Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    За ринг тон ли ти е ?
    Можеш да пробаш ТУКА

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    разлистај низ страниве ќе го најдеш одговорот ;)

itunes е бесплатен програм за слушање музика, а има на него и опција да ги кратиш песните. Можеш да го симен од apple бесплатно. Ако сакаш и ќе ти ја пишам постапката за сечење на песни...

Еве ќе напишам право како иде постапката зашо се гасам, а може ќе ти треба. Од коа ќе го инсталираш програмов го вкулучуваш и од десна страна ќе видеш music. Ги ставаш песните овде, всушност како плејлиста, десен клик на онаа што сакаш да ја сечеш, и бираш Get Info> Options и ќе видиш има овде start time/stop time и пишуваш од каде до каде сакаш да ја сечеш (пример 1:30....2:30) и кликаш ок. Пак десен клик на песната и Create ACC Version. И за неколку секунди ќе ти се појави сечената. После само ја повлекуваш во фолдерот што сакаш да ја имаш. Вака напишано изгледа комплицирано ама 1мин работа е :) Плус ајтјунс мене ми најдобар програм за музика. Си правам плејлисти од страна и готово :)

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    дали на некоја од вас до сега и се слушило кога ке си стави сјај од Нивеа (оние што се розевите што се во туба)да чуствува нешто како да ја пецка, нешто необично...

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Бил некој да го гледа Панкот не е мртов? Импресии позитивни или негативни? :)

5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Дали има некоја информации дали ќе пуштат пензии пред 1ви?Или научна фантастика е тоа :D

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас. Позитивни :) Стварно е направен на ниво, не се стручно разбирам да објаснувам што како камери, кадри бла бла, ама јас не очекував да изгледа вака добро. Ептен професионално, ич не делува аматерски (ко што очекував да изгледа наш македонски филм, shame on me) Ми се допадна и приказната, има многу хумор посебно со Тони Михајловски. Баш интересно е доловена приказната, тажна и вистинита ама сето тоа е склопено во комедија. Јас пак би го гледала, стварно ми е интересен
    Најјак момент е Фердинанд :D (нема да кажам што, како е, за да ти биде интересно ако го гледаш)

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Бидејќи не добив одговор на прашањево во друга тема, ќе го поставам овде :$ Итно ми е , затоа олку сум досадна :lol:
    Вака женички, што би ми препорачале за кратки и кршливи нокти ? Често ги грицкам и сакам да се одвикнам од оваа лоша навика. Витамини внесувам доволно, меѓутоа сакам да пробам со друго средство за нокти, ефективно, се разбира :)

8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.594
    Јас порано никако не можев да пуштам нокти,ама никако,прв пат успеав со лакчето од Аура тоа што си има таква намена нели,не обичен лак.Е сега бидејќи беше пред многу години не паметам баш колку пари е ама мислам дека е околу 100ка.Побарај или во аптекиве каде што има производи на аура или во поголемите маркети сигурно има

На Cokolatce95 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Важи, ќе побарам. Уште да прашам за колку време ти пораснаа ноктите ? :$

10. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    користи ли некој BUM TV (мислам на пакет интерн.тв и кабелска ) и како е задоволен

11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Б-комплекс апчињата и Пивски квасец се стварно ефикасни, ама отвараат и апетит :) зборевме за тоа поназад. Јас го користам од авон лакот за зацврснување и сум задоволна, не ми се кршат. Инаку иам забележано дека колку почесто ги турпирам, толку повеќе се кршат. Затоа направи форма и остави ги

А за одвикнување, јас на времето се одвикнав од грицкање со тој горчливиот лак. Ама не дека ми горчеше, што е до мене ќе го изедам цел, не ми сметаше вкусот, него всушнот лакот ми беше потсетник. Дека несвесно ги грицкав и штом осетам горчлив вкус одма реагирам дека не треба така и ги тргам

На Cokolatce95 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    5.146
    Ние имаме дома и од интернетот е супер, а за Бум телевизија имам забелешка за програмите, нема ништо посебно, ако ти се верува нема програма за филмови освен тв1000. Имаше две програми мислам дека беа Fox comedy ама ги укинаа, сеа мора да си платиш 300 денари ако сакаш да ги гледаш месечно

13. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Плус се и македонските преводи, за разлика од извесни кабловски оператори.

ЕДИТ: Далеку од тоа дека ако има само една програма за филмови, програмата не е ништо посебно. Филмовите се далеку од мерило за квалитет на програмата, порадо би гледал канали со разни емисии од поучен, историски и забавен карактер.
    А за филм, се знае, кој си сакаш, тој си симнуваш. :)

14. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Дали некој знае која е страната на конфекцијата Астибо на Facebook ?

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Сакам да прашам дали познавате некој што изработува семинарски за економски факултет и колку пари? Благодарам :)

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
  17. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    На фејсбук имасе еден профил- семинарски работи- па во порака можеш да ги прашаш

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    http://zemiseminarska.tk/

Странава гледам ја рекламираат на неколку сајтови, па провери си. :)

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    зависи кој предмет и на која тема и дали имаш конкретни материјали или само сакаш да ја дадеш темава и да ти направат семинарска ај пиши ми ЛП.

20. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    236
    Каде може да ги најдам македонските народни приказни со текст не на видео? :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.