1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам куче

Дискусија во 'Дом' започната од akita, 16 април 2010.

1. Avenged

Avenged Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    1.592
    Нема агресивно куче,само газдата може да го направи такво,се зависи од него :D

На Sanjichka007 и kikkki им се допаѓа ова.
  2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Кики, не се врзуваат поголемите кучиња во двор зошто не само што ќе станат диви, туку и агресивни. Па и да е најмалата раса! Една комшивка на баба ми чуваше џукче, што и стоеше врзано ЦЕЛО ВРЕМЕ! Многу ретко го шеташе и тоа почна да го кине ланецот и да напаѓа луѓе што поминуваат. (дури и деца)
    Затоа, врзано куче НЕ! Колку и да е големо, тоа треба да трча во дворот додека нема луѓе или гости таму.
    А, го препорачав Боксерот, зошто помислив дека сака кучиња со поостар стоп и пократка муцка. За англискиот булдог треба дупло повеќе грижа и трошоци од боксерот зошто имаат здравствени проблеми, а и 400-600 евра се. Боксерите не се подалеку, но 200 евра најмалку се. Ако кучето е поголемо и може да ја прескокне оградата и (не дај боже) да нападне некој, тогаш наместо врзување, може ограда во задниот двор да се направи. Така нема да биде вознемирено тоа, ни минувачите.

Кога одам накај моето училиште, цело време ме лае еден Боксер, не само мене, сите не лае зошто сме блиску неговата територија. (сепак, машко е тоа и машките се потериторијални) И ја обвинувам газдарицата зошто не става ограда во заден двор... А, инаку е многу мил, обожава други кучиња, ако му потврди газдарицата, ќе биде мирен со другите луѓе.

3. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Дечки некој да пише колку чини пасош да се извади за куче? Сакам да го носам надвор, бидејќи се селиме и нема шанси да го оставам. Некој да сподели искуство со авион да пренесувал куче? Моето нема да е мирно, па сум на мисла да го успијат пред лет. Што мислите?
    Фала ви :)

4. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Заинтересирана сум да купам лабрадор со педигре, каде може да се најде и колку пари се?

5. UltrasGirlMKD

UltrasGirlMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    28

https://www.facebook.com/Nabavka.na.kucinja?fref=ts Лабрадори со и без педигре до пред неколку недели имаше бели лабрадорчиња сега се веќе стари,а можда и се продадени незнам,консултирај се можда има нови ;)

На Sramezlivoto му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.467
    сакам да вдомам кученце, ама незнам како да ја убедам мајка ми :worried: а веќе знам кое си го сакам, толку е слатко, и со мал раст, така да ќе може да се чува во стан (тоа е причината зашто не сака куче, не било за во стан |( ) незнам сега што да правам, како да ја убедам :D

7. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Треба да ги има примено сите вакцини да е чипирано,и ќе му земат крв за испитување.Проверката за крф е 100 евра.Се чека 3 месеци и се добива пасошот.А за со авион незнам,ама сигурна сум дека е возможно.
    Пс.100 евра е за испитување и вадење на пасош за земји во европска унија,за подалеку јави се на било кој ветеринар ќе ти објаснат.

Јас чувам куче во стан,како и сто други луѓе.Мала раса не ни може да ти опстане во двор,тие се салонски кучиња.

8. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Сакам да си земам кученце, да ми препорачате куче со среден раст. Јас сакам иначе злате ретривер ама тие се големи или можеми има некоја раса помал ретривер?

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    порано не ги сакав но сега мн ми е мило ова кученце француски булдог :inlove: срце е

Прикачени фајлови:

10. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Не личат многу на ретривери, но се помали од златен ретривер. Расата е Бретонец Шпаниел (Епањол Бретон) и вакви се:

Тоа се сите можни бои на Бретонците, чичко ми имаше Бретонец и ти препорачувам женка да земеш, зошто мажјаците бегаат почесто.

На mims-89 и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  11. UltrasGirlMKD

