Има една ново отворена во Црниче не знам дали е истата , оваа е Мебел Мак Македонија ,отвори на мапи ќе ти ја покаже.
Кои Салони за мебел испорачуваат, качуваат, внесуваат и монтираат гарнитури ,во самиот стан ? Прашав на две три места истовараат, до пред зграда и тоа е ? Па и монтажа на плакари наплаќаат додатно, ама сам да си качиш до стан ? Дури и немаат опција да им доплатиш за тоа . Останав запрепастен.
Кристина Дамил, нас ни ја качија гарнитурата до 3 кат без лифт, исто и трпезариската маса и столчињата, преуслужливи.
Предложете од кај да купам кревет за спална со латофлекс со пристијна цена ? Се што гледам е над 35 000 денари , најефтино + за душек ...Ептен скапа варијанта...
Сакам јавно да го споделам моето искуство со Мебел-Ви. Разгледувавме кревети на нивната страна и отидовме во салонот кај Пинтија за дополнителни информации. Таму ни кажаа дека креветите не можат да се видат бидејќи делот се реновира и не добивме никакви информации освен број за нарачка. Нарачката ја направив телефонски и преку Viber, со аванс од 30%. Во НИТУ ЕДЕН момент не бев известена дека: креветот пристигнува расклопен, нема качување до стан, нема монтажа, сè тоа дополнително се доплаќа. Ниту во разговор, ниту во Viber, ниту во договорот го немаше тоа наведено. На денот на доставата ми се јавуваат: „Симнете се да си го земете креветот“. Тогаш првпат дознав дека станува збор за расклопени делови без монтажа. Им објаснив дека сум сама и бремена дома и дека доколку бев известена однапред, ќе си доплатев монтажа или ќе организирав мајстор. Наместо разбирање — бев одбиена. Најлошиот дел беше вториот разговор од салонот: вработен ми се јави со убедување дека „сигурно сум била известена“, ме прекинуваше додека зборувам, почна да вика и ме убедуваше дека „не е можно да не сум знаела“. Јас: „Здраво, можеби вие секогаш известувате, но јас не бев известена...“ Односот беше крајно непрофесионален и дрзок. Искрено, да не беше ваквиот однос, веројатно немаше ни јавно да реагирам. Да, подоцна видов дека на веб страната има дел за монтажа — но јас не правев online нарачка и никој од вработените не ме информираше за тоа. Кога нарачуваш кревет, очекуваш кревет, а не иверици пред зграда. Разочарувачко искуство и уште полош однос кон клиент.