Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    СДП знае ли некој какви честички се јоните? :lol:
    Мислам дека се наелектризирани слободни ама не сум сигурна а утре правам тест а имам 21 прашања да одговорам :worried:

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Јон е атом кој изгубил или примил електрон, се делат на катјони кои се позитивно наелектризирани поради поголемиот број на протони и анјони кои се негативно наелектризирани јони поради поголемиот број на електрони :)

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Јон е атом кој изгубил или примил електрон односно е променета неговата неутрална природа. Јоните се делат на катјони кои се позитивно наелектризирани поради поголемиот број на протони и анјони кои се негативно наелектризирани јони поради поголемиот број на електрони.
    Јоните се формираат кога електроните се додаваат или одземаат од неутралните молекули или други јони, како што се атомите на натриумот (Na) и хлорот (Cl) кога реагираат за да формираат Na+ и Cl-, при комбинирањето на јоните со другите честички, како што се катјоните на водородот (H+) и амонијакот (NH3) кога се комбинираат за да формираат катјони на амонијакот (NH4+) или кога ковалентната врска меѓу два атома се прекинува на тој начин што резултира со честички што се набиени, како водата (H2O) кога се разложува на водород и водороден оксид (H+ и OH-). Многу кристални супстанции се составени од јони што се држат во правилни геометриски облици со привлекување на спротивно набиените честички едни со други. Јоните се движат во електродите со спротивно полнење во едно електрично поле и се проводници на електричната енергија во електролитските ќелии. Соединенијата што формираат јони се нарекуваат електролити. Јоните, исто така, се формираат во гасовите кога се загреваат на високи температури или кога електрично празнење поминува низ нив.

4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Тешко дека лепак ке го извадиш со весник и пегла, така се чисти восок :)

5. Biggie

Biggie Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    62
    ^^ Ту бре, ама хемичари сме имале на форумов :lol: . Ајде ова го знаевте, па ова нема да го знаете :D . А бре што ми се деси? Таман стиснав испрати на мислењето и сега каде што треба да се појави информацијата, ми заглави и сеа го дава само линкот горе на url адресата и цела страна е само бела. Ништо друго нема. А останатото нормално си функционира ..
    Знае некој? Доброволци? :wasntme: :D

6. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Веќе од мината недела забележав нешто ко бубулица на моето рамо, а сега веќе се две :@
    Дали е можно да е од премногу триење со сунѓерот ? :(
    Имам две другарки кои што целите се испофрлаа со вакви "бубулици " и едвај ги смируваат.
    Звучам ко патетична будала заради едно нешто ама стварно незнам што да правам, а ми е страв да не се намножат ? :(
    Дали може да го чистам рамото со лосионот за лице Хлоракол?

7. sweetheart10

sweetheart10 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    160
    Мислам дека со навремена дезинфекција ќе го спречиш множењето.А за лосионот,се разбира дека може ;) Додуша мене само тоа ми ги смирува бубалиците на целото тело и од него ставам и на лице и на рамења и на грб :$ :lol:

На pink4ever му/ѝ се допаѓа ова.
  8. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    сдп знае некој некоја продавница за бела техника во скопје?ама и да има стр.на интернет, каталог некој како се движат цените а?фала ви

9. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
  10. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И на мене почнаа да ми излегуваат лицето ми е чисто а грбот ми стана :@ и јас незнам што да ставам

11. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Девојки,ај некоја од вас ако знае,на филолошки студентски прашања од колку до колку работат...? :wasntme:

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.224
    Од 12 до 14 часот.

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  13. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    Абе фала маја ама у амц па нема ладници шпорети и тн а во другата да,видов и пред ама викам друга нема ваљда само 1 у цело ск :D

14. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.648
    Допаѓања:
    2.476
    сдп има ли тука некаде лабело за уста пецка на устата? и колку се? :?: :?:

15. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    девојки, кога вие би биле повикани на кастинг-за промотерка /хостеса како би се облекле со каква шминка/фризура?

сакам да чујам ваши мислења :$

16. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Сакам да ги прашам велешанките кај можам најслатко да си апнам доручек во Велес :D . Да ми препорачате некој млечен ресторан....?

17. Devojche

Devojche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2010
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    36
    http://zk.com.mk

Напиши само бела техника,и одбери за Скопје,и ке ти искочат милион продавници :D

На meruska му/ѝ се допаѓа ова.
  18. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    обавезно сако црно со бела кошула доле сукња до колено или панталони се разбира црни,косата испеглана,напред на страна залижена не многу и собрана на репче доле,за шминка дискретно бела сенка,тенок туш,маскара, руж и нежен сјај за усни
    јас барем така мислам незнам дали ти се свиѓа предлогов и дали помогнав позз :(

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Aбе ајде, многу е формално вака, не, не....

Облечи нешто по кежуал, фармерки тесни, горе некоја блузичка, и на нозете штикли. И косата пуштена и средена. Шминката дневна, нежна.

Не треба да се дотеруваш ко за деловен состанок.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.546
    Сдп кога се емитува емисијата на Огнен (тој од Фламингоси) на Пинк :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.