Кoнкретнo зa неa, не. Се митaрaт, имaaт дуплo крзнo. А, и требa дa се пaзи oд кaде дoaѓa зaштo кутре земенo oд "некoј чoвек штo oбјaвил леглo нa пaзaр3" имa шaнси дa биде демoн пo кaрaктер. Зaтoa се битни сите тие нaвидум безвезни излoжби зa кучињa, a уште пoбитни се oдгoвoрните oдгледувaчи кoи придoнесувaaт нaпредoк нa рaсaтa.
Фала ти многу на деталниот одговор. Ќе ги разгледам предлозите што ми ги даде. Доколку се сетиш на уште кој предлог, те молам пиши ми.
Може да ми кажете ако знаете каде можам да купам германски шпиц, померанец , малтезер или сличен тип на мали кученца? Барав на пазар3 и други страни меѓутоа ништо нема...
Знае некој каде можам да најдам Доберман? И ако некој има искуство со Добермани ве молам кажете што мислење имате за нив.
Комшија мој има женка доберман, страшно изгледа, кога ја шета никој нема околу него на размер од 5 метри кога беше мала и го пресече опавчето и ушите што дополнитело изгледа пострашно, но многу е мила.
Мили се, можат лесно да се научат да не се агресивни.Само, проблемот е што не можам да најдам доберманче . Барам насекаде и по домови за миленици нигде нема.Да не знаеш комшијата кога ќе ја пари? Или барем дали има таква мисла.
За искуство немам со овакви. Повели оглас http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2564214 Имаш повеќе види си
Хаха фала многу, ама проверив сегде и на пазар 3 и на реклама 5, на сите се јавив сите ги распродале.Ептен сум баксуз. Бев денес во дом за миленици, ни таму нема.
Не си баксуз тие и сите останати расни кучиња претежно се продаваат со разервација. Еве еден линк да ти помогне околу таа раса имаш и оглас мислам. http://milenicinja.mk/kucinja/doberman-pincer
Не си бaксуз, сaмo бaрaш нa пoгрешнo местo. Имa дoстa дoбри oдгледувaчници зa Дoбермaни тукa, прoвери нa сaјтoт нa кинoлoшкиoт сoјуз нa Мaкедoнијa.
Проверив и таму, затоа што немаа бројче отидов да ги побарам во центар затоа што другите доста далеку ми беа и денес не можев. Барав насекаде не можев да се снајдам, прашував луѓе никој не знаеше, сите ме гледаа зачудено, па се разочарав. Деновиве ќе ги прошетам и останатите ако не ќе пробам во друг град. Може ќе имам среќа .
Секаде барав по странициве, ама не успеав да најдам кученце шитцу за продавање. Може ли некој да ме насочи на вистинското место, гледам погоре сте спомнале за резервација пред купување и слично. Првпат купувам, не сум многу упатена се' уште. Благодарам.
Пред 5 години беа многу барани тука. Сега не знам дали воопшто има регистрирани легла. Многу комплициран карактер, треба да знаеш што правиш кога ги дресираш. Во одредени држави се забранети. Можам да ти пратам линк од одгледувач од Солун, ако сакаш. А за цени... Колку пари, толку музика. Ако сакаш здраво и квалитетно кутре ќе кошта над 500€.