Не е точно,се повеќе се препорачува и применува кастрирање пред прв циклус,еве и до година.Небитно вие си знаете.
Апсолутно неточно и застарено убедување. Моето куче нема родено, а и направив стерилизација затоа што од почеток ставот ми беше дека нема да ја парам.
Тоа што го мислите вие и тоа што е добро за кучето се две различни ствари.. Убаво е еднаш да роди, за нејзиното здравје е тоа добро, за нејзината психичка состојба.. И тие имаат чувства, а моето куче е најгрижливо на цел свет, ќе згрешев ако и го скратев тоа чувство да биде мајка.. Искача на тераса, јас во меѓувреме го земам едно од кутрињата, се враќа кај нив, гледа дека го нема, и почнува низ соби да го бара, доаѓа до кај мене, гледа дека ми е во раце, си се враќа пак на тераса.. Во меѓувреме јас го враќам кутрето кај другото кутре, она доаѓа од тераса, гледа дека не е кај мене, и пак почнува избезумено да бара каде е низ куќа.. Ја земам во раце, ја носам со мене кај кучињата, гледа дека двете и се тука, се смирува одма.. А ќе речеш куче е, и тие имаат чувства и тие знаат дека се мајки.. Најверојатно едното ќе го дадам, а другото ќе го оставам, немам срце двете да ги дадам бидејќи е многу добра мајка.
Не е кучето човек за да размислува да биде мајка и да е повредена ако не биде. Со оглед на тоа колку кучиња има на улица, парење треба да е на последно место.
Јас многу имам читано на темава и баш е подобро дур не добило циклус да се стерилизира.Процентот понатака да добие некој тумор е само 5 посто.
Девојки имам прашање.. Веќе имам маче ( чувано. пазено. галено ) ама сакам да и земам друштво бидејки имам чувство дека многу и е досадно кога нема никој дома. Од кога знам за себе златен ретривер е кучето што го сакам но, некако никогаш не се погоди период да имам шанса да земам. Е сега прашањето ми е дали некоја од вас знае некоја одгледувачница на златни ретривери кај нас или најдалеку Србија?
Ако сака некој да купи малтезерче со примени копмплет вакцини чип и пасош нека ми пише, цена поволна.
Се продава миниатурен шнауцер женка родена на 16.07.2024г. прочистена од паразити и примена вакцина. Повеќе инфо во инбокс