Се подарува самојед од машки пол, стар 7 месеци. Кој е заинтересиран нека ми пише во порака, да му дадам број од девојчето.
Оние кои сакаат милениче и се во можност да пружат љубов и грижа, ќе можат и да си вдомат. Влезот е слободен.
@Daleron Аааа...Далке, сакаш да ме збуниш, а ... па исто е, Лабрадарот е ретривер... http://www.akc.org/dog-breeds/labrador-retriever/ Labrador Retriever Dog Breed The Labrador Retriever, also known as simply Labrador or Lab, is one of several kinds of retrievers, a type of gun dog. Wikipedia Life span: 12 – 13 years Higher classification: Dog Origin: Canada Weight: Male: 63.9–79.4 lbs (29–36 kg), Female: 55.1–70.5 lbs (25–32 kg) Temperament: Outgoing, Even Tempered, Gentle, Agile, Kind, Intelligent Height: Male: 22–24 inches (57–62 cm), Female: 22–24 inches (55–60 cm)
Ретривер е ФЦИ група. Има вкупно 6 ретривери (златен ретривер (тој што го викаш ретривер), лабрадор ретривер, чесапик беј ретривер, рамновлакнест ретривер, Nova scotia duck tolling retriever (овој не знам какo да го преведам), кадрав ретривер (curly coated retriever)). Во Македонија имаме легла од лабрадори (најмногу), златни ретривери, а само еден примерок од расата рамновлакнест ретривер. Сакаш убав примерок, одгледан во одлични услови и исхранет со квалитетна храна или обичен примерок кој е одгледан со малку знаење и хранет со не толку квалитетна храна. Првите коштаат над 300 евра, вториве 50 евра. Play full team одгледувачницата имаат прекрасни лабрадори и традиција со одгледување на расава. Едно време се мислев од нив да земам куче.
Од поефтините сакам...веќе ми понудија од поскапите, меѓутоа ми се гледа скапо. Веќе имав лабрадор, сам го подигнав, го дресирав, го раснев и го закопав кога умре... Сега сакам на децата да им земам такво куче..... паметно е, интелигентно, добар чувар...
искрено....не знам ни дали ќе имам можност да го чувам на подолг рок, може да се случи за некое време да треба да го дадам, затоа и не сакам да вложувам толку. обично по огласиве се наоѓа повремено ама сега како за инат нема ништо во последниве месец дена..
Ако не можеш да го чуваш повеќе време воопшто не земај. Моето куче за мене се приврза во едвај 1 година. Во Грција кога бевме со неа нѐ чуваше, животот ќе го дадеше за нас. Замисли колку би била уништена ако сега ја дадам на некој друг. А, да не зборам за Лабрадорите, тие ептен се приврзуваат за семејството. Моментално нема зашто сега кучките обично добиваат и сега се парат (повеќето добиваат во есен и пролет). 3 месеци од сега, би требало да има легла.
малите дома ептен ме притискаат...а после тоа ако не бива, ќе им го дадам на моите, они живеат во близина па така нема да има проблем за гледање. знам дека сега се парат...мојот јас не можев да го задржам зад ограда кога ќе дојдеше ноември и кога ќе се расшетаа кучките....
Можам да ти кажам како е од другата страна. Околу куќа 10 напалени кучиња, страв ми е да искочам да ја прошетам, да не нѐ "нападнат". А, и јас така пекав по куче 10 години по ред. Тек сега го добив и не се каам. Убаво направија моите, прво требаше да им докажам дека кучето ќе биде моја обврска и тоа го сфаќам сериозно, па потоа ми земаа куче. Во меѓувреме јас се спремав со читање за грижа на кучињата. Сега почна да ме интересира и нивната анатомија. Признавам дека сум фрик.
Zavisi od toa vo kakvi uslovi se chuvani I kakvo pedigre imaat. Vo odlichni uslovi ako se izrasnati (hraneti so najdobra hrana, odgledani od kinolog) chinat okolu 350-400 evra. Ako se odgledani vo farma za kuchinja od chovek shto mu e cel da profitira chinat okolu 100 evra.
AIBO земи си ако сакаш куче што не расте и нема заби. п.с. Те молам објасни ми како може куче да нема заби?
Сакам да купам хаска не постара од 2-3 месеци машко по можност, не мора да има педигре. Ве молам ако познавате некој што продава да ми пишете. Фала ви.