1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    СДК да ве замолам ако може да ми помогнте т.е. да ми дадете некоја идеја за наслов за argumentative essay. Треба да пишуваме таков есеј и да е како истажување - поткрепено со факти, интервју, историја за проблемот и сл. и треба да се спомнат и контра аргументи. Јас се мислев да пишувам за Работата во групи во изучувањето на англискиот јазик - колку тоа помага и како?, бидејќи студирам англиски, па некако ми беше демек полесно за пишување. Ако ви текнува нешто предложете ми зашто мене денес мозоков ич не ми работи за да мислам на нешто посериозно и дали оваа моја идеја за есејов би била добра, да не ме маваат со камења некаде :lol: . Thank you in advance :*

2. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Што значи зборот синергија?

3. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Појава кога две или повеќе „сили“ или групи се измешани/комбинирани за нивниот заеднички „ефект“ да е многу појак отколку доколку би бил индивидуален. :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    588
    синергија – заемно дејствување во иста смисла, соработка

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Девојки треба да одам на интервју за работа во приватна фирма,би требало да работам ако ме земат-како комерцијалист....е сега дали би било во ред да се облечам во темна тексас сукња,црни хулахопки со црни штикли -не многу високи,секојдневни,црно блузиче и крем скаено палто :$ не ми се смејте навистина незнам шо да облечам...зимото за претходната работа кога бев на интервју носев капут со панталони и штикла дури не го ни соблеков капутот :lol: оти интервјуто траеше 5 мин :lol: хелппппппп

6. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    http://www.123helpme.com/search.asp?text=argumentative

Ѕирни овде, може ќе наидеш на добра идеја. ;)

На tallyweijl и Hopeful им се допаѓа ова.
  7. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    И на правен факултет прва година од оваа учевме ние.

8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Мајка ми како замерка на една (добро по дома) е тоа што девојката на интервју дошла по капут и не го симнала. Ама добро, она влегла без да ја повикаат, лупнала клучеви на маса не се соблекла и ги буљала од типот: што ме замарате да дојдам?
    Како и да е, скаено палто? Што е тоа? На скај мислиш?
    Не ми даде голема претстава вака што ќе носиш..има разни типови сукњи, блузи, палта, чевли....
    Мене некако таа комбинација тексас сукња и црнило со хулахопки, чевли и маица не ми се допаѓа. Палтото крши монотонија, што е добро, но сепак немам слика пред мене па да коментирам. :)
    Кошулка, фармерки, потпетици е секогаш добар избор. Никогаш нема да утнеш со нив. :)

9. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Девојки, да не знаете некој кој црта карикатури (освен Рамстор) ???
    Фала ви однапред :*

10. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    701
    Девојки добив коментари за шминката за табло (матурска) дека ми е нападна (секако од женски).Е сега сакам да ве чујам вас што мислите (бидејќи не сум анонимна).Ако се вклопуваат вашите мислења ќе одам пак ќе се пресликувам.Мене ми се свиѓа така но ипак ова е табло :)

Прикачени фајлови:

• Nancy.jpg
      Nancy.jpg
      Големина на фајлот:
      51,6 KB
      Прегледи:
      196
    На Doozy, 2468, marama и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    ^Убава ти е сликата. :)
    И важно е - ТЕБЕ ДА ТИ СЕ ДОПАЃА.
    А на женски не им верувам за вакви работи, прашај неколку машки примероци што имаат да кажат.
    Каква нападна, тоа љубомората збори од нив. ;)

На yawn му/ѝ се допаѓа ова.
  12. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    824
    Мене си ми баш убава, нема зошто да се пресликувавш. А и имаш туш и сјајче, да не имаш незнам шо. Супер си, барем за мене. :*

13. Srculence--91

Srculence--91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    52
    Воопшто не мислам дека е нападна, супер ти е сликата. Немаш којзнае колку шминка баш си ок. А други можат само од љубомора да ти зборат што сакаат ;)

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Девојки,сакам да одам на солариум малку да добијам боичка пред апсолвентска,е сега имам еден проблем,односно не знам дали е проблем.Грбот ми е исфрлан со бубулички,дали мислите дека е штетно нешто ако одам или не?

15. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Баш мислам дека при сончање бубуличките исчезнуваат. Не би требало да има никаков штетен ефект ;)
    Сепак консултирај се со козметичарката :)

16. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437

сликата тие супер не е нападна јас не гледам ништо нападно тука убаво си излезена а и нашминка си нормално.....позз

17. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Па да и јас така мислам и плус другарка ми работи во козметичко студио и баш она заради тоа и ме тера да одам на солариум,ама една колешка од факс ми вика па не е штетно?и си викам ај да си прашам

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Абе нема врска дека си нападно насминкана, да имаше некојси црвен кармин, ај да речеш нападно е, ама освен што ти се малку (таман) нагласени очите баш си нежно нашминкана. Така да немој да се замараш, остај тоа злите јазици нека си зборат ;)

19. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Јас ти го кажав моето мислење за бубуличките. Но, ќе бидам искрена и ќе ти кажам дека сум голем противник на солариумот (ми се има створено некоја антипатија, на се’ што е вештачко), но сепак, доколку сметаш дека имаш потреба и доколку сакаш да одиш, направи го тоа ;)

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.595
    Јас ти го кажав моето мислење за бубуличките. Но, ќе бидам искрена и ќе ти кажам дека сум голем противник на солариумот (ми се има створено некоја антипатија, на се’ што е вештачко), но сепак, доколку сметаш дека имаш потреба и доколку сакаш да одиш, направи го тоа ;)[/quote]
    Да те разбирам и јас сум и до сега не сум била, ама ми рекоа дека можеби ќе ми помогнел за флекиве од бубулички на грбот па сакам да пробам

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.