Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    СДП дали некој знае,овие пријавиве што треба да се поднесат во УЈП, дали може жител на Скопје да поднесе во канцеларијата што е во Гтц? Ако не каде треба да одам и да поднесам??

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Може било кој да ги однесе во УЈП во ГТЦ се носат.

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
  4. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    се утепав до барање во темата како побрзо да ми расте косата и никако неможам да го најдам рецептот со витамините и со пантенолот што се ставаат во шампонот, помош???

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Б-комплекс ампули, 3-4 во 250 мл шампон и 50 мл пантенол.

6. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Девојки хелп! Ноктот на палецот на ногата изгледа ми има зараснато во месо, некое време ме болеше (неможев ни местото да го допрам) и денес решив да пробам со чечкалица и турпија да пробам да го подигнам ноктот и да го засечам, ама не успеав бидејќи многу ме болеше, и изглеа сеа што го чепкав местото направив поголема беља... Сега уште повеќе ме боли и дури и едвај газам ;( има нешто со што можам да го намачкам или незнам, ко саката се осеќам ... :( Чаре некое?? :(

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Стави хидроцеклин, ќе ти го омекне местото и плус антибиотик е ќе го смири местото колку толку, и мислам дека ќе треба на лекар да одиш, не го виткај местото и не облекувај чорапи, обложи го со памукчиња...

На la-chicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    На лекаааааар? :o Зашто на лекар? Нема само да ми помине? :( имам слушано како луѓе доаѓале и до операција ради ова, леле страв ми е! Се препотив! :sweat:

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Де бе,ко операција на не знам што да ќе ти праат. :D
    Диши малце,земи здив.

10. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Абре Лилит не се шали мука ми е... :( кај ме боли, уште и операцијава ми влезе сега во глава УФфф!

Ги замолувам феминките ако имаат некакво искуство околу ова да ми кажат (да ме утешат) дека може некако да се мачкам со некоја маст или со нешто било што да ми помине. :worried:

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Абе не се секирај, таква "операција" секој втор прави. Само ти стават локална анестезија и....и незнам шо точно прават, го вадат ваљда :)) ама тоа е ептен краен случај.
    Мене често ми се дешава ова и ја држам ногата во топла вода додека ептен кожата не омекне и после полека со тенка турпија го вадам, боли, ама така по малку и го мачкам со нешто мрсно, крема некоја помрсна. Е сега зависи колку навлегло, јас уште на почеток го осетам и одма сама превземам акција. Кај тебе незнам како е и дали ќе можеш сама. А ако е бааги навлезено, најубаво не фаќај сама и утре право на лекар

12. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Мене често ми се дешава тоа, го омекнувам местото со жешка вода и потоа го вадам ноктот полека и го сечам. Е сега боли малце ама истрпи..ќе те боли еден ден после тоа местото, ама нема гајле ќе помини...И кога си ги сечеш ноктите, заoбли ги да немаат остри краеви....Ако не оди на педикир, често и тоа ми помага...позз

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.654
    Ла-чика еве јас ќе се обидам да те утешам, но незнам дали ќе успеам. ;)
    Брат ми пред неколку години имаше таков проблем, и на доктор му рекоа да пробува сам да си го одстрани како Алиса, но не успеваше премногу го болеше најверојатно многу му беше навлезен во месото. Потоа му препишаа некакви масти, појма немам кои зашто беше одамна и не сеќавам. Но ни тоа не делуваше, па беше на операција.
    Значи операцијата не беше ништо страшно, со локална анестезија, многу мал зафат му го одстранија и потоа недела дена мислам дека требаше екстремно да внимава на хигиената, додека зарасне местото нели.
    Потоа си беше на контрола, му се среди и еве веќе го нема тој проблем, значи не му расне веќе ноктот во месото туку најнормално.
    Така да нема потреба од паника, зошто тој кажуваше дека воопшто не било болно после операцијата додека се оправаше, само како што кажав екстремна хигиена и за недела ипол беше како нов. ;)

14. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Ла Чика, таа “операција“ воопшто не е страшна. Всушност ќе го направат она кое што ти ќе го правиш дома, а разликата е во тоа што ќе ти стават анестезија и нема да те боли :)
    Јас ти препорачувам да си отидеш на лекар, р’чкајќи сама да не си створиш некаква инфекција.... :?:

15. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Станала е...нај срекната мама на целиот свет...На 6 март во 12 и пол на пладне Господ ме дари со нај големиот благослов, кој што можам да получам [​IMG]

На Isidora-Veles, macence85, pufi-cufi и 39 други им се допаѓа ова.
  16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Мене чика ми влезе ноктот на вториот прст на десната нога во месо :D И не знаеш како ми беше ,прво малку ме болеше и ај викам од што сум нонстоп во хулахопки чорапи и почна да ми станува модро таму . После бањање одма , тогаш е најмеко си земав ножички и грицкалица да видам што е работата :D Зошто ств може до операција да се стигне . И прво мислев не ми е влезен ноктот и буричкав со ножичките и видов дека е бааѓи навлезен , некако откорнав и за да проверам дека немам ништо многу длабоко отидов со ножичките и крв малку ми потече . Ме болеше уште таа вечер и сабајлето си имав нормално прсте :D Ама чекав да дојде до тој степен да не можам да облечам тесна патика и да чекорам нормално .

17. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки сакам да прашам секаде ли се на попуст производите на гарниер или само во тинекст :?:

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    СДП...
    Портокалот е наречен според портокаловата боја,или портокаловата боја е наречена според портокалот? :?: :D

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јаболкото е наречено според јаболковиот оцет или јаболковиот оцет според јаболкото? :P

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ова :) логично е

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.