1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Самозадоволување

Дискусија во 'Секс' започната од malecka15, 29 ноември 2009.

1. Svetilka

Svetilka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    15
    Женската матурбација е една од нај стигматизираните, работи бидејки тоа било така наметнато од минатото дека тоа е грев, и се сметало дека таа жена што мастурбира, е неморална не члеснаи малтенне ја ставале на исто рамниште со курвите. Но тоа не би било толку страшно кога не би било и до ден денес така, и јас за жал потекнувам од едно такво семејство во кое сексот не само што е табу тема туку забрането е и да помислуваш на таа тема, само заборавив погоре да додадам дека кога се работи за машките тоа е сосема спротивно тогаш тие се синови на тато и се гордеат со нив, но нејсе да се вратам на она што го започнв. Јас со истражување на моето тело започнав некаде на 17 години иако немав тотално никаква информација како се прави тоа, што треба да чувствуваш итн, се обидов да поразговарам со мајками на таа тема а таа ме дочека со зборовите "Ајде оди факај книга нетуку треси глупости ке ти дадам јас тебе мастурација" Но нели природата ни дала едно нешто кое се вика инстинкт, и така бидна тој мој прв пат, и не ми требаше многу време се беше готово за неколку минути :) срцето ми биеше како лудо бев многу возбудена. Незнам зошто некои овде го мешаат сексот и мастурбирањето, кога тоа се 2ве разллични работи на кои заедничко нешто, им е оргазмот. Секоја девојка има птреба одвремее навремеда бид сама со себе па дури и во периоди кога има партнеер, бидејјки кога мастурбираш ги немаш оне стеги што ке рече партнерот, па ова па она тука едноставно си опуштена знаеш дека никој не те гледа и можеш да си приуштиш самата прекрасно задоволство.
    Овваа тема е доста инспиративна би можела, да зборувам уште долго но не би сакала да ви одземам повеке време, само ке ви препорачам посебно на оние млади членови на форумов не е срамота да мастурбирате да си го истражувате сопственото тело, туку срамота е да легнувате со кого стигнете уште на 14,15,16 години кога сте тотално неспремни и кога би можеле да бидете искористени и злоупотребени од некои кретени. Толку одмене засега.

На something и danicka им се допаѓа ова.
  2. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Се самозадоволувам и уживам во тоа , понекогаш и по три пати на ден :D тоа е природна работа , и дечкоми си се самозадоволува :lol: :lol:

3. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Хехехехехе :lol: оваа тема е прекрасна. Дечки јас редовно си се самозадоволувам и да ви кажам прекрасно е. Бидејќи дечко ми учи во Скопје и само викендите си доаѓаше во својот дом (во мојот град) и немавме прилика често да имаме сексуални односи па морав сама да се задоволувам, кога имавме голема потреба и преку телефон двајцата заедно го правевме тоа. Си зборувавме малку валкани работи, додека онака се напалиме и после туркај брате и тој и јас :$ исто како да сме биле заедно. Јас од него воопшто не се срамам, а не се срамам ни тука да кажам самозадоволувањето е прекрасно. Тоа првпат го пробав во основно училиште иако незнаев што правам, другарка ми ме натера ми вели: стави ја перницата долу, седни врз неа и трљај се и јас пробав ми се допадна, потоа во средно научив што е тоа и си почнав со рака и си го опфаќам целиот интимен дел. Уживам :D

4. Ivi05

Ivi05 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    29
    pa retko zatoa sto koga ke posakam imam seks ...

5. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Да еве и јас признавам дека маструбирам и понекогаш и 3-4 пати на ден ептен ми е убаво :D

6. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Некој ми флезел и пишувал глупости леле многу се извинувам инаку не се самозадоволувам гадно ми е накко :$ :D

7. law

law Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    8
    Се замозадоволувам и признавам... дечко ми во текот на летниов период е далеку од мене :) природна работа е тоа!

8. e.m.m.i

e.m.m.i Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali e normalno da masturbiras a da si nevin

9. narcizoid

narcizoid Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    da jas masturbiram i sum nevina

10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    770
    имам пробано да се самозадоволувам но безуспешно... не знам,можеби не сум доволно возбудена или не го правам тоа како што треба...

11. filip.f10

filip.f10 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    тоа го прават и машки и женски само не признаваат 100%

12. filip.f10

filip.f10 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    toa e najdobro da go pravish so vibrator koga vekje si reshila za samozadovoluvanje

13. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Девојки, ме интересира дали и кај вас е вака во теко на мастурбацијата: значи мастурбирам и ке ми биди убаво и одма ми иде едно убаво чувство и кога ке помине не можам да продолжам да мастурбирам. А тоа се случува за многу малку време за 3 минути ке ми дојде убавото чувство и толку. Нели откако ке се сврши треба да помине време, нормално. Но, како тогаш кога се имам орален секс со дечкоми на пример јас кога ке свршам не можам да поднесам да продолжи да ми ја лиже. Каков оргазам се добива со самозадоволување јас мислам дека е клиторичен како што сум читала. Имам 16 год, но скоро почнав да се самозадоволувам сама и не ми се јасни некои работи. Ако може некоја која е по запознаена со темата да ми објасни, ке бидам многу благодарна. Однапред Благодарам :) :*

14. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Зависи што сметаш под самозадоволување. Но како што те разбрав зборуваш за стимулирање на клиторисот. Тој огразам е клиторичен. Кога ќе имаш орален секс со дечкото или пак кога ќе се самозадоволуваш сама и го доживееш убавото, нема зашто да продолжи да ти ја лиже или да продолжиш да се самозадоволуваш бидејќи ти веќе си доживеала оргазам. Доколку сакаш повеќе пати да доживееш клиторичен оргазам направи пауза откако ‘ќе ти дојде убавото‘, па продолжи со истата постапка. Ако сакаш пиши ми ЛП, ќе ти објаснам со задоволство.

15. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    А, што тоа ти ќе му објасниш на 16 годишно девојче за мастурбацијата? И доколку си машко со женски ник дај батали ги децата, остави ги да си бидат деца и не се изживувајте над нив, своие фрустрации лечете ги на друго место. Мислам дека вакви педофилски испади треба да се санкционираат додека не отишле предалеку.

16. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    често се самозадоволувам , многу често , се палам најчесто на порничи, незнам зошто толку ме привлекуваат како некој маж сум хахаххахахаха

На JessieT и MaTo им се допаѓа ова.
  17. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Хаха тогаш не си сама исто и јас се палам многу на порничи, а посебно на лезбејки. Не сум јас лезбејка, имам си дечко и се тоа ама можеби затоа што го немам пробано тоа и ме интересира :lol:

18. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Вака значи, јас до сеа имам мастурбирано милион пати. Секоја вечер кога ќе си легнам, кога станувам, значи зависна сум од тоа. Е сега не знам како ќе ви звучи но имам ставено и предмети нели внатре :$
    пробав еднашка со римел и тапаче од парфем ми беше преубаво... Но би сакала да знам некој од поискусните девојки да ми каже дали има шанси да сум сеуште невина?? пошо не сум имала сексуални односи со никој до сега. Благодарам однапред :$ :)

19. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.483
    Па ако не се големи предметите, и не си осетила нешо посилна болка, веројатно е дека си сеуште невина. Не се кине тоа туку така :)

20. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Па, колку може да биде голем еден римел :) целото... :?: Не знам, а како да проверам дали сум невина?