Сами во кафуле или ресторан

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од Unknown_7, 17 мај 2026.

?

Дали идете сами во Кафич/Ресторан?

1. Да

49 глас(а)
    79,0%
  2. Не

4 глас(а)
    6,5%
  3. Незгодно ми е

9 глас(а)
    14,5%
  1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.088
    Допаѓања:
    25.514
    Јас сум исто во странство. Многу, многу често сама седнувам на кафе или ручек и тоа е најнормално нешто на свет. Обично завршувам обврски на лаптоп, но некогаш ако се случи да се сите на работа зафатени, а времето преубаво, си седнувам со книга и цигара и тоа е тоа.

Во Скопје исто мислам дека сум сама седнувала, во мојов град никогаш не би затоа што немам ни желба.

На LibreGirl, lovely91, blackpanter и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.219
    Допаѓања:
    17.767
    Секогаш и секаде. :sun:

На LibreGirl, nextredstyle, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.786
    Допаѓања:
    20.180
    Непријатно ми е за жал...
    Не можам, не дека осудувам, не дека е чудно, скроз нормално е, баш сакам да сум ко вас што не ви е проблем и што можете, но лично се'уште не можам да се натерам
    :(

Не е толку дека се плашам да не ме гледаат зачудено, колку што си е до мене, не знам да уживам сама со себе на затворено јавно место.
    Као непријатност од сама себе, нешто такво, па бегам да побрзам да си отидам, да се оддалечам, да ме снема.

На Konfetka, FriendOfDorothy и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  4. Vicario

Vicario Нов член

Се зачлени на:
    9 мај 2026
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    8
    Од практична природа често седнувам сам во кафуле, додека чекам да завршам некоја работа во институција. Тој gap е таман за кафе
    А и приватно понекогаш, едноставно имам потреба да сум сам. Да се средат мислите...

Не гледам ништо необично или срамно да се биде сам во локал.
    Веројатно менталитетот на овие простори понекогаш си го прави своето.
    Иако, се менуваат тие предрасуди полека...

На LibreGirl, Simon4e0507, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.780
    Допаѓања:
    63.003
    Порано не можев да замислам, сега ако имам чекање меѓу обврски или да чекам некого да дојди или да заврши нешто, би седнала. Сега баш пред некое време си седнав сама додека чекав другар да заврши обврски па да ми се придружи.
    Но така лежерно да излегувам и седнувам сама, не би. Попрво би си испила кафе на тераса дома на пример, отколку да се облекувам и да излегувам за на кафе сама специјално некаде. :D

На FriendOfDorothy, nextredstyle и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    15.039
    Во помалите градови толку многу лугето се ограничени, тоа чудо е. И младо и старо.Ај за постарите не ме чуди, ама младите, кога се по Скопје тие 4,5 години студентски живот демек фураат модерен живот, се вратат во селото иста песна 8)
    Јас не сум тип што сака кафичи ни во друштво ни сама. Заправо во мал град нема кафич каде ќе седнеш на раат да земеш книга да прочиташ, да се изрелаксираш. Во позадина само слушаш гласно зборување, урлање, смеење мислиш дома се. Никаква култура. Затоа избегнувам кафичи. А на јадење седнувам сама.
    На пример дете носам на активност и наместо да седнам да почекам во некој кафич, јас се враќам дома. Ама поарно дома отколку да излезам за саат време со тапан глава од кафичот.

Помалите градови само од оваа причина не ги сакам. Во Скопје, во Охрид има кафичи каде ќе седнеш на раат сам со себе ќе си кулираш, ќе зјапаш во вода :angel:. Битола исто не ми се допага, напикано едно до друго, па гужва, галама, кафичи, бутици, но, но, премногу за мене ако сакам да седнам во мир.

Последна измена: 2 јуни 2026 во 23:32
    На Unknown_7, Simon4e0507 и pinklipstick им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    6.005
    Допаѓања:
    8.907
    Јас понекогаш имам пракса да си седнам сам во кафич или ресторан. Не е нешто срамота или глупо. Во Грција имам видено неколку пати како луѓе си седат сами.

На Simon4e0507 и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    26.421
    Мене не ми е непријатно да седнам сама во кафиќ , слаткарница , ресторан . Јас просто од обврски немам време |( . Иако сум пораснала во село , каде веднаш си осуден како лудак ако сам пиеш кафе , сепак ниту осудувам , ниту ми е непријатно . Баш напротив , сметам дека тие 15 минути на сите ни се преку потребни :sun: .

На Buttermilk, Simon4e0507 и Unknown_7 им се допаѓа ова.