Јас земав во дома мебел, со македонско производство од струмица интер мебел мислам дека се викаше. Супер задоволна сум
Ние столици зедовме од чавле, имаше доста избор, а и често попусти имаат. Трпезариска маса зедовме од махагони, кумановска фирма. Во неа и преубави столици имаше, ама доста поскапи. https://www.chavle.com/mk/ https://mahagoni.mk/
Ние Купивме од Чавле и маса и столчиња. Ужас! Прво тоа што ги порачавме во Јуни, ги добивме во ноември, договорен датум за испорака беше 7ми септември, ги пратија на 1ви ноември после 500 јавувања и нервози. Вработените увежбани, од салон викаат јави се во фабрика, од фабрика викаат јави се во салон. Па готови беа за испорака, па штофот им беше заглавен на царина... Лудница Квалитетот на прв поглед одличен, после година дена столиците се сплескаа како 10 години да се користени. Дополнително многу ме изнервира што долниот дел на столицата каде што е прикачен штофот е неуредно захефтан, без никакво покривање, висеа конци кога ги донесоа. Очекував многу повеќе за таа цена, маса и 6 столици 50. 000 ден за ваква услуга и квалитет.
Здраво девојки, дали знаете каде можам да најдам механизам за спуштање на ограда на детско креветче?? Беше нарачано и платено како со спуштање на оградата ама кога им пишав ме блокирале.
Вакви фотелјички има во југоекспорт и во венеција ексклузив во Прилеп. Ваква масичка на фб/инста ми има испаднато, ако ми излези, ќе прикачам линк.
Збориме за механизмот на фиоките така? Тој со тркалце.. На страната на новомак има и тоа од сите димензии.. не знам зошто би ти рекле дека немаат кога можеш право во кошничка да го ставиш.. Уствари сега гледам во друга тема дека веројатно бараш механизам за креветче.. не објаснуваш што сакаш па ете недоразбирање. Без објаснување само со прашање - ваков механизам каде да најдам.. Не знам баш дали ќе најдеш такво нешто
Сакам да купам ефтин кауч, тросед што се спушта за спиење и има место за складирање. Ми треба привремено, не за долго, па не ми се трошат многу пари, до кај 17 илјади највеќе. Кои се поефтини салони за да барам таму, и дали некој има нешто слично купено да каже искуство?
Скоро шетавме по салониве, купувавме гарнитура па колку што памтам поефтини каучи би можела да најдеш во Вардар мебел, прима и шипад во Топанско Поле.
Каде можам да најдам ваква слична или иста аголна гарнитура, пред се КВАЛИТЕТНА, со механизам за спуштање, механизам за главата и плус странично да е оградена а не отворена? До 40-45.000 ден. максимум. Буквално мислам дека нема каде не бевме или не прашувавме, Скопје, Битола, Охрид, Прилеп итн. Димензиите не ни одговараат бидејќи огромни се а по нарачка не прават или е дупло поскапо и се чека по 3-4 месеци. Извинете за долгиот пост, секој совет, мислење и предлог добро би ми дошол
Искрено мислам дека со механизми до 45000 ден нема да најдете убава гарнитура. Мој совет е прво да одлучите кои димензии ви одговараат, бидејќи нас барем тоа ни беше главен проблем, после ќе ги гледаш другите работи. Дали видовте во канапе мебел? И во гирриг? Симпо? Мислам дека на едно од тие места нешто вака слично имам гледано. Инаку сега е саемот за мебел, доста салони имаат попусти, може да начекате нешто убаво поевтино.
Пред некои 7-8 месеци видов ваква слична во Форма Нова, мислам дека беше со цена. Ако добро се сеќавам, може да си нарачаш димензии ама не ме држи за збор. Дали уште ја имаат не знам, но би требало. @LadyR ние земавме од Интер фантази, столчињата се полно дрво, материјалот е микрофибер, масата ни е на пуштање. Презадоволна сум од квалитетот
Оваа гарнитура се вика Брисел, и е изработка на Додиќ Србија. Во Скопје ја има во Кристина Дамил. И имате околу 30 варијации на секој дел, со можност за скратување. https://www.dodic.co.rs/proizvodi/ugaona-brisel.html Сите варијации не се покачени овде, овие се дел. На лице место ќе одите, и таму имаат каталог. Ние зедовме од оваа гарнитура, и чекавме помалку од два месеци. Од било каде да купиш, никаде нема за две недели да ти е готова. И ни го кратеа едниот дел. По нивни стандардни димензии е 230, како на сликата, ние сакавме 210. Исто и страниците си ги нарачавме за околу 7 цм потесни. Сега имаат и плус 15% на нови нарачки. А инаку и во Канапе има вакви модели, и по нарачка димензии се, може да се нијанса поевтини од Бриселот, ама скоро исти цени.