Сегa кушив сaлеп. Мaлo пaкувaње. Пишувa се истурa вo жешкo млекo 180мл и се мешa. Сaкaм дa прaшaм, дaли мoже oдoзгoрa дa гo пoсипaм сo нештo. Дечкo ми стaвaше цимет,a јaс не сaкaм и ми мирисaше нa сутлијaш, и тoa не сaкaм. Зaтoa...
Салеп обожавам . Од кога пробав прв пат, често си пијам. Особено ако ме боли грло, со топло салепче ми поминува.
Јас ставам околу 200 мл млеко да се загрее, притоа го мешам по малце. Од кога ќе се згрее, ставам 2 лажички салеп и го мешам убаво да се раствори салепот. После го тргам, му ставам цимет одозгора и си го пијам.
Мене ми е сосема ок тоj салеп. Некогаш го утнував во правење ама тоа е до мене. За трудници не би знаела да ти кажам.
Мене некако ми се има увртено во глава дека не е убав па не сум го пробала досега. И не ни ми паѓа на памет да пробам.
Имам пробано на Doctor's некако тој на ментол ми удира незнам зошто и не го бендисав,а еден турски земам сега од аптека тој пак типично турски благо мислиш шербет сркаш ако ставиш и цимет исто сутлијаш! Има ли некој асален салеп,каков е тој на Алкалоид?
Јас зимава трудна секоја вечер си правев салеп со цимет. За да не се лепи ѓезвето со салепот го ставам во тенџере со вода што врие.
Салеп последно пиев во дион и ми идеше во врат да им го истурам беше се освен салеп со вода и реткоооо како супа