Сакам секс, но се плашам од бременост

Discussion in 'Интимни прашања и проблеми' started by amyleee666, Dec 4, 2011.

1. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

боже , боже ...си имала односи а страв ти е да не останеш бремена.Епа сонце затоа се измислиле перзервативите ај тинк.

Cecko85 likes this.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не за џабе се рекло, најдобра контрацепција е апстиненција :lol: Само така мила моја, ништо друго не те спасува. Знам како ти е, и мене ме фаќаа паники, ама тоа е месец два, една година евентуално, и сеогаш кога ќе добиев си знаев дека за џабе сум се плашела, сега веќе и без кондом неме фаќа паника, бремена не се останува така лесно ;)

Cecko85 and Avokado like this.
  3. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Ех немој вака не се останува бремена толку лесно :^) па читаат деца тука , баш лесно се останува :D Инаку си има контрацепција , нека побара на интернет , мислам темиве за бременост се исцрпени тука доста може и да ги пролиста нив да не се повторуваме .... и после деца од 15 години трудна сум леле оти мислат дека не е толку лесно и на нив нема да и се случи

galapce, Hipster and Lovely93 like this.
  4. andjela.p

andjela.p Активен член

Jas mozam moite kontraceptivni tableti da ti gi preporacam, ama malku se skapi za da mozes od dzeparlak da gi kupis, oloku 610 denari se, Jaz (Yaz) se vikaat, dosta dobri bile za mladi, i sansa za zabremenuvanje bilo 0.2 vo 100, znaci skoro pa ic. Plus ti go sreduvaat ciklusot, go namaluvaat krvarenjeto za vreme na menstruacija, znaes tocno koj den kje ti dojde, gi namaluvaat aknite, sprecuvaat da se podues za vreme na pms i uste mnogu pozitivni strani imaat. Ako si zainteresirana pisi da ti objasnam kako se pijat

Cecko85 likes this.
  5. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Доколку партнерот внимава и доколку имаш потполна доверба во него нема зошто да ти биде страв.

6. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Тоа внимавањето ми е малку сомнително може многу лесно да му отиде внатре. А доербата нема врска со тоа дали ќе сврши во тебе или не. Можеш да му веруваш во други работи но во ова не, идејќи некогаш и без да сака тој може да се случи грешка. Инаку јас користам анти еби пилули, но рамислуам за спирала имало некоја нова која можеш да ја носиш и кога ќе бидеш подготвена за деца одиш на гинеколог ја вадиш и се си функционира нормално. Откако ќе имам деца ќе одам да ми ги подврзат јајниците и можам потоа да имам секс колку сакам. Секако сеуште е рано за таа фаза прво треба да најдам асален партнер.

7. pinky16

pinky16 Активен член

devojki vaka, imam 16,godini i sakam da prasam dali osven kondom ima potreba da pijam kontracepiski tableti i kakvi.. jas i decko ki sme imale eden odnos nezastiten i od togas pamet i sega cekame da mi zavrsi da imame sex ama sakav da prasam

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Мислам дека на 16 години не ти се потребни контрацептивни таблети, доволно ви е кондом.

Cecko85 and pinky16 like this.
  9. pinky16

pinky16 Активен член

vo red ti blagodaram mnogu

10. butterfly4

butterfly4 Истакнат член

:oЛелеле што прочитав овде:^).Ако имаш доверба во партнерот,нема да забремениш или немој да имаш секс најсигурно ти е.:puke:Страшно!!!|(

Ете поставило девојчето прашање,какво такво,се труди да се информира,ама судеејќи по ова како и се обративте,се покајала што воопшто се обратила на форумов!!!:worried:

Како и се наостривте,ко којзнае што да прашала,а според мене,според нејзините години и искуство,воопшто не е трагикомично прашањево,сигурно не е како прашањата во темата "Дали сум бремена':x

Cecko85 likes this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Немојте да кажете дека вие никогаш не сте се плашеле од бременост.Сигурно од почетокот сте грицкале нокти,сте броеле денови до следната менструација,сте читале статии и собирале искуства од другарки.
    Значи девојче @pinky16 ,до некаде е и добро што се плашиш,зашто на тој начин си свесна за ризикот.И дека бременоста не им се случува таму на некои,некаде...
    Кога веќе си почнала со сексот посети и гинеколог ако сакаш да пиеш контрацептивни таблети.Не сите таблети одговараат секому.И кондомот е добра заштита ако правилно се користи.

Martka, galapce, Hipster and 3 others like this.
  12. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Темава ми е сакам да се е*ам ама нејќам да ми влезе. :rofl: Шала на страна, од толку теми за заштита и совети... :?: Само се прашувам дали некогаш ќе видам тема „Сакам да забременам но се плашам од секс“ :lol:

Hipica and WORRIED.BT like this.
  13. pinky16

pinky16 Активен член

blagodaram se nadevam kje nema zosto da se grizam

Cecko85 likes this.
  14. Jovananana

Jovananana Активен член

Се согласувам со Луничка,подобро да си свесна за ризикот и да ти е страв отколку да ја „упрскаш’’ работата и после тоа да се секираш.

15. Rama

Rama Форумски идол

Секако дека треба да се има страв од можна бременост ( доколку не го посакувате да се случи тоа ) потребно е да се одбере добро партнер на кој ќе му се верува , во никој случај секс без кондом да се практикува и без контрацепција , барем денес има милиони видови таблети ,секако со консултација на гинеколог, ништо на своја рака .

Martka likes this.
  16. LauuuRaaa

LauuuRaaa Нов член

Imam eden problem sakam da ve prasam. Nesum skinata, a so decko mi edna vecer taka se dopiravme ii nesto ligavo imav na povrasinata dali e mozhno da se ostane bremena? :D

Cecko85 likes this.
  17. Avokado

Avokado Истакнат член

Mozno e tek po test odma, zakaži i na ginikolog ako izlaze testot (facepalm)

18. LauuuRaaa

LauuuRaaa Нов член

ama nema svrsheno vo mene? :D :D mozhno le e se plasham :worried:

Cecko85 likes this.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

НЕ,не е можно !

20. LauuuRaaa

LauuuRaaa Нов член

Uste edno prasanje :D dali mozhe da se zabremeni ako toj svrshi vo mene a jas seusete nesam skinata

Cecko85 likes this.