Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.469
    Cд ја п Tрендафилка, каде го и ма тој сапун од божен???? во аптеките?? :D

2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    Дали е убаво да се подари книга за 8ми Март? :?:

3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Најубаво. :up:

4. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    СДП дали за на работа некаде каде што си осигуран треба да ти стои оригинал дипломата од средно, оти мене таа мора на факултет да ми стои или пак може со копии заверени на нотар на работа???

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Може и со копија заверена кај нотар.

6. easyyyyy

easyyyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    175
    СДП дали оваа пролет ке се носат отворени или затворени чевли? :^)

7. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Или може да го приложиш индексот во студентски прашања и ќе ти ја дадат дипломата да си завршиш работа и после кога ќе ја вратиш ќе ти го вратат индексот.

8. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Прашав јас ама можам само 5 дена да ги задржам документите и после морам да ги вратам, па затоа прашував дали на работното место кај што ќе аплицирам ќе ми прифатат копија заверена на нотар.

9. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Знам дека милион пати е прашано, но јас пак заборавив. :D
    Како се викаше таа страната каде можеме да се шминкаме, да ги правиме сликите :?:

10. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    http://www.taaz.com
    На ова мислиш? :)

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    СДП што добивте за 8ми март? ;)

12. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    букет цвеке едни чоколадни колачи и коверт со 100 евра сето тоа од дечкото...

13. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Не добив ништо :D но на мајка ми и купив букет цвеќе а сега може ќе го надополнам подарокот со пудра :)

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Од мајка ми добив 10 еура. Од дада ми добив парфемче и балсамче за усни.

Толку.

Ај кој знае, до крајов на денов може некој да ми подари едно вакво :f: растечко цвеќенце. :wasntme:

15. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сдп колку врсти Глис има? Знам има жолт посветол и потемен, розев :?: Кој за што е ? Одлучив малку да ја одморам косата од капки па ајде Глис да си земам да видам како ќе ми одговара..

16. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.222
    Од што може да ми трне устата?

17. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Жолтиот е за расцветани врвови (тој светлиот) , розевиот е за мотена (незнам како поинаку да кажам :D ) коса и темно жолтиот (на портокалово тепа) за сува и оштетена коса.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. cinderellce

cinderellce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    47
    Девојки сакам да ве прашам дали некоја може да ми помогне и пишувам на братучедка ми теми за писмена...една од темите е обработка на ликовите од Клетници од Виктор Иго.Но јас ја имам читано книгата пред 4-5 години и не се сеќавам најдобро на детали, а на нет неможам да пронајдам ништо за делово.Па ако некоја од вас знае некој линк или нешто што би ми помогнало пишете. Фала ;)

19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    ^Еве ти нешто за Клетници:
    Човекот е „клопче од нагони, каприци и способности за кого единствена мерка за човечката личност е златникот. Постојат само парите кои ги замениле и боговите и фаталната страст, ја раководат судбината...
    Така е и со Жан Валжан. По смртта на татко му станува глава на семејството и приморан е да работи тешка физичка работа. Набргу останува и без неа и во очај да го прехрани семејството кради леб од пекарата, фатен е и осуден. Тој ја сфаќа суровоста на општеството: знае дека не украл за да има повеќе од тоа што го има, туку само за да преживее. Но, општеството не го интересираат причините поради кои некој се решил за криминал. За нив се е едноставно – криминал.
    Но, зошто општеството кое тврди дека е хумано , дозволило да дојде до тоа еден работоспособен човек да не може да обезбеди минимални услови за живот? Зар тоа не е поголем злостор од самиот грев?
    По цели 19 год. Од робија ќе излезе како мизантроп, како непријател на општеството. Спас наоѓа кај Монсињор Бјенвени, кој ќе му пружи рака и со добар збор ќе го врати на вистинскиот пат во животот: „ Жан Валжан, брате мој, од овој миг Вие веќе не припаѓате на злото, туку на доброто. Ја откупив вашата душа, за да ја грабнам од црните мисли на злиот дух и да му ја предадам на Бога. Станува угледен човек искачувајќи се до највисоките степени на општествената хиерархија. Со тоа во романот се отвора нова димензија – надеж и оптимизам.
    Успеа да ја врати и нежноста која ја загуби во затворот и целосно да ја подари на Козета, која дотогаш не знаеше што е милување, туку само тепање и малтретирање.
    Kлетници е oд на злото кон доброто, на неправдата кон правдата, на лагата кон вистината, на ноќта кон денот, на апетитот кон совеста, на гнилежот кон животот, на животинството кон должноста, на пеколот кон небото, на ништожноста кон Господа. Почетна точка: материјата; завршна точка: душата. Хидра во почетокот; ангел на крајот.
    Тоа е жестока критика на општеството кое се упатило по патот на капитализмот и во кое настанува страшно раслојување на луѓето според материјалните богатства. Тоа е книгата која се занимава со појавата на општествените зла: злосторот, злоупотребата на жената и односот на општеството и семејството кон децата.
    Со ликовите Иго успеал да ги наслика оние за кои верувал дека можат да го преобразат општеството. Создал луѓе со една мисла: Да се биде човек. Оти не постои алтернатива. Само добриот човек е човек.

На cinderellce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Карина прави што ќе правиш, мој совет ти е розевиот да не го купуваш. :D Тој е за сува и нескротлива коса, јас се зезнав со него и многу ми ја мрси косата.

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.