Салони за мебел

Дискусија во 'Дом' започната од Zaljubena111, 7 септември 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.757
    Допаѓања:
    82.942
    Имај предвид дека вакви мали работи како наткасни, чевларници и мали парчиња мебел може доста поскапо да коштаат кај мајстор отколку во сериско прозиводство низ салони за мебел. И речиси исто ќе чекаш за изработка како и за достава од салон.

Веќе ти предложиле супер салони, јас сум презадоволна од Југоескпорт, но ѕирни што се нуди и во Вардар Мебел, имаат одличен мебел.

Што се однесува до кревет и душек, мене секогаш поубава ми е опцијата да бидат посебни. Лично не сум фан на оние спални кај што се крева делот за спиење за да ставиш нешто одоздола, многу ми се гломазни и не ги сакам. Има кревети со скроз океј цена, не се прескапи ако се купат посебно. Секако побитен е душекот, а има огромен избор насекаде.
    Исто и во Jysk можеш да разгледаш, не се лоши нивните рамови за спална и не се нешто скапи.

На grungy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.116
    Допаѓања:
    191.361
    Алмак
    Кревет бокс Магнум

3. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    467
    Ова е постаро од 2024 година, ама не најдов одговор. И мене ме интересира дали се ок, ми одговара една аголна гарнитура од кај нив. https://www.facebook.com/share/189MoYoBZx/

4. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    1.571
    Здраво, некој да има земено гарнитура од Махагони Куманово да каже искуство?

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.116
    Допаѓања:
    191.361
    Немој
    Овие се тие преварантите меблоплус,шо беа
    По фб групите пребарај за нив историја има

На zence му/ѝ се допаѓа ова.
  6. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    467
    @ALISA0000 нели тие беа од Кавадарци? Овие се од Струмица

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.116
    Допаѓања:
    191.361
    Не од Струмица,се

На zence му/ѝ се допаѓа ова.
  8. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    467
    Прочитав се живо за мебел плус -преварантите на страната Ѕид на измами, ама мислам не се истите со Евромак Ас-Струмица. За Евромак Ас баш напротив имаат добри коментари, не бараат капар, фб страната не им е сменета од 2016 година. Сакам да купам од македонска фирма-производител , ова по салониве само српски фирми нудат.

9. grungy

grungy Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    781
    Искуство со креветите на Југоекспорт? Пикирав неколку ама бевме да прашаме сите се чекаат од Полска најмалку месец ипол до 2, а тој највеќе што ми прави мерак и подолго.. затоа прашувам дали вреди да се чека толку? А вака ги нема никаде да се видат, па на слепо ќе треба го купам.
    Бевме и до Алмак и тие ми се убави, но многу негативни коментари читав за доставата, каснеле и оштетени ги носеле па ептен сум на мисла..

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.757
    Допаѓања:
    82.942
    Ако навистина ти се допаѓа моделот на кревет што сте го одбрале, тогаш се разбира дека ќе вреди чекањето. Нема разлика со тоа што е на слики и во живо и материјалите од кои е изработен секако се наведени и во каталог.
    Јас купив кревет и душек од Југоекспорт, презадоволна сум и од едното и од другото. Душекот не го одбрав на слепо, него го пробавме во салон за да видиме дали ќе ни фати око. Ама креветот стигна 100% ист ко на сликите и стварно немам замерка.

Гуглај го моделот на нет, можеби ќе излезе слика од некој што го купил, па ќе имаш поголема претстава како изгледа.

На grungy и bookslover им се допаѓа ова.
  11. Anneta

Anneta Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3

Za kreveti i duseci vo Sipad ke najdete https://www.facebook.com/sipadmebel

12. zence

zence Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    467
    @Anneta за аголна гарнитура сум заинтресирана со мали димензии.

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.116
    Допаѓања:
    191.361
    Не каснат Алмак со достава
    Можда некој ден само јас имам убаво искуство и со алмак и со мебел ви

14. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    759
    Не кревет, ама маса со комплет столици имаме од Југоекспорт и да, чекавме месец и пол за достава, ама солиден квалитет имаат со оглед на тоа што скоро све им е со нарачување и се чека долго.
    Од Алмак душекот ни стигна точно за две недели како што и беше договорено, гарнитурата исто за месец дена ни стигна како што беше договорено, и не беше ништо оштетено.

Најнегативно искуство имаме со ФормаНова, ужасен квалитет (мала комода и ноќно ормарче). Три месеци како ги имаме и веќе се расклатуваат и механизмите функционираат со последни сили кои да се користени со години.... Од друга страна не се скапо платени, ама сепак...

Последна измена: 2 април 2026
  15. caricevan

caricevan Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2026
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5