UltrasGirlMKD Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    28
    За кученца со мал раст нема врска дали во стан или во куќа ке живеат,може внатре,а може и на тераса ако е поголема,нормално дека секој ден-цел ден нема да седи во станот,туку ке го шеткаш :) Лабрадор,питбул,ретривер и тие големи расни кучиња никако не се за во станови ;) А незнам зошто мајка ти несака кученце,нешто шо цел ден ке оди по неа ко мало детенце и ке си има занимација,а и ти ќе имаш другарче,стварно не ги сфаќам луѓето шо не сакаат дома да чуваат милениче :?:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Нема врска колкава е расата во врска со чувањето во стан. Познавам луѓе и шарпланинци што чуваат во станови па супер им е. Се е во тоа колку време имаш да му посветиш на шетање на кучето, поголемите раси бараат повеќе шетање и активност, додека со помалите е полесно доволно им е и шетање пред зграда. Малото кученце може да помине и со 3 пати дневно изнесување, ама големите треба и повеќе од 5 пати да ги изнасеш надвор. За тоа што ќе седи само дома ќе биде како што ќе си го навикнеш. На пример наутро пред да излезете сите од дома ќе го изнесеш на подолга прошетка, уште од мало ќе го оставате да седи само дома за подоцна да не си имате проблеми. Оставајте го и само да спие така полесно ќе се навикне. Ќе ти треба многу време и трпение додека да го научиш на хигиенските навики и што смее, а што несмее да прави, ама ако си вистиснки љубител не би требало тоа да ти биде проблем. Најголем проблем со кучињата што се чуваат дома се влакната. Мој совет затоа ти е да си земеш помала раса, пудлиците најмалку пуштаат влакна исто и териерите Вести, Јоркшир...

На DogLover13 и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  13. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    машка хаска за парење има некој ?

14. mihaelamika

mihaelamika Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    МАЛТЕЗЕР ИЛИ ШИ-ЦУ ?

Решив да си купам куче. Имам избор помеѓу малтезер и ши-цу. Доколку се разбирате помогнете кое да го одберам. Да е мирно и да не се митари ПОМООООШ !

15. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    И јас ти препорачувам Ши-Цу. Тоа не лае многу и мирно е. Малтезерот повеќе лае и се приврзува за само една личност во фамилијата. Ако сакаш фамилијарно куче, земи Ши-Цу. И двете раси не се митарат, ама треба многу одржување и нега на крзното.

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    МАЛТЕЗЕР ИЛИ ШИ-ЦУ ?

Не знам за ши-цу, ама малтезер не би земала никогаш! Премногу лае со тоа пискаво гласчето,
    има долго влакно, мали се ама темпераментни , читај агресивни, лајави, а ова едно јас што го знам
    не поднесува деца, паѓа во транс од лаење по нив...
    Всушност кога подобро размислам воопшто не е ниту мирно, ниту дружељубиво куче.

Генерално, не сум љубитељ на малите раси,
    За мене лабрадор е куче што би сакала да имам еден ден (кога ќе имам куќа со двор ;) )

17. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    МАЛТЕЗЕР ИЛИ ШИ-ЦУ ?

Ако едно куче што го знаеш од таа раса е агресивно,не значи дека се сите.Секое куче си има карактер како и кај луѓето.Тоа е веќе среќа како ќе ти се погоди,може да земеш пит па да бега од мачки :lol:
    Или па некое од мини кучињава а да се сили ко рамбо да е.
    Мене ова шитцуво не ми е баш убавко.
    Многу повеќе ми се допаѓа Јокширски териер.

18. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Иди кажи им го тоа на комшиите мои :D . Две ги имаат за дваесет лаат по цел ден. Кога ми побараат да ги причувам, страв ми е од постарото. Не страв како страв, знам како да се справувам и со агресивни кучиња, ама страв во смисла дека знам ако ја допрам кучката како секое друго нормално куче, ќе проба да ме уапе.
    Има предиспозиции, но не зависи до расата каков карактер ќе е кучето, од газдите зависи какво го израснат.

На Papillon.Papi и Waka-waka им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.834
    Не е само едно што го знам, едно што го знам оди до таа крајност да не ги сака ниту малите деца, инаку сите други што ги познавам се лајави и агресивни, кое повеќе кое помалку.
    И убедена сум дека е многу и до расата на кучето, генерално малите раси важат за такви.
    А пит да бега од мачка, не ми е возможно да постои, едноставно не му е таков ген. Тој може да биде агресивен ако е така трениран, а и не мора, ама генерално не е куче што е тромо и дружелубиво.
    Ама, како што кажав јас не сум љубител на малите раси, ама да имам такво куче или да се одлучам да го земам сигурно ќе го засакам со сите негови мани и врлини.

20. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Ааахааа, даа...
    http://www.youtube.com/watch?v=mPps2FREv-Q
    http://www.youtube.com/watch?v=21ijj7xBU8A
    http://www.youtube.com/watch?v=DAqpyshfI8s
    http://www.youtube.com/watch?v=Sgnw5UZF-9g
    http://www.youtube.com/watch?v=bfHrlr0IGM4
    Има и уште, побарај.
    Кучињата, исто како и луѓето си имаат свој карактер. Секое е единствено и уникатно на свој начин. На некои им смета тоа но, на некои тоа им се допаѓа. Лабрадорите можеби се познати по нивната мила природа, но верувај дека нема сите да бидат такви, зошто расите на било кои животни не се клонови на нивните предеци.

На BeautyAndTheBeast и imelda им се допаѓа ова.