1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    На Сител

На milky-candy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    На Сител во 20:00, a кој/а ќе биде од кај нас, тоа ќе се дознае на самото отварање ;)

3. soncicko

soncicko Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    73
    сакам да прасам како да ставам аватар

4. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    716
    А на која од српските телевизии, дали знаете??? :$

5. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    ^Оди во Контролниот панел кој се наоѓа горе на сината лента. Потоа избери Профил и од левата страна имаш опција Слика на профилот. Кликни таму и прикачи си слика ;)

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077

Зошто да неможе? Јас имам инфо дека и други производи на ВС ќе бидат достапни во космо тинексите :P

7. Hova

Hova Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    127
    Сакам да прашам колку време траел земјотресот во Јапонија?

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Во книгата ти се опишани детално секс сцените, мислам дека е уствари дневник на авторката или не знам како беше. :?:
    Во средно ја прочитав иначе, не мора да чекаш до 15 ка, нема да те убијат ако ја прочиташ и сега, мислам ме сфакаш што сакам да кажам. И онака само ја читаш, не ги правиш работите од книгата.. :lol: :D

Инаку, колку коштаат тие кесичките на МАГИ со зачини шо се?

9. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Јас на некои си 13-14 години прочитав неколку книги од Димко Тасевски-Дитас :tmi: Многу секс сцени, многу безобразно изразување. Па не влијаеа на мене. Тогаш бев воодушевена од неговите книги :D Не дека немаат смисла, баш добри тематики обработува типот, ама стварно се ептен безобразни книгите, а скоро секогаш ги читаат тинејџерки од по 14 години.

10. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Во Тинекс е 50 денари ,секаде е слична цената разлика од 2-3денари .

И јас читав чат -пат по некоја безобразна книга во средно :D
    Најголем впечаток ми остави Зоја - Паскал Гилевски .(книга која вреди да се прочита)

11. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    СДП 2 работи

1. Ова го прашав и поодамна ама никој модератор не ми одговори.. Сакам да отворам една тема, и да прашам прво некој мод. да ми одобри, бидејки не е 'обична' неам појма кај да ја ставам, али планирам во општи дискусии категоријата.. кај кого да се обратам?

2. Малце ми е срам да го прашам ова..малце повише :tmi:
    Веке 2 дена интимниот дел ме чеша..а незнам зошто :worried: се мијам се нормално, водам хигена и пак ете.. инаку треба да добијам деновиве, али сепак ова не ми се десило порано..нормално ли е? и што да правам :x :tmi: :?:

12. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Обрати се кај некој модератор преку ЛП ;) И ќе ти објасни.

Нејм некогаш кожата во интимниот дел знае да се иритира и од козметичките средства кои ги користиме. Можеби оние кои ги користиш се премногу парфимирани.
    Но, може да е е до прашокот за перење кој го користиш. Како и да е, ако продолжи ситуацијава посети си специјалист :^)

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Имаш тема Кандидијаза и уште една чешање на интимниот дел. http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=718&Itemid=592
    Најчесто чешањето се јавува како последица на појава на Кандида. Тоа е габична инфекција. Инаку кандидата си ја носме сите потојано, но симптомите како што се чешање се јавуваат кога ќе се развие.
    Се развива од повеќе причини.
    Долга употреба на антибиотик, носење на тесен и синтетички долен веш, употреба на премногу јаки средства за хигиена - јаки купки и сапуни кои ја нарушуваат нормалната PH вредност на интимниот дел.
    Миј се со чај од камилица, не употребувај јаки средства за лична хигиена, не носи секојдневни влошки. Во аптека прашај дали да земеш некој антимикотик - средства за лечење на габични инфекции.

Еве ги темите на Фемина:
    http://forum.femina.mk/zdravstveni-problemi/kandida-t403/190.html?hilit=кандидијаза

http://forum.femina.mk/zdravstveni-...html?hilit=чешање на интимната област#p337050

14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Фала ФБИ, ке проверам тоа.
    Нина, ме исплаши ептен сега...уште вакви глупости ми фалат :( се надевам не е кандида или како и да се вика ахххх нееее..
    дајбоже да е само обична иритација..
    можно е да е од повеке причини што наведовте.. носам боди и цел месец се кандисувам да идам да си купам поголем број и никако да отидам..стварно е тесен..а можно е и од детергенти..и тоа убаво ке проверам..иако интимниот дел го мијам со шампонче/сапунче (го немам миено со гел/сапун за таа намена) но заради проблемов ке купам додека не ми го снема ова... се надевам се ова ке помогне..
    ке идам уште денес по боди!
    фала ви женски :*

15. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    Не, немој да купуваш средство за интимна хигиена, повеќето се жалат дека од нив им се рашува PH вредноста на вагината. Миј се со најобичен детски сапун, а обавезно прави промивки со чај од камилица, превентивно можеш да се миеш два три дена со раствор од сода бикарбона или раствор од вода и јаболков оцет. (во литро вода две три лажици јаболков оцет) За ова знам дека делува. Исто пиј по литро јогурт на ден.
    Не се плаши, не е ништо страшно. Ако ова не ти помогне консултирај се со лекар, не е страшно, но не треба да се занемарува. И не е ништо срамота, не значи дека не одржуваш хигиена, туку напротив, од премногу миење некогаш се нарушува киселоста на интимниот дел.

16. Nina24

Nina24 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    340
    ^ Има тема заболувања на устата и забите каде Анатх редовно дели совети, таа е стручно лице - стоматолог, најубаво таму да си прашаш.
    Инаку еве што најдов:

Често јазикот го именуваме како “најјакиот мускул во телото”, меѓутоа јазикот е составен од неколку групи на мускули што ни овозможуваат да ја вкусиме храната, да голтаме и збориме. Здравиот јазик е со розева боја и е покриен со мали нодули наречени папили. Бидејќи јазикот константно го користиме може да ни биде непријатно ако имаме проблеми со него како што е дисколорација или разранетост.

Што предизвикува “бел” јазик?

Леукоплакиа, оваа состојба предизвикува клетките во устата драстично да растат. Тоа води до бели формации на јазикот кои иако не се опасни можат да бидат понекогаш прекурзори на канцер. Затоа важно е да се детерминира причината за нивната појава.

- Кандидијаза, оваа состојба резултира со појава на бели плаки со конзистенција на сирење, која почесто се јавува кај бебиња и постари луѓе или пак кај индивидуи со ослабен имун систем. Може да се јави и кај болни кои користат антибиотици кои ги убиваат “добрите” бактерии во устата.

- Lichen planus, се јавува во облик на бели линии по должината на јазикот и обично оваа состојба поминува сама, без никакви лекарства.

Што предизвикува црвен јазик?

Недостаток на витамин Б-12 и фолна киселина

- “Географски” јазик, познат е и како бениген миграторен глосит и се карактеризира со црвени точки кои потоа добиваат бела граница околу нив.

- Кавасаки синдром, оваа болест се јавува кај деца под 5 годишна возраст и ги афектира крвните садови и може да предизвика јазик со црвена боја.

Што предизвикува болен јазик?

- Повреда, ненадејно каснување или пак пробување на храна која е многу жешка може да резултира со болен јазик додека повредата не зарасне

- Пушење

- Јазични улцери за кои не се знае причината но најверојатно е стрес

- Зголемени папили
    - Одредени болести како дијабетесот или анемија

- Орален канцер, ако имате израсток во облик на мала црвена грутка и која не поминува повеќе од две недели треба да се консултирате со лекар.

17. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Обрати се кај модераторот што ја оддржува таа категорија. Еве ти го списокот со модератори и можеш да видиш каде треба да се обратиш (преку лп). :)
    za-forumot/spisok-na-moderatorite-po-kategorii-t3345/

18. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Барам една песна јаа вртат на антена имаа нештоо Еi this is the time.... ајј ве молам ако ја знаете линк :)

На Marucu37 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    The quake, which hit at 2:46pm (local time) and lasted about two minutes, rattled buildings in greater Tokyo, the world's largest urban area and home to 30 million people.

тука вели околу 2 минути...
    а тука

...It lasted about five minutes by my guess. And if you've ever experienced an earthquake, you know that five minutes is an eternity compared to the run-of-the-mill quake. It was scary...

5 минути..
    различни извори..колку точно било незнам, треба подетално да се прорчка..
    али 2-5 минути било најверојатно што е стварно МНОГУ...
    страшно..

извори:
    http://www.abc.net.au/news/stories/2011 ... 162153.htm
    http://www.huffingtonpost.com/2011/03/1 ... 34380.html

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    СДП важно е многу да ми одговорите па овде прашувам очекувајќи вери фаст енср.
    Пред 2 саати го ресетирав рутерот дека на еден компјутер имаше нет, на другите 2 немаше ( а поради што не знам, затоа и го ресетирав)
    Ги избришав конекциите и после пак ги направив, ама не можам да се конектирам.
    Го оставив рутерот 10 минути и од главниот компјутер што се порвзува со кабел има нет, а од другте два лаптопите не можам да се конектирам ако има конекција.
    Решение? Знае некој?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.