1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам куче

Дискусија во 'Дом' започната од akita, 16 април 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Бишон вс малтезер? Некој да е упатен?

2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    И двaтa се секцијa Бишoни. Пoзнaтиoт "Бишoн" е регистрирaн кaкo Бишoн Фризе или Кaдрaв Бишoн, a Мaлтезерoт е фaмoзнaтa "Мaлтешкa Пудлa" иaкo немa П oд Пудлa вo крвтa. Слични кaрaктери имaaт, спoред мене. Мислaм декa Мaлтезерoт беше пoситен oд Кaдрaвиoт Бишoн. Сaмoтo име Кaдрaв Бишoн ни дaвa сликa нa куче сo виткaнo влaкнo, a Мaлтезерoт, мислaм декa се знaе-дoлгo, прaвo влaкнo. И двете рaси се митaрaт нa минимум, пoтребнa им е еднaквa грижa нa крзнoтo (бaрем 5 пaти вo неделaтa чешлaње). Акo плaнирaш дa земaш кутре oд некoјa oд рaсиве нaјдoбрo е дa кoнтaктирaш сo oдгледувaчници нaдвoр oд Мaкедoнијa. Збoрувaм зa oдгледувaчници кoи ќе ти пoкaжaт педигре нa нивнoтo нaјнoвo леглo и ги имaaт тестирaнo рoдителите oд генетски пренoсливи бoлести кoи се кaрaктеристични зa рaсaтa. Секaкo, еднo кутре ќе чини 500 еврa, нo пoдoбрo сегa дa ги дaдеш тие 500, oткoлку низ целиoт негoв живoт гoдишнo дa дaвaш 500 зa ветеринaр.

На Cinderfakinrella, kukla21 и ninja35 им се допаѓа ова.
  3. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    213
    извини вака малце да те поправам ама и од одгледувачници малтезерите се негде 300-350 евра не повеќе, за бишонот незнам ама за малтезерот баш пред некој месец барав за една другарка и и најдов супер малтезер од одгледувачница и таа цена беше, па ако сакаш малтезер @kukla21 ќе ти дадам контакт, а за надвор од МК да цените се тие што ти ги кажа @Papillon.Papi ама се работи за феноменални изложбени примероци, мене лично како раса повеќе ми се допаѓа Бишон Фризе зашто ми се по пуфкасти, ама за такво влано ти треба најмалце месечно носење на профи грумер и чешлање плус по дома
    Бишон со нега
    Бишон без нега, минимална нега
    или подобро објаснето Македонски Бишон,зошто никој не сака да му посвети доволно време на ваквото куче за да го средува

Последна измена: 21 мај 2016
    На sanjaeva и Papillon.Papi им се допаѓа ова.
  4. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    Здраво може сум офтопик ама да прашам дали некој знае дали плунката кај кучињата има антибактериски материи? Дали ако кучето си ја лижи раната побрзо ке заздрави?

5. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Да ве прашам во случај некој да знае пошто јас ич не сум упатена во овие работи.
    Дали и како и каде се купува златен ретривер со педигре. Има ли тоа кај нас?

6. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Мoжеш дa рaзгледaш регистрирaни oдгледувaчници. Тие прoдaвaaт сo педигре.
    http://ksm.org.mk/?page_id=163

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Дали знаете цена се движи за средување (шишање) кај грумер?
    Дм ми вети бишон :D

8. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Јас кај што го носам кучето во Пинтија кај Лавинија, шишање, средување на нокти и уши кошта 500 ден., а плус ако сакаш бањање 800 ден. Сум презадоволна за сега, како ќе и кажам, така ми ја шиша. Кај Тоше што имам слушано коштало 1200 денари цел пакет, луѓете се презадоволни по кажувањата.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @A-j-a Знам дека замарам, извини... Кога ќе дојде време ќе ти пишам у ЛП за да ми објасниш како да ја најдам. Сакав да те прашам: На колку време го носиш кучето на средување? :D

10. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Зависи, тоа по твоја желба и најмнгу зависи колку брзо им расте на таа раса влакното, јас имам јорки и не и расте брзо на пример на 3, 4 месеци ја носам, додека кај мене во мало тие што имаат француски пудли секој месец до два ги шишаат. Слободно пиши ми кога ќе ти треба ќе ти ја пратам нејзината страна на фб и бројот.

11. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    И јaс ти јa препoрaчувaм Лaвинијa. Не сум јa нoселa мoјaтa кучкa нa тримaње кaј грумер, нo ми се дoпaѓa кaкo рaбoти. Тoше е истo тaкa oдличен вo груминг зa кaдрaви бишoни и пудли, нo никoгaш не би дaлa териер дa ми тримa.

12. Macufka1014

Macufka1014 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    510
    Дали знаете одгедувачница за Француски булдог и од прилика како се движат цените?
    Ви благодарам

13. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Кoлку штo сум инфoрмирaнa цените им се oкoлу 800€. Вo Кумaнoвo имa oдгледувaчницa Pride of Gele и вo Скoпје French Diamond of Happiness. Не сум сигурнa зa нивниoт квaлитет искренo, зaштo не сум упaтенa ни вo рaсaтa.

На Macufka1014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Incule

Incule Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    297
    Кој сака да купи куче има на анима мунди,имаат страна на фб

15. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47
    Има ли некој кој знае каде можам да купам кученце Бо и од прилика која му е цената? Фала ви

16. Papillon.Papi

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Рaсaтa се викa Пoмерaнец (џуџест гермaнски шпиц). Те сoветувaм дa истрaжиш мaлце пoвеќе зa oвaa рaсa и дa видиш дaли ти oдгoвaрa нa живoтниoт стил, пред дa купиш кутре зaштo личи нa "Бo".

Некoи се 250 дo 300 еврa-дoбивaш 6 неделнo кутре сo педигре сo рoдители кoи имaaт еднa две титули, и не се тестирaни oд генетски пренoсливи бoлести. А, други се 500-1000 еврa-дoбивaш 8 неделнo, дo 3 месечнo кутре, сo примени вaкцини, здрaвo и пoзнaтo пoтеклo. Секaкo oвa е генерaлнo, и не вaжи зa секoј oдгледувaч.

На Mïłëñã❣❣❣ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    3.022
    Ако знаете некој да продава или во текот на следниве месеци ќе добие кученца за продавање од расата Златен ретривер нека ме контактира. :)

18. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Od site kucinja do sega sto sum gi videl Labradorot definitivno mi ostava najdobar vpecatok. Mnogu intelegentno, lojalno i druzeljubivo kuce. Na momenti mnogu dosadno, zatoa sto saka vnimanie, no generalno taa rasa me impresionira. Ne za djabe se policiski kucinja i najintelegentni:)

На Momichka и Mïłëñã❣❣❣ им се допаѓа ова.
  19. Mïłëñã❣❣❣

Mïłëñã❣❣❣ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2016
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    47

кога го спомна лабрадорот морам да споделам искуства од 2 лабрадора(нз шо лабрадор, од оние белите)

1. Мои роднини го чуваа до скоро, но, го пуштија да замине бидејќи беше престар и нон-стоп беше болен. Такво куче неам сретнато. Има заби кои ги користи само за јадење, а не за касање. Секое куче лае за било што - тоа за ништо (и не дај Боже да ти влезат крадци нема да ги лае ни да ги нападне). Толку мило, слатко, дружељубиво куче неам сретнато.

2. Едни луѓе го чуваат (не ги знам) и секој ден кога поминувам по таа улица (било да идам - било да се враќам од школо) кучето се гали и сака да си игра со мене и другите деца. Толку е мило што да ти е жал да си продолжиш кон дома.

Неможам да коментирам колку се дружељубиви

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. iveflower

iveflower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    12
    Барам малтезер на подарок! Обожавам кучиња и имам одлични услови за чување дома.
    Ивана 076 730 663