Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyStyle

LadyStyle Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    121
    Можеби,ама сретнав повеќе такви мислења за песни и друго па затоа :*

2. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.338
    Допаѓања:
    5.884
    СДП може малку некултурно но каде била сабајле Ариел? :?:

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    СДП дали навистина јадењето мраз дава ефекти при слабеење?

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.225
    Допаѓања:
    140.052
    Сакам да прашам шо е со хороскопов?

„Само што си помисливте дека веќе сè е во ред на работа и дека нема за што да се грижите, пристигнуваат нови проблеми. Можна е неочекувана промена во вашиот оддел или заминување на некој драг колега.
    Можеби ваквите турбуленции се всушност знак со којшто универзумот сака да ви каже дека заслужувате подобро работно место.“

Ариел денес беше на интервју, и неофицијално - ја доби работата :) Официјално - здравје, за неколку дена :)

Само се прашувам дали стварно сум рак во хороскоп???

5. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    ^ Ариел, не се грижи, не секогаш е точен хороскопот. ;) И да искористам прилика да ти честитам и да ти посакам уште многу успеси понатака. :hug:

6. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Прв пат слушам. Тоа е само вода, подобро пиј вода, исто ти се фаќа. Сега ми текна дека Кики и Вики на Велики брат цело време јадеа мраз :)

7. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Кој ти го кажал ова? Мразот е замрзната вода, а и не е баш здраво за забите да јадеш мраз

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Па и мене ми остана тоа во сеќавање од Кики и Вики дека нон стоп јадеа мраз, велеа дека тоа ги топи калориите. Па баш зборевме со другарка ми дека вреди да се проба, ем жешково време, нема да му дојде лошо, секако ако има ефект нели.
    Па ако има некој што го практикува тоа нека каже.

9. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    СДП дали некој после одредена нијанса боја на кожата од сончање има пробано да се мачка со кантарион ??? Демек повеке бојата се таложила, плус како што знам јас тоа е зејтин и најчесто за лек се употребува?..Братучедка ми ме стави во мисла ? :?: :?: :?:

10. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас секое лето се мачкам со кантарион, здрава работа е тоа. Не се прават флеки од сонцето. Јас го купувам од аптека, а сега гледам мајка ми ставила цветови во масло, па летово ќе се мачкам со домашно кантарионово масло. Е сега лошо е што нема ув заштита, ама па и тоа заштитата не е некоја гаранција дека нема да има последици по кожата.
    Пробај летово последните денови мачкај се , само немој директ у 3 саат поручек на сонце. 8) :)

11. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Мраз беше тоа??? Јас не би :)

12. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    32
    Фала на Иренна за одговорот, ете значи човек учи додека е жив..малата не ме зезала :) :) значи да си имам в предвид.Благодарааам :*

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.270
    Допаѓања:
    157.732
    Јас јадам мраз од мала.Убаво ми е,си крцкам.Не знаев дека троши калории додека Мараја Кери не излезе со таква изјава,па барав и прочитав дека троши со тоа што ја намалува телесната температура,а кога ни студи организмот троши повеќе калории зошто прави напори да создаде температура (конкретно црниот дроб),а воедно и се зголемува циркулацијата.

14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    8.823
    Мразот троши калории?Првпат слушам.И јас си грицкам мраз уште од малечко.Супер штом трошел калории,баш интересен податок. :lol:

15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Јас се сеќавам дека они велеа дека јадат мраз, затоа што кога пробувале да се одвикнат од пушење цигари, јаделе мраз за да имаат нешто занимација и да стават нешто во уста, а притоа да не се дебелеат. Наместо да јадат нешто, они јаделе мраз колку да има со што да се занимаваат :)

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    СД ја П Лилит дали ја превриваш водата за мразот или онака обична од чешма?

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Несакам да јадам мраз затоа што така ќе дознаам колку заби ми се расипани (ќе ме заболат од ладното) а несакам да знам за да не одам на заболекар :lol:

18. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Убаво е да се мачкаш со кантарион, ако сакаш да поцрнеш и да добиеш чоколадна боја :) Само не првите денови затоа што ќе изгориш. Кантарионот се става кога веќе претходно имаш добиено боја. Првите денови се мачкај со млеко за сончање со фактор, а после последните 3-4 дена се сончај со кантарион. Кантарионот го привлекува сонцето и многу убава боја се добива од него, само внимателно ако ти е осетлива кожата да не изгориш. :*

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.270
    Допаѓања:
    157.732
    Хахаха...да бе,мраз,обичен мраз,си купив кесички за мраз,зошто се прават потеки мразчиња,па полесни се за крцкање.Нешто како мразот во мекдоналдс испаѓаат...некогаш додавам малце сок на растварање колку да даде некаков вкус,да не ми биде досадно хахахаха....

20. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Јас така на малишаните во семејство им правев шарени коцки мраз, со цедевита. Кога ќе ме нападнеа дома, јас спремна...сок и мраз во сите можни бои, ама внимателно затоа што грлцата после-жарчиња. Добра занимација е тоа, одамна не сум направила.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.