Сакам да прашам...?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Hipica, 16 март 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Aj малку поконкретно...дали ќе седите дома или ќе излегувате...дали сте мешано друштво или само девојки?
    Пр. за домашна забава..играјте некоја игра како монопол, ризик, поделете се во групи и играјте асоцијации, пантомима, брза географија и сл.испржете компичиња со сиренце и пивце за мезенце...можете да гледате некоја комедија , направете си пуканки ;)

2. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Земете си цугопол и уживајте. :)

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    anyone? :(

4. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.030
    СДП дали ве зфркава интернетот?кога отварам после неколку минути ми се исклучува,од синоќа ми е вака?го дисконектирам и пак конектирам и тогаш е се во ред но само за неколку минути и пак исто :@

5. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Дома ке бидеме :D Ама сите тие игри ни се здодевни сакавме нешто поново поинтересно. Мешано друштво сме

6. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    јас мислам 3 саати дека ти требаат :?: али сепак зависи од шоферот

7. Dayse

Dayse Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    133
    Мене не ми зафркава :) Но на некои мои другарки да и тие незнаат во што е проблемот |( А да се јавиш таму од кај што ти е интернетот да не има некој проблем?

8. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Кај мене нон-стоп така прави и многу ме нервира...Се јавувам скоро секој ден во Неотел и од таму ја рестартираат антената(некогаш и се карам со нив) :envy:

На anastasija85 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Девојки прашањево е малку глупо ама ајде ќе го пишам :tmi: :tmi:
    Значи вака една моја другарка спрема дипломска да ја брани следнава недела и се чудам дали да купам нешто за поклон или не. :x Значи срам ми е да одам со празни раце ама искрено сум многу изреволтирана. Не сум материјалистка но јас од другаркиве мои ниту на одбраната ниту на прославувањето не добив ништо и многу ми е криво. Едноставно јас не сакам скап поклон јас сакав само внимание, едно цвеќе многу ќе ми значеше. До ден денес поминаа 9 месеци од моето дипломирање. Другаркава е последна која што дипломира, а за сите кои беа пред мене јас секогаш купував поклон и цвеќе како што нели доликува. Е сега од една страна несакам да се спуштам на нивно ниво а од друга страна криво ми е што и ден денес кога некој ќе ме праша што имам од другаркиве мене солзи ми навираат во очиве. Ве молам за совет и немојте да ме осудувате може не треба да размислувам вака ама еве од внатре самото ме тера. :( :(

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Многу е глупаво, што они тебе ништо не ти купиле. Ама ако ти веќе си купила на секоја од другите по нешто треба и на оваа. Немора нешто којзнае што, ама барем цвеќе однеси и. А за тоа што они тебе не ти купиле ништо, според мене е многу не фер, и не другарски, како да не те почитуваат.

11. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Значи нај нај искрено не ми е до поклон ама и на одбраната и на прославата си дојдоа онака со празни раце и за поклон демек накнадно ќе збориме и на тоа остана. А за цвеќе јас од почит им носев на сите, а за поклон собираме сите другарки пари и секоја си бира што сака за поклон. Знам дека не е фер ама ако им спомнам нешто ќе речат дека сум материјалистка а и без тоа не планирам да им спомнам дека глупо е :worried:

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ако добро разбрав ќе брани дипломска...мислам дека е доволно да купиш цвеќе, а кога и ако :!: прави дипломска тогаш ќе си однесеш соодветен поклон...
    Ако тие не биле добри другарки и не ти направиле чест, ти направи го спротивното...или пак и ти не оди, договори се со другарките, види која ќе оди па договорете се. ;)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Потполно ја сфаќам твојата револтираност, воопшто и не помислувам дека си материјалистка, туку едноставно ти е криво што другарките нема да направат куќа со 100 ден. и можеле да ти укажат почит и да купат нешто за тебе.
    Се работи за интелектуалки кои и не го познаваат бон-тонот најдобро.Како и да е, тоа е нивен срам.А ти биди многу поголема од нив, купи скромно цвеќе и тоа ќе и биде сосема доволно.На за џабе рекле: кога некој ќе ти удри шлаканица, сврти му го и другиот образ.
    А верувај ми кога ќе и го врачиш цвеќето на другарка ти, нема да и биде сеедно, веднаш пред очи ќе и се врати споменот од твоето дипломирање.Ама оттука натаму, тоа е веќе нејзин проблем.

На ana-banana и LivingGlam им се допаѓа ова.
  14. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    вака -на баба ми-ваљда од вилицата и се нафрла цела уста ,прво од внатре потоа од надвор.Беше на стоматолог и рекол со метиленско плаво да се мачка но нема фајде веќе цела недела.Во понеделник сме на матура кај прв братучед па несакала да оди со таква уста :D Е ајде де,знае некој што да и купам да и помине?

15. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Пробај со проафтол, поефикасно е од метиленско плаво. Го има во Зегин.

На Iceberg му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Марама сменив во ГТЦ има една менувачница накај спроти бимбо за сликање му доаѓа. Ми ги сменија без проблем. 50 денари евро

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    СДП како се движат цените на балетанките во ил камино?

18. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Јас моите си ги купив 600 пред скоро 1 месец
    од 600 до 900

19. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    И јас како тебе многупати сум се нашла во такви ситуации.И дилемата е навистина голема-дали да се спуштиш на нивно ниво или не.Навистина заслужува да не и однесеш ништо.Но однеси и барем една ружа.А тоа дека ќе се замисли и ќе и падне незгодно што на твојата не донела ништо-зависи од тоа дали има осет.
    А што да кажам јас-една другарка пред година и некој месец роди.Не го оставив бебчето без ништо-за 40дена купив поклон,на нова година му направив пакетче со играчки,трењерки,кашички,сокчиња,за роденден му дадов пари,кога таа се оперираше одев секој 2 ден плаќав такси за да и помагам околу бебчето,секогаш носев сокови,кафе,колачи и за неа а и за бебето кашички,чоколадки....Ми беше ќеф не оти сакам нешто за возврат ,барем тронка почит.Но после година таа ми дојде на гости-една година не доаѓаше зашо сме далеку и да не го малтретирала бебето,ајде си реков ок,не донесе бар едно кафе не на мене на мајка ми бе :fubar: Значи нема никаков осет,а пари не и фалат има колку сака,значи не е до тоа.Мене не ми е до нејзиното кафе,но нека цени јас што сум правела.На дечко ми на роденден не дојде со изговор дека била на друг роденден,па можеше 10мин да дојде....И сега како ?Се среќаваме нонстоп оти сме од исто друштво.Ама навистина ми падна тешко.Сега -како да осеќа нешто-и нонстоп ме вика на гости.Ама немам појдено,ме фати инат :envy:

20. KrystalTears

KrystalTears Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    29
    Дали знаете дали работи АМЦ утре и до колку?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.