Имај предвид дека вакви мали работи како наткасни, чевларници и мали парчиња мебел може доста поскапо да коштаат кај мајстор отколку во сериско прозиводство низ салони за мебел. И речиси исто ќе чекаш за изработка како и за достава од салон. Веќе ти предложиле супер салони, јас сум презадоволна од Југоескпорт, но ѕирни што се нуди и во Вардар Мебел, имаат одличен мебел. Што се однесува до кревет и душек, мене секогаш поубава ми е опцијата да бидат посебни. Лично не сум фан на оние спални кај што се крева делот за спиење за да ставиш нешто одоздола, многу ми се гломазни и не ги сакам. Има кревети со скроз океј цена, не се прескапи ако се купат посебно. Секако побитен е душекот, а има огромен избор насекаде. Исто и во Jysk можеш да разгледаш, не се лоши нивните рамови за спална и не се нешто скапи.
Ова е постаро од 2024 година, ама не најдов одговор. И мене ме интересира дали се ок, ми одговара една аголна гарнитура од кај нив. https://www.facebook.com/share/189MoYoBZx/
Прочитав се живо за мебел плус -преварантите на страната Ѕид на измами, ама мислам не се истите со Евромак Ас-Струмица. За Евромак Ас баш напротив имаат добри коментари, не бараат капар, фб страната не им е сменета од 2016 година. Сакам да купам од македонска фирма-производител , ова по салониве само српски фирми нудат.
Искуство со креветите на Југоекспорт? Пикирав неколку ама бевме да прашаме сите се чекаат од Полска најмалку месец ипол до 2, а тој највеќе што ми прави мерак и подолго.. затоа прашувам дали вреди да се чека толку? А вака ги нема никаде да се видат, па на слепо ќе треба го купам. Бевме и до Алмак и тие ми се убави, но многу негативни коментари читав за доставата, каснеле и оштетени ги носеле па ептен сум на мисла..
Ако навистина ти се допаѓа моделот на кревет што сте го одбрале, тогаш се разбира дека ќе вреди чекањето. Нема разлика со тоа што е на слики и во живо и материјалите од кои е изработен секако се наведени и во каталог. Јас купив кревет и душек од Југоекспорт, презадоволна сум и од едното и од другото. Душекот не го одбрав на слепо, него го пробавме во салон за да видиме дали ќе ни фати око. Ама креветот стигна 100% ист ко на сликите и стварно немам замерка. Гуглај го моделот на нет, можеби ќе излезе слика од некој што го купил, па ќе имаш поголема претстава како изгледа.
Не кревет, ама маса со комплет столици имаме од Југоекспорт и да, чекавме месец и пол за достава, ама солиден квалитет имаат со оглед на тоа што скоро све им е со нарачување и се чека долго. Од Алмак душекот ни стигна точно за две недели како што и беше договорено, гарнитурата исто за месец дена ни стигна како што беше договорено, и не беше ништо оштетено. Најнегативно искуство имаме со ФормаНова, ужасен квалитет (мала комода и ноќно ормарче). Три месеци како ги имаме и веќе се расклатуваат и механизмите функционираат со последни сили кои да се користени со години.... Од друга страна не се скапо платени, ама сепак...