Деца, подобро да земете да прочитате некоја книга што ви е за лектира и паметно да го искористите зимскиот распуст,отколку да пишувате по форуми и поставувате интимни прашања пропратени со лелекање.Живејте го детството,а за вакви прашања има време Не можам да поверувам како некои ви обраќаат внимание,па и ви даваат "мудри совети" Изгледа не ја препознваат старосната границата за дебатирање на одредени теми или пак ја кријат вистинската возраст и глумат експерти. Некои прашања не заслужуваат одговор
прашувам на форум затоа што ме интересира и сакам да знам , и не се чувствувам мала *за да знам * ... бидејќи дома немам кого да прашам ( со братучедки не сум блиска ) а норамлно дека неможам со татко ми да зборам за тоа .... Не гледам зошто не би добила одговор , не го правам ова од забава .................
Не се грижи, тука нема потреба од објаснување или оправдување... И јас првата менструација ја имав на 10 години, а на 12 почнав да се самозодоволувам. Едноставно, ми работеа хормоните, имав потреба. Тоа е сосем нормално. Некои се развиваат порано, некои покасно, тука не постојат правила. Сепак, на овие години, подобро е таа потреба да се задоволува на овој начин, одколку на алтернативниот, нели?
Кога некој го интересира нешто подобро е да праша отколку сам да си претпоставува. Секој кога ќе се почувствува спремен за да го прави тоа никој неможе да го спречи подобро да се занимава со самозадоволување на тие години отколку да премине директно на интимни работи со машко. Мене ми се чини дека и пред да добијам почнав да се самозадоволувам не се сеќавам баш, па после неколку месеци добив.
Што го нападнавте девојчето не ми е јасно ? Секој различно созрева сексуално , нема некоја граница од толку до толку може или е нормалн , над или под е ненормално ! Лолита ако ти е убаво терај си !Ич да не ти чуе , реално секој на различен начин и го прави , некој врз облека некој на голо , пробај експериментирај , и сама ќе видиш како ти е најубаво така терај
јас имам 14 год. и бидејќи мајка ми и татко ми се разведени а јас живеам со татко ми нема кој да го прашам дали 14 год. се доволни за да се самозадоволувам понекогаш го имам тоа чувство дека имам потреба од тоа исто како Lolita.95 прерано се развив и сега имам чувство дека сакам да се самозадоволам (можеби ќе се зачудите бидејќи пишува дека сум 20 год. имам 14 год.)
На 13 години не знаев што имам доле, и дека така работи, а не да земам да се самозадоволувам. Стра ме фаќа за моите деца еден ден.
И јас се самозадоволувам уште многууу одамна и иако имам дечко ова ми доаѓа убаво и нема зашто да не го правам а немам со никој разговарано освен со дечко ми и тоа ни со него не директно ама знае дека го правам тоа,а за другарки сме разговарале за се буквално и најдлабоко сме навлегувале во сексуалните чинови алии за ова не
Imam 15 god. i masturbiram ne mnogu cesto no nekogash koga imam potreba.Nekogas pravime muabet so drugarkite i vikaat kako imaat nekoi potreba od toa i jas se pravam kako da ne znaam nisto posto neprijatno mi e da zboruvam so niv za toa posto tie go nemaat toa praveno
Lolita.95 и Marinela.markovska, нема зошто да се `оправдувате`, правете си како што вас ви е убаво, хормоните си го прават своето и нормално е тоа што го чувствувате, баталете ги негативните коментари
Здраво девојки имам едно прашање мислам дека е поврзано со оваа тема ...вака сега... се работи за следново: бремена сум скоро 5 месеци, Д-рката не ни забрани секс, но нас ни е многу страв да имаме секс затоа што пред една година имав спонтан со првата бременост, а оваа ми е втора бременост. Со бебето се е во најдобар ред фала му на Господ до сега, но желбата за секс никако да престане. Е сега ...дали може да ми каже некоја од вас дали самозадоволувањето во бременост е штетно за бебебто? Дали е штетно за мене (мислам во бременоста)? и Дали ке влијае врз пораѓајот негативно? Ви благодарам од напред
Овие прашања се многу идивидуални,јас ти препрачувам и за ова да се консултираш со докторката. Кај секој е различно,но во повеќето случаи не се препорачува самозадоволување во првите 12 недели. Има случаии каде што сексот и самозадовлувањето не се проблем во текот на целата бременост. Во твојот случај со претходен абортус најдобро е да бидеш внимателна и да поразговараш со докторката.
Некогаш навистина мисам дека самозадоволувањето ми е поубаво од сексот, но не секогаш е така, барем кај мене
Исто и мене од неодамна почнав да го практикувам ова задоволство ептен убаво се чуствувам со би рекла јас се открив себе си и очи се превртуваат ... абе неможам да описам несо најубаво џабе шо имам дешко коа тој незнае да напраи јас да се чуствувам како со сама дознам да ви напраам ...ке се ебнам и со него али као ек си отиде речето доле ии ... тоа е тоа xD
Vaka.. Ponekogash se samozadovoluvam i ne sum skinata pa sakam da znam kolku cm treba za da se skines oti mi e strav da ne gi stavam nekogash prstite vnatre i da se skinam zatoa ve prasuvam kolku cm treba za da mozesh da se skinesh?
не ти препорачувам прсти да ставаш.има и други начини,прстите се нешто плус и не го даваат тоа задоволство кај сите.
Јас се уште не сум имала односи, а се самозадоволувам веќе неколку години и преубаво ми е. Само, сум пробала со прсти, ама не знам како и што треба да правам, не чувствувам никакво задоволство. Обично триење со перница или ќебе како во Black Swan, како што се задоволува Натали Портман
а со сто се задиволувате мене ми,е тапа со прсти некако страв ми е да не се повредам со нокти, дајте некој предлог Ч-)
Дали честата мастурбација може да создаде зависност, и која е долната граница во смисла на години кога треба да се започне со истражување на сопствеото тело?