Секако дека се задоволувам но тоа сега не е толку често како во тинејџерските години. Во тинејџерските години бев супер сензитивна и се ме палеше и се случуваше по 2-3 пати дневно да мастурбирам, бидејки несакав да се фпуштам во сексуални односи на тие години, пред се поради страв од бременост и од страв да не дознае мајками, отколку што бев конзервативна во тој поглед. прв пат имав петинг со дечко дури неколку месеци пред наполнување на 18 год и затоа таа сексуална енергија ја канализирав преку мастурбацијата. Сега мастурбирам поретко неможаам да кажам на колку дена бидејки тоа зависи од многу работи пред се распоожениет. Инаку најмногу уживам мастурбирајки под туш.
Сакам но неможам Вака имам еден проблем...секогаш кога сакам да се самозадоволувам почнувам но наеднаш ми го снемува тоа чувство..едноставно почнувам да се чуствувам глупо..Помогнетеми бидеќи верувајте никогаш досега се немам самозадоволено а имам 17 години.
Сакам но неможам Сите се чувствуваат така на почеток. Барем за мене зборувам.. Види вака.. тоа си е твое тело и можеш да правиш што сакаш со него. Глупо ти станува зашто премногу размислуваш и си мислиш дека правиш нешто валкано, а воопшто не е така. Се е до психата.(моја најчеста реченица) Нареден пат коа ке почнеш, наместо да си го оптоваруваш мозокот со глупости, почни да мислиш на нешто што те пали и ке успееш, верувај. Јас така се "искачив" до врвот.
Сакам но неможам А со што можи да го направам тоа дома ..немам вибратор а несакам ни со прсти..со што правите вие?
Самозадоволување 2 Здраво девојки Епа вака јас сум нова тука и бидејќи има многу совети си реков и јас да се придружам. Незнам како да започнам но само ќе кажам...јас имам 18 години и немам дечко..понекогаш сум напалена и сакам да се пипкам..и секогаш кога ќе пикнам прст неколку пати не чувствувам задоволство..и обично кога некоја женска е напалена многу треба да биде водена долу нели? Но мене тоа не ми се случува и навистина не знам шо да правам. Помош ?
јас се палам секогаш кога сум во близина на мојот дечко и едвај чекам да се разминеме и да преминам на она
Луѓе , да ве прашам . Искрено 13 години имам и го правам тоа и ми е многу срам зашо сум мала . ама имам и другарка што тоа го прави преку облека . Прашањето ми е дали е океј преку гаќи или треба скроз да си гола ??
Океј е како ти е убаво и како ти сакаш, нема тука правила. Не си мала, хормоните ти се почнати да работат, а сто пати е подобро ова отколку да правиш работи кои ги прават некои девојчиња на твоја возраст. Само ако ти е непријатно, нормално дека нема потреба да збориш со другарките за тоа.
Здраво, сакам да прашам дали за време на менструацијата се замозадоволувате и дали има место за паника.. Поздрав
Е ако де, самозадоволувај се, нема место за паника, особено немој да те фати паника кога ќе завршиш со акцијата па да помислиш дека си заклала некој од твоите дома. Мора да се сконцетрираш и да имаш на знаење што си правела таму долу. И не бркај многу длабоко, да не си помислиш дека си извадила џигер. Абе другарка ти се фолира, какво задоволство е тоа преку гаќи кога не може да лизга убаво, ќе се иструга особено ако купува некои неквалитетни гаќи од битпазар па нема да и текне друг пат преку облека. Не им верувај на сите и совет-не разговарај за тие работи со другарки, подобро вака виртуелно.
Леле бе луѓенца, не мислите дека е многу мала на 13 години да и текне „тоа“ да го прави? Шознам, братучетка ми има 13, а бе апла дечон е, уште со кукли игра, многу рано ги изживувате овие работи, мнооогу рано Најверојатно и нема уште или имала скоро прва менструација Деца, не играјте си со здравје, тоа да ви кажам, самозадоволувањето не е веќе ни табу ниту нешто страшно, напротив, ама чинам дека се форсирате предвреме за одредени работи, после нема ништо да ве задоволува
појди си од себе кога ке ти се сака наместо да се самозадоволиш земи ги куклите да си играш? мајка природа јбг нема правило а и негледам како би ја игнорирале желбата и би се измачувале само ради тоа што некои сметаат дека е рано па ти да знаеш ние машките од која возраст почнуваме со самозадоволување би зинала јако поише од ова
Не се согласувам со болдираното, затоа што далеку поздраво е задоволувањето на потребата,отколку потиснувањето на истата. Исто така самозадоволувањето овозможува да се дознае што годи ,а што не и полесно е после да се оствари задоволство со партнер.
^^^Грешно се изразив, не мислев на сите секако, далеку од тоа дека сто отсто слуачеви ќе бидат баш вакви, чисто од неколку туѓи искуства непријатни за слушање ова го пишав. Ете, мене лично ми е тоа мала возраст, ама ако тргнеме од фактот дека сега е се достапно за информации, па од тоа и тргнува љубопитноста на децата за тие работи, можда е и логично. Сега е секако поисфорсирано, ни децата не се што беа, како и за многу теми каде се чудиме што правевме ние, а што тие денес, така и на оваа тема е истиот одговор. Како и да е, секој има различно мислење, и секој си ги знае потребите. Е тоа шо мене језа ме фаќа за мои идни деца, тоа башка работа
Само да се „ оправдам “ -.- ... менструација имам од 10 години бидејќи на 9 пиев ужасно многу лекови ... прерано се раззвив , за жал ... и веќе на 11 години и „ хормоните ми беа у функција „ и имав и гради и срамни влакна ....... Стварно ми е жал што неможев против природата ... =.=
Не зборувајте така за девојчето таа и така сега е во тие години на несигурност уште ова и фали.Лолита нормално е,а како ќе го правиш тоа ти ќе си откриеш.