програмче вратив работи што дирекно ги избришав. Само мислам дека ако ти се од поодамна фајловите, нема да можеш да ги вратиш. Инаку мене ми се случи следново, бев кај едно девојче и си земав филмови од компјутер кај него. Селектирав едно 5 филмови за да ги префрлам на УСБ. И наместо ctrl+c, јас по навика стиснав shift+delete :o Среќа девојчето не беше до мене, па веднаш се разбарав по нетот да најдам начин да ги вратам и го најдов ова програмче. Сите филмови ги вратив со него, иако беа директно избришани :lol: Само мораш еден по еден фајл да враќаш и малку бавно оди :)

13. Nightwalker

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Колку повеќе бришеш во рисајкл бин, толку повеќе податоци се трупаат, и побргу ги отстранува постарите, за да направи место за новите. Тоа значи дека ако избришеш едно документче, а во наредниот ден избришеш уште 5-6000 фајлови, тешко дека ќе остане како податок за програмот да го врати. А доколку не бришеш ништо извесен период, мислам дека програмите нудат опција да вратиш фајл стар и до неколку месеци.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.129
    Колку чинат таблетките пивски квасец, и дали ги има во секоја аптека? :)

Сакам да убрзам раст на коса и нокти, а и да накачам некое килце, па таман би ми дошле.

15. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    дали некој знаее една страница има за серии филмови... и пише се за нив сакам да знам која епизода е онаа од сестри ?

16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.741
    Допаѓања:
    6.738
    Да не знаете дали овие новиве шампони Orzene поточно Orzene Beer, стандардот што е, дали го оштетува влакното на косата и дали се воопшто квалитетни? Јас до сега користев L'oreal Elseve, бел со зелено капаче и тој навистина можам да го пофалам, но откако почнав да го користам овој, после 1-2 миења како косата да ми потемни (а имав прекрасна нијанса на коса, накај плаво ми тераше :worried:) и некако како влакното да ми е покруто и веднаш косата да ми се мрси. Сега сакам повторно да си се вратам на Elseve ама незнам дали и како повторно ќе ми се врати истата нијанса на косата? Колку само се нервирам, овој шампон веќе никогаш не го купувам! :(

17. acvamarin

acvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    25
    da no samo so venis za beli alista a so obicniot ne :o nema spas za toa :(
    [mod-kirilica:1iwm2w0o][/mod-kirilica:1iwm2w0o]

18. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    СДП
    како вие го правите сутлијашот?
    мене мојот не ми се допаѓа како излегува, јас го сакам ептен густ онака млекото и оризот да се соединат.

19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас ставам многу малку вода,и го варам само со млеко.Околу 1,5 литар млеко ставам и со постојано мешање на потивок оган,за да не загори.Шеќер на крајот додавам.Убава идеја ми даде сега и јас ќе направам. :)

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Се ближи нашата годишнина и јас интензивно размислував каков подарок да му купам. Така размислувајќи се сетив дека во неколку наврати шетајќи низ трговските центри тој ме подзастануваше пред неколку излози каде се продаваа рачни часовници. Никогаш не носел часовник ниту пак изразил некоја посебна желба за него како изминативе 5-6 месеци. Јас пикирав еден кој премногу ми се допаѓа и од околу без тој да насети опипав пулс и сфатив дека и него му се допаѓа. И видно возбудена деновиве со намери да му го купам и фалејќи им се на другарките наидов на 2 исти одговори :| Не се подарува чсовник, симболиката е лоша! Демек времето ќе ни се одбројувало, нема да сме биле уште долго заедно и сл. :?: Се разочарав и сега не знам што да правам! Да ги игнорирам ваквите мислења и да го купам или имате некаков подобар предлог! Има време до средина на март ама стварно ми се скрши филмот! :worried:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.