Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    Патот со автобус е најмногу 5 саати, сепак зависи и од граница нели ;)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Пирамид, Всичко, извини :!: :D

Абе ако минуваш горе на Деве Баир не е далеку, како што кажаа максимум 5 саати, а ако си правиш турнеи низ Бугарија и Македонија па поминеш на граничен премин Ново Село, тогаш ќе ти излезе повеќе од 8 саати :lol:

Што би рекол Ајнштајн- се е релативно 8)

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    дали македонија се пласираше во финалето на евровизија?

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Засега не, денес настапува Влатко.

Значи ако фатам бус во 19.00 дури на полноќ стигам у Скопје? ;(

Ногу бе! Дај бе некој нека ме дружи во Софија, има ли тука такви? :D

Фала девојки :*

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    тоа вечер ќе дознаеме. Вечерва пее Влатко ненам кој по ред , почнува во 21 часот (мислам)

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Добро бе,како се справувате со машко во знак РАК?! :?:
    На сите им го знам дериџето (оф мајко искусната јас) цел зодијак го поминав :D ..Не бе туку си прочитав негде :lol:
    На овие не знам што им се прави,дали плачат,јадат,се смеат,снесат ноеви јајца? :x
    А,многу ми е важно :angel: .Не денгубам јас безвезе,а пост па ич :wasntme: :D

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Има цела тема за РАК :)
    И ние напатените таму си пишуваме..... :rofl:

8. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    ^^ Ух,зар и теми има таквиии ? :lol: ..Епа тешки дилеми се овие,богаами :D ..Ај фала,да разгледам сеа јас. :*

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Рак
    -грижлив, пречувствителен, фантазер, променлив, самосожалив, традиционален
    - семејна личност, штедлив, мирен, долготрајно и добро памтење, инсипративен, интуитивен
    -инертен, неактивен, ограничен, без енергија, мрзелив

За него најголемо значење има семејството, неговите предци, традицијата, обичаите. Најчесто не ги разбира другите луѓе па затоа изгледа како да не се снаоѓа добро во реалноста и реалните ситуации, затоа влегува во својот внатрешен свет на фантазиите. Многу ја сака неговата внатрешна интима, интимата во домот, тие се најфамилијарни луѓе во зодијакот и за нив домот и хармонијата во семејството се непроценливи и бараат личност која ќе го подели тој внатрешен мир со нив.
    Во врска со бракот раковите можат да се поделат во две групи-ракови кои многу го сакаат домот но се напорни, се фаќаат за влакно (цепидлачини) и се критични и друга група-ракови кои се инертни, мрзливи и најчесто се женат за имот, наследство, корист, положба поради лесен начин на стекнување со истите.
    Се задржува во домот највеќе од сите знаци, но колку и да ги сака жената и децата секогаш наоѓа некои мани, критикува. Секогаш мора непрекинато да биде задоволуван, емотивно стимулиран. Спаѓа во оние кои се верни во бракот но секогаш кај него постои незадоволство па поради променливиот карактер и преголемата осетливост и сензуалност може да постои и исклучок. Избегнува да се впушта во опасни ситуации, инертноста и недостигот на енергија не му помагаат во тоа, поради тоа е и најмирен но може и да стане досаден.Човек на кој цело време мора да му докажуваш, објаснуваш, исполнуваш желби и очекувања, ги прифаќаш неговите идеали.
    Токму затоа тој бара жена која ќе ги решава наместо него комплицираните работи и ќе го држи стабилен на земја, која нема претерано да му опростува. Тој во младоста може да изненади со желбата за дружење и трошење на пиење но во бракот е сосема спротивен, верен, опростува, наоѓа мани, се држи до домот и традицијата.
    Често е депресивен и меланхоличен и пати од комплекс на ниска вредност. Затоа има многу стравови. Иако сакаат да фантазираат на крај пак ќе си ги упропастат и фантазиите замислувајќи си ги лошите работи кои би можеле да му се случат. Никогаш не преземаат иницијатива и најчесто се посматрачи. Немаат храброст да се борат освен кога станува збор за некој негов идеал, тогаш стануваат егоистични, нереални, одмаздољубиви, неретко манипулативни.
    Им одговара повеќе интелектуелна отколку физичка работа.
    Најтешка задача му е да побегне од песимизмот и размислува позитивно.
    Кога станува збор за секс сака подобро да ја запознае својата партнерка, секс за една ноќ не му значи ништо. Сака да се гушка, милува, бакнува. Ерогена зона-брадавици.Во сексот е конзервативен.Сака долги врски и довербата е од пресудно значење. И тука не презема често иницијатива па партнерката треба да се потруди малку повеќе и за тоа.
    Се изнапишував, ај сега дома да си одам, доста е работење (денгубење) :rofl:

10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сакав да прашам можно ли е поради стрес и нервози да ми доцни ? :^)

11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Да да , а исто и ако земаш антибиотици или од промена на клима .

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Да, не се плаши поради тоа, мене ми се случи два и пол месеци да не ми дојде, и тест за бременост дури земав ;) Ама ако не си сигурна од што е земи си и ти тест. Времево какво е зае*ано можно е до тоа да е. На една колешка пола година не и дојде ама беше на гинеколог имаше хормонално пореметување.

13. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Уффф онака секогаш точно на ден си довагаше...а сега пред матура касни :worried: :( па не е фер да си шеткам со "памперсче " на матура :(

Ахх неее какви тестови за бременост...малечка сум си не сум стасала до сексуалните односи сеуште си се чувам :tmi: :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Од нервоза ти е гарант :) Мене кога ми касни глеам некако да се опуштам и истиот ден ми доаѓа :)

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    во 21 часот на мтв 1 ;)

16. Mandarinna88

Mandarinna88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    116
    Дали некоја од Феминките знае да ми објасни каде точно во Скопје се наоѓа кафе бар Театро :)

17. Tanjus

Tanjus Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    70
    Каде е мостот Обединети нации во Скопје? :^)

18. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    СДП колку се вари оризот ?

ВЕ МОЛАМ БИТНО Е :( :(

19. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Зависи како го спремаш - ако правиш тава со ориз, тогаш малку испржи го на зејтин со кромид, а после динстај во рерна околу 30 мин..Ако го вариш во вода, стави го во вода што врие и со повремени мешања вари околу 25-30 мин - кога ќе видиш дека е згуснато и меки се зрната тогаш е готово

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    СДП како се става слика во e-mail порака. Треба да испратам CV, на него имам слика, меѓутоа кога го ставам CV-то во e-mail сликата не се отвара. Helpp!

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.