Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    СДП и се извинувам ако звучам глупаво, ама зошто голем дел на младиве феминки везден прашуваат или известуваат за тоа кога ќе бидат пуштени пензиите?
    За баба и дедо прашувате или...? :)
    Пологично ми е некој да прашува за стипендија или плата на ваши години :$

2. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    И јас то го приметив... :D

3. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421

Ако добро сум разбрала, тоа се пензии кои некои од нас ги добиваат доколку еден од родителите е починат , а истиот бил во редовен работен однос до смртта. Овие пензии ги земаат децата нивни , ако не се лажам додека да наполнат 26 години

4. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Мислам дека прашуваат за пензии кои ги добиваат како надомест за тоа што го имаат изгубено едниот родител, за жал. Ако грешам нека ме поправат.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Заш од пензијата на дедо си добивам следување, ко што добив денес :D
    Може да прашуваат за таков надомест како што спомна Свити-Твити, а може и да живеат со пензионери па да останале без пари и ги чекаат.

6. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    ^ Не грешите,еве јас користам таква пензија-за жал ;( ,,,,,а некој може си прашува и за баба и дедо,оти знае дека ќе добие частење ;)

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Има деца со починат некој родител, па ја добиваат неговата пензија, знам таков случај.. :(

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Аха, разбирам. Добро, реков сепак да не звучам глупаво, ама нитуедно прашање не е глупаво кога не се знае нешто. Немав појма дека и тоа се вика пензија.

Уф, уствари сега ми текна дека такво нешто и јас средував откако почина татко ми, ете шуплива глава.
    Семејна пензија, за таква станува збор?

Јас се извинувам но мислев дома дека ве буцкаат баба и дедо, сине де прашај на тоа Фемина сајтот кога ќе биде пуштена пензијата ;)

9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Па не знам како се вика точно ама знам случај почина мајка му и тој и татко му ја земаа нејзината пензија, што значи на истата мислиме семејна логички би требало да се вика.

10. afroditaa

afroditaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    98
    значи кожава моја е како на бебе :?: е туку ај некој нека ми кажи некое средство за брзо поминување на херпеси 10х

11. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Туку, имам да прашам јас ваше мислење иако ми викаат ништо нема некои па ми викаат посети дерматолог - оди на кожно, провери пак крвна слика итн. Значи, и да има надвор 35степени телото ми е загреано,а рацете и нозете ми се мраз ладни а рацете дури и помодрени одвнатре боја на вените имам. Што е работата ? Ми викаат од ладното на есен,зима ама пролет,лето? Кога е топло пак ми се помодрени? Другар ми кажуваше дека негова другарка имала така и отишла да се провери и и рекле дека има проблеми со вените и не смее да свири во оркестар веќе. Крвна слика ми е просечно слаба ама не верувам да е од тоа? Топло ли е, ладно ли е рацете ми се ладни и нозете, само кога е поладно нормално поладни ми се. Мислење ?

12. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Како да се опуштам пред полагање, се ми е перфект научено ама многу сум некако напната. Првпат ова ми се случува толку да сум нервозна, полагам за стипендија утре :sweat: :wasntme:

13. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    исто и мене речиси секогаш рацете и нозете ми се ладни без разлика кое годишно време е.. бев на лекар ми рекоа не е ништо, нормална појава, крвта ми е супер, немам ништо фала богу.. .. инаку и мајка ми го има истиов "проблем" така да кај мене можеби генетски е :lol: :lol: :D

не верувам дека имаш здрвствени проблеми ама за секој случај провериси.. :*

наполнија кадата со вода и уживај си барем половина час.. јас така се опуштам....
    и со среќа на полагањето :*

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^Karina,Oткачи малце на омилените песни :D Напиј се млекце, чоколадце нешто, прошетај се на чист воздух, пробај да си оптимист, а чак и да не мислиш многу што ќе биде. Сигурна сум оти ќе биде перфектно ;) :*

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    СДП дали некој знае од прилика колку пари земаат за изнајмување на голема лимузина за свадба? :?:

16. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    И кај мене се случува истото, немам намера да одам на лекар бидејќи претпоставувам што ќе се случи. Ќе треба да се направат најразлични испитувања и на крај нема да утврдат ништо.
    Плавуша имаш промена на бојата на прстите?

17. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    На цели раце темновиолетови ми стануваат одеднаш многу често :!:

18. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    Имам слушнато, а и читано дека ако има и промена на бојата можеби се работи за Рејнов синдром (Raynaud's phenomenon). Се случи во зимата од ништо ми потекоа 2 прсти на раката и имаше промена на бојата. Од толку што се специјализирани нашите доктори ме упатуваа од едно место на друго, прво на ортопед тој постави ваква дијагноза, па на интернист таму сосема друго и примав и тешка терапија. Незнам што да ти речам, можеби треба да посетиш лекар

19. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мене не ми потекуваат мраз ми се ладни и ми помодруваат :/ лекар да посетам глупо ми е да не испадне за глупости само барам болести со сила, ама ако сум во болница ќе прашам. :(

20. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Дали можи ако сум логирана на фемина и си стегнам лајк на некој линк од фемина и нели ми излегува на фб профилот ...и сега друг некој од пријателите ако стегни на линкот можно е да ми влези во фемина акаунтов? :?: Поглупаво од ова прашање немам поставено, но стварно се збунив кога си се пуштив од кај дечко ми и си одам кај мене на профил и го проверував точно баш ова и гледам ми излегува срцулка и сето тоа. :?: :?: :?:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